Y-zeilen: Even weg uit de museumhavens

Het jaarlijkse Y-zeilen trok afgelopen weekend 22 varende monumenten. De stevige zuidwestenwind en de zon zorgden voor een prima zeildag. De hevelaak Anna Mijntje zeilde het snelste rondje en won de Y-bel.

Y-zeilen 2013

De Anna Mijntje is een lang, smal en licht schip en dat wil wel lopen. In de ruime rakken werd een flinke, bolle halfwinder erbij getrokken. Historisch natuurlijk niet verantwoord, maar het mocht. In totaal voer zij vier rondjes binnen de afgesproken 4 uur en 30 minuten, de zware klipperaak Verwisseling had ruim drie uur voor één  ronde nodig. Tweede werd de snelle tjalk Fosta op anderhalve minuut en derde de klipperaak Disponibel uit Nijkerk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Y-zeilen: Even weg uit de museumhavens | Schuttevaer.nl

Y-zeilen: Even weg uit de museumhavens

Het jaarlijkse Y-zeilen trok afgelopen weekend 22 varende monumenten. De stevige zuidwestenwind en de zon zorgden voor een prima zeildag. De hevelaak Anna Mijntje zeilde het snelste rondje en won de Y-bel.

Y-zeilen 2013

De Anna Mijntje is een lang, smal en licht schip en dat wil wel lopen. In de ruime rakken werd een flinke, bolle halfwinder erbij getrokken. Historisch natuurlijk niet verantwoord, maar het mocht. In totaal voer zij vier rondjes binnen de afgesproken 4 uur en 30 minuten, de zware klipperaak Verwisseling had ruim drie uur voor één  ronde nodig. Tweede werd de snelle tjalk Fosta op anderhalve minuut en derde de klipperaak Disponibel uit Nijkerk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer