Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

SCHIPPERSZ (6): Frans komt naar huis (1)

OSS

Paaszaterdag 1951, Emmerik. De Zorg en Vlijt van Henk Layendecker ligt op stroom voor anker. Tot dinsdag na Pasen. Matroos Frans mag naar huis en daar verheugt hij zich enorm op. Hij heeft zich al op zijn paasbest aangekleed. Alleen nog even een buurman helpen aanleggen.

Door Karel Kersten
Frans duwt een wrijfhout over het bestek, met zijn paasbeste schoenen met leren zolen en glijdt uit, valt over boord, grijpt naar het bestek en hijst zich aan boord – te laat. De buurman schuift langszij, keurig opgevangen door het wrijfhout, en een been van mijn broer Frans.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook