Drukte bij Havenfeest Moerdijk

De Havenfeesten en het Oldtimer Festival zorgden afgelopen weekend in Moerdijk voor een drukte van jewelste. Duizenden bezoekers trokken langs de kade en over het haventerrein, waar vele oldtimers stonden te blinken. In de haven lag de LASH-bak van Vereniging ‘De Binnenvaart’ uit Dordrecht bij een aantal sleepboten en het LVBHB-verenigingsschip Terra Nova.

Drukte bij Havenfeesten Moerdijk

‘Het was de hele dag een komen en gaan van bezoekers, waarvan een aantal het bestaan van de vereniging niet kende’, vertelt voorzitter Ad Schroot van De Binnenvaart. ‘Ze beloofden eens terug te komen op onze locatie in Dordrecht…’

Open Monumentendag

Dat kan al op zaterdag 13 september tijdens de Open Monumentendag. Het Binnenvaartcentrum met het verenigings- en museumschip René Siegfried en de LASH-bak, beide opgenomen in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed, houdt dan een open dag voor belangstellenden. In de voormalige machinekamer van de duwboot René Siegfried hebben enthousiaste vrijwilligers van ‘De Binnenvaart’ een museum ingericht met scheepsmodellen, kaarten, attributen en nog veel meer artikelen gerelateerd aan de internationale en nationale binnenvaart. In de LASH-bak heeft een deel van het achterschip van de 100-jaar geleden op de grens van de Dordtse Kil en het Hollandsch Diep gezonken Jonge Jacob een mooie plek gekregen, waarom heen een tweede museumruimte is ingericht.

Het Binnenvaartcentrum is te vinden in het Wantij, adres Maasstraat 13, te zien vanaf de Prins Hendrikbrug, en op de Open Monumentendag geopend van 10:00 tot 16:00 uur. (DvdM )

Vereniging De Binnenvaart 25 jaar:
jubileumfoto’s en creatieve bouwsels gevraagd

ReneSiegfried

Verenigings- en museumschip René Siegfried. (Foto Vereniging ‘De Binnenvaart’)

DORDRECHT

Op 3 februari 2015 bestaat Vereniging ‘De Binnenvaart’ 25 jaar. In de jubileumweek worden aan boord van het verenigings- en museumschip René Siegfried tal van activiteiten georganiseerd, zoals wedstrijden met foto’s van de verenigingsvlag en creatieve uitingen rond de René Siegfried met LASH-bak.

Leden en niet-leden worden kunnen meedoen door foto’s te maken van de vlag van Vereniging ‘De Binnenvaart’ die wappert in de mast. De ingezonden foto’s worden aan boord van de René Siegfried gepresenteerd en opgenomen in een speciaal nummer van het verenigingsblad. Foto’s kunnen worden gemaild aan vdb.jubileumfoto@gmail.com

Creatieve uitingen

Een andere jubileumuitdaging voor leden en niet-leden is het verbeelden van de René Siegfried, eventueel met LASH-bak. De makers kiezen hun eigen techniek: bouwen, tekenen, knutselen, borduren, plakken… Elke techniek is geoorloofd. De werkstukken kunnen van 12 tot 30 januari 2015 worden ingeleverd na telefonisch overleg met Lianne van Laak 06-46428542. Het object blijft, indien gewenst, uw eigendom. In de jubileumweek worden alle inzendingen tentoongesteld in het Binnenvaartmuseum aan boord van de Rene Siegfried.

Een jury beoordeelt de foto’s en creatieve werkstukken. De vereniging heeft voor de winnaars mooie prijzen beschikbaar. (DvdM)

 

Drukte bij Havenfeest Moerdijk | Schuttevaer.nl

Drukte bij Havenfeest Moerdijk

De Havenfeesten en het Oldtimer Festival zorgden afgelopen weekend in Moerdijk voor een drukte van jewelste. Duizenden bezoekers trokken langs de kade en over het haventerrein, waar vele oldtimers stonden te blinken. In de haven lag de LASH-bak van Vereniging ‘De Binnenvaart’ uit Dordrecht bij een aantal sleepboten en het LVBHB-verenigingsschip Terra Nova.

Drukte bij Havenfeesten Moerdijk

‘Het was de hele dag een komen en gaan van bezoekers, waarvan een aantal het bestaan van de vereniging niet kende’, vertelt voorzitter Ad Schroot van De Binnenvaart. ‘Ze beloofden eens terug te komen op onze locatie in Dordrecht…’

Open Monumentendag

Dat kan al op zaterdag 13 september tijdens de Open Monumentendag. Het Binnenvaartcentrum met het verenigings- en museumschip René Siegfried en de LASH-bak, beide opgenomen in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed, houdt dan een open dag voor belangstellenden. In de voormalige machinekamer van de duwboot René Siegfried hebben enthousiaste vrijwilligers van ‘De Binnenvaart’ een museum ingericht met scheepsmodellen, kaarten, attributen en nog veel meer artikelen gerelateerd aan de internationale en nationale binnenvaart. In de LASH-bak heeft een deel van het achterschip van de 100-jaar geleden op de grens van de Dordtse Kil en het Hollandsch Diep gezonken Jonge Jacob een mooie plek gekregen, waarom heen een tweede museumruimte is ingericht.

Het Binnenvaartcentrum is te vinden in het Wantij, adres Maasstraat 13, te zien vanaf de Prins Hendrikbrug, en op de Open Monumentendag geopend van 10:00 tot 16:00 uur. (DvdM )

Vereniging De Binnenvaart 25 jaar:
jubileumfoto’s en creatieve bouwsels gevraagd

ReneSiegfried

Verenigings- en museumschip René Siegfried. (Foto Vereniging ‘De Binnenvaart’)

DORDRECHT

Op 3 februari 2015 bestaat Vereniging ‘De Binnenvaart’ 25 jaar. In de jubileumweek worden aan boord van het verenigings- en museumschip René Siegfried tal van activiteiten georganiseerd, zoals wedstrijden met foto’s van de verenigingsvlag en creatieve uitingen rond de René Siegfried met LASH-bak.

Leden en niet-leden worden kunnen meedoen door foto’s te maken van de vlag van Vereniging ‘De Binnenvaart’ die wappert in de mast. De ingezonden foto’s worden aan boord van de René Siegfried gepresenteerd en opgenomen in een speciaal nummer van het verenigingsblad. Foto’s kunnen worden gemaild aan vdb.jubileumfoto@gmail.com

Creatieve uitingen

Een andere jubileumuitdaging voor leden en niet-leden is het verbeelden van de René Siegfried, eventueel met LASH-bak. De makers kiezen hun eigen techniek: bouwen, tekenen, knutselen, borduren, plakken… Elke techniek is geoorloofd. De werkstukken kunnen van 12 tot 30 januari 2015 worden ingeleverd na telefonisch overleg met Lianne van Laak 06-46428542. Het object blijft, indien gewenst, uw eigendom. In de jubileumweek worden alle inzendingen tentoongesteld in het Binnenvaartmuseum aan boord van de Rene Siegfried.

Een jury beoordeelt de foto’s en creatieve werkstukken. De vereniging heeft voor de winnaars mooie prijzen beschikbaar. (DvdM)