Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hollands lintje voor Vlaamse ‘Donau-ridder’ Pierre Verberght

ANTWERPEN

De Vlaamse nautisch cartograaf Pierre Verberght werd donderdag 25 april volkomen verrast met een Nederlandse koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje werd hem opgespeld door de Nederlandse consul-generaal Bert van der Lingen in zijn ambtswoning in het Antwerpse stadsdeel Wilrijk.

1 / 1
Hollands lintje voor Vlaamse ‘Donau-ridder’ Pierre Verberght

Hollands lintje voor Vlaamse ‘Donau-ridder’ Pierre Verberght

‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd’, vertelde Van der Lingen aan het eind van zijn lovende toespraak. Verberght (80) was een paar uur later nog steeds verbouwereerd: ‘Ik wist van niets! Mijn vrouw zei dat ik nette kleren aan moest, want we gingen samen op pad. Maar ze zei niet waar heen… Bij de consul thuis werd ik door een heel rijtje bekenden opgewacht: de oud-schippers Jan van Strien en Albert Verdoren die het hadden georganiseerd, Jan Timmer van Post Dordt, aalmoezenier Van Welzenes, de baas van Imperial… En ik kreeg een mooi lintje… Echt, ik viel uit de lucht van verbazing.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (4)
 • M. Smitsman

  Geweldig! Ook zoveel plezier gehad van zijn vaarkaarten!

 • p maljaars

  Gefeliciteerd, ik heb er verschillende boeken van gebruikt [eerlijk gekocht Pierre], en mijn rijnpatent uit geleerd. Eenvoudig en makkelijk in gebruik.

 • E.O.P. Landsmeer

  Dik en dik verdient, ook wij maakten gebruik van zijn kaarten

 • J.C Hagens

  Gefeliciteerd meneer Verberght, het is niet alleen de Donau maar ook Belgie, keurig in A 4 boekvorm met laad en losplaatsen, u inzet voor de Scheepvaart in Belgie. is tevens van groot belang.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook