Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Kraan valt op schip in sluis Trier

TRIER

Bij de bouw van de tweede sluiskolk van Trier is dinsdag 6 november aan het einde van de middag een kraan omgevallen. Dat gebeurde tijdens een hijsklus waarbij een zware stalen stut vanaf een schip op de kant moest worden gezet.

1 / 1
Bij een ongeval in de Moezelsluis Trier viel een kraan met een zware stalen stut op een duwboot. (Foto Wasserschutzpolizei Trier)

Bij een ongeval in de Moezelsluis Trier viel een kraan met een zware stalen stut op een duwboot. (Foto Wasserschutzpolizei Trier)

Door nog onbekende oorzaak raakte de kraan overbelast en viel om, meldt de Wasserschutzpolizei Trier. De stut kwam op het achterschip van een duwboot terecht, de mast van de kraan schampte de stuurhut. Door het gewicht van de stut werd het achterschip van de duwboot diep onder water gedrukt.

Met de hulp van een graafmachine op een ponton kon voorkomen worden dat het 17 meter lange schip zonk. Met een tweede kraan werden vervolgens de stut en de mast van de duwboot getild. Tijdens de berging van het schip werd de Moezel ter plaatse een uur gestremd. Er vielen geen slachtoffers bij het incident. (BO)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook