Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Druk weerzien met oude bekenden na 100 jaar Prins Hendrik Internaat

VREESWIJK [update]

De vijfjaarlijkse reünie van het Prins Hendrik Internaat in Vreeswijk/Nieuwegein viel zaterdag 29 augustus samen met het 100-jarig bestaan van dit oudste schippersinternaat in Nederland. Bijna 1200 oud-leerlingen en -personeelsleden kwamen er op af. Ook H.K.H. Prinses Margriet was weer van de partij.

1 / 1
Druk weerzien met oude bekenden na 100 jaar Prins Hendrik Internaat

Druk weerzien met oude bekenden na 100 jaar Prins Hendrik Internaat

Door Jaap Boersema
In 1965 was de prinses bij het 50-jarig bestaan en in 1984 opende zij het nieuwe internaat. Haar grootvader, Prins Hendrik, heeft bij de opening 28 augustus 1915 ook meteen het beschermheerschap aanvaard. Het bleef een koninklijke aangelegenheid, waarbij het petekind van de koopvaardij, Prinses Margriet, regelmatig internaten bezocht en (her)opende. In Zwolle is het internaat zelfs naar haar vernoemd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook