Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Taakstraf voor diefstal en verkoop apparatuur Koninklijke Marine

DEN HAAG

Een korporaal van de Koninklijke Marine moet alsnog een taakstraf uitvoeren die hij in 2017 kreeg opgelegd van de militaire kamer van het gerechtshof in Arnhem. De man uit Anna Paulowna werd toen veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. De rechters in Arnhem achtten het bewezen dat hij als medewerker van de materieeldienst dure technische apparatuur stal en via Marktplaats verkocht. De korporaal ging in beroep bij de Hoge Raad, maar de hoogste rechter is het met de eerdere uitspraak eens.

De man, van wie de leeftijd en ander personalia niet zijn bekendgemaakt, was werkzaam als plaatsvervangend hoofd van de materieeldienst bij de marinein Den Helder. Hij werkte op meerdere marineschepen, maar meestal op het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland. Vanuit zijn functie had hij de sleutels van de werkruimtes op alle vier de schepen van de Hollandklasse.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook