Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Containervaart is hard werken

Den Bosch

Het is hard werken op de Caan, maar schipper Martijn de Goeij (30) geniet van het leven aan boord. Samen met zijn partner Ilona Simons (29) en zoontje Davey varen ze containers van Den Bosch naar Rotterdam of Gorinchem en vice versa. Zijn vader en de Filipijnse matroos Owen maken de bemanning compleet.

1 / 1
Davey is nog veel te klein om te weten of hij zijn vader en moeder gaat opvolgen, maar hij weet wel dat hij over een tijdje een broertje of zusje krijgt. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Davey is nog veel te klein om te weten of hij zijn vader en moeder gaat opvolgen, maar hij weet wel dat hij over een tijdje een broertje of zusje krijgt. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hein Danser

    Snuffelstage echt werken : boenen ,schuren, machinekamer schoonmaken. Ja, zo maak je jongeren geschikt en enthousiast om een opleiding tot matroos en schipper te volgen??
    Je laat ze een stukkie sturen en ervaren, wat het is om een schipper te zijn op een schip, Dat je heel zo toko dan moet runnen. En vergeet vooral niet, dat daarbij ook onderhoud en schoonmaak werkzaamheden bij horen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook