Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vodafone-klanten binnenvaart uit de lucht

ROTTERDAM [update]

Een grote brand in een bedrijvenpand van Vodafone in Rotterdam heeft de telefoonverbinding van Vodafone klanten woensdagmorgen 4 april verbroken. Veel binnenvaartklanten met een Nederlands of Europees nummer zijn getroffen door de storing bij Vodafone en hadden vrijdag nog steeds geen telefoonverbinding.

Problemen Vodafone kunnen nog enkele dagen duren

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties (24)
 • dutchie

  dat je niet kunt bellen dan wel gebelt kan worden in het buitenland ligt eraan dat ergens de registratie van de vodafone-klanten die in het buitenland zijn gedaan moet worden, om zo de afrekening /billing/ te kunnen doen. op het moment dat je gaat bellen zoekt je mobiel via het lokale netwerk contact met je thuis-provider (vodafone-nl) om een ‘authorisatie’ te krijgen of je kan bellen … het gesprek gaat gelijk in het buitenland het telefoon-netwerk op, zo werkt het met internet ook.

 • peterdezeiler

  Iemand van de site geenstijl even gevraagd wat ze van de kwaliteiten van Vodjefoon dachten en ze het bericht op Schuttevaer even laten lezen. Nou, zij zeggen hardop en in duidelijke taal wat veel schippers denken.

 • Karin Lusink

  Volgens mij hebben we mobiel korter dan dat we niet konden bellen. Hoe schakelde we toen de hulpdiensten in dan?? Tjonge een paar dagen zonder telefoon en zo een beetje de hele bedrijfstak ligt op zijn gat. Ooit (zonder mobiel)de familie te pakken gekregen wegens iets ernstigs en ook dat lukte via hulpvaardige mensen met een telefoon (toen nog aan een draadje!!) Dus het ging gewoon. Voor diegene zonder bereik nog ff doorbijten. Hebben wij ook gedaan en inmiddels weer bereikbaar.

 • Vodafone!

  Nou moet je een Europees abbonnement nemen,(wat meer kost) omdat jein het buitenland schijnbaar via een buitenlandse Zendmast verbinding maakt (Wat vodafone NL dan weer verrekent) maar als er een brand is in Rotterdam, ligt heel het netwerk voor NEDERLANDERS in het BUITENLAND er ineens ook uit………………Ik volg het ff niet.

 • dick

  Tip, zag deze ellende al aankomen, heb daarom bij bij Aldi mobieltje gekocht waar 2 kaarten in kunnen, dus 2 verschillende netwerken, want een goede schipper is altijd bereikbaar, want er is meestal wel 1 netwerk wat in de lucht blijft, Duittse zekerheid.

 • jos

  Ben ik toch maar blij dat mijn ka-pe-en abo als strategischw reserve hier ligt.
  Of Kijk eens op http://www.bellen.com voor een goedkoop alternatief . bijv. Youfone.

 • zwaantje

  wij hebben aan boord ook alles vodafone en waren niet bereikbaar, een drama. heb nu van vrieservice(=kpn) een 1 euro p/maand abbonnement afgesloten speciaal voor deze situaties. raad ik iedereen aan. af te sluiten bij de VCU op urk.

 • peter

  Probleem is dat vodafone geen volledige dekking heeft in Nederland, met je mobiel merk je hier niet zo veel van maar met internet des te meer.
  Als er nu maar iets gebeurd ligt de boel plat, dit werd met klem tegengesproken door Vodafone.
  Maar is nu werkelijkheid, maar je wordt gelokt met mooie praatjes en grafieken ik ben al een aantal maanden van vodafone af

 • geert

  Ik vind het wel lekker rustig.
  Bevalt ons wel.
  En het kost ook niets,goed he.

 • cees

  Hey John , Wat is nou erger in antwerpen een spits laten zinken of geen mob , vroeger hadden toch ook nix anders dan ff op de sluis bellen
  gr je ex zwager

 • ikke

  Ikke vond die verbinding met sommige bevrachters al zo belabbert maar nu snap ikke um.

 • Nelis

  Vandaag weer niet bereikbaar in Belgie,maar dankzij Be telefoon,bereikbaar. En aan de reis!

 • Gerrie

  Nu kunnen we gelijk ff zien wat er gebeurd als er door een aanslag, milieuramp of natuurgeweld enkele centrales en of knooppunten uitvallen. Ik vermoed dat dan de ellende niet te overzien is door dat letterlijk alles afhankelijk is geworden van communicatie. Boodschappen, werken ,reizen en op afstand bediende objecten worden dan denk ik gelijk een puinhoop.

 • M. Smitsman

  Ik zag heel even het beeld van m´n goeie moeder voor me die zowat elke sluis hoog of niet hoog op klauterde om deze en gene, of ons op het internaat te bellen. Had ze nu mooi voor niks gedaan omdat er geen telefooncellen meer zijn. Scheveningen radio was toen ook nog een optie. Ik weet niet of dat nu nog zo is. Maar nu weer even naar deze tijd. We zijn met z´n allen wel erg afhankelijk geworden van de techniek.

  TIP: Schaf een prepaidkaart aan van een andere netwerkprovider aan voor zulke gevallen. Heb je altijd iets achter de hand.

 • Collega

  Naar he zo zonder telefoon en internet, nog niet eens zo heel lang geleden HADDEN WE GEENEENS EEN MOBIELE TELEFOON. Het is niet handig zo zonder tel en www, maar de wereld is niet vergaan hoor……

 • aaltje

  tja het is niet leuk idd maar ik ziet totaal geen verband met het graven van een tunnel of het overeind houden van griekenland met een brand bij vodafoon.

 • Ja wel he?

  En de heren hier onder varen ook door als hun hoofdmotor in elkaar loopt.

 • vodafone klant

  Het is wel apart dat het zo lang duurt ja… hulpdiensten zijn overigens altijd te bereiken, zelfs wanneer je geen bereik hebt van je eigen provider. (dat zie je bijv. wanneer je geen bereik hebt op het scherm van je telefoon –> alleen noodoproepen).
  Probeer maar eens, wedden dat je de centrale aan de lijn hebt?

 • niet beller

  Belachelijk dat zoiets zo lang mag en kan duren.
  Kennelijk is het makkelijker en belangrijker om naar de maan te gaan,tunnel te graven onder Amsterdam door,Griekenland overeind te houden enz dan ervoor te zorgen dat we kunnen blijven bellen ed wanneer er een storing optreed.
  Zoiets moet toch binnen een uur oid opgelost zijn,hetzij linksom of rechtsom,netwerken genoeg toch?
  Je zou maar een hulpdienst nodig hebben en alleen vodafone abonnementen aan boord hebben….Is niet onmogelijk zoiets he!

 • peter

  Birsfelden is ook weer bereikbaar.

 • Een schippertje

  Hier sinds 13:00 uur weer bereik, gelukkig hadden we nog een duitse telefoon.

 • Jan Steenstra

  Wij hebben zojuist weer bereik!!

 • john shipnet

  Tja en ook in Antwerpen is het hopeloos.
  Zo zie je maar hoe simpel je de boel plat kan gooien.Wij zijn ook niet bereikbaar voor iedereen maar het werk moet wel doorgaan.
  Mag de sector weer wat kosten.
  Grt vanuit Anvers

 • Jan-Willem Vissers

  Het is echt komisch (echt niet) dat we hier in duitsland hinder ondervinden wat er in rotterdam gebeurt. We zien hier alle netwerken en kunnen er gewoon niet op ben blij dat ik www heb van de aldi dat werkt tenminste wel, ze moeten gewoon even een knopje aan zetten dat we weer bestaan zo dat we evt ook een nood nummer kunnen draaien enz.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook