Twee keer nieuwe naam voor failliete Nordseewerke

De failliet verklaarde Nordseewerke in Emden is binnen iets meer dan 24 uur twee keer van naam veranderd. Van Nordseewerke Emden Shipyards (NES) werd het 15 oktober Neue Nordseewerke GmbH en 16 oktober Fosen Nordseewerke GmbH. De Noorse werf Fosen Shipyards heeft een 50% aandeel genomen.

Het faillissement maakte de weg vrij voor de verkoop van de werf aan investeerder en eigenaar van de werf, Patrick Hennings-Huep. Hij kon de failliete boedel overnemen met hulp van Deutsche Industrieanlagen GmbH. Een dag later meldde Fosen op haar website de vervolgstap. Overigens kunnen schuldeisers nog bezwaarschiften tegen de gang van zaken indienen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Twee keer nieuwe naam voor failliete Nordseewerke | Schuttevaer.nl

Twee keer nieuwe naam voor failliete Nordseewerke

De failliet verklaarde Nordseewerke in Emden is binnen iets meer dan 24 uur twee keer van naam veranderd. Van Nordseewerke Emden Shipyards (NES) werd het 15 oktober Neue Nordseewerke GmbH en 16 oktober Fosen Nordseewerke GmbH. De Noorse werf Fosen Shipyards heeft een 50% aandeel genomen.

Het faillissement maakte de weg vrij voor de verkoop van de werf aan investeerder en eigenaar van de werf, Patrick Hennings-Huep. Hij kon de failliete boedel overnemen met hulp van Deutsche Industrieanlagen GmbH. Een dag later meldde Fosen op haar website de vervolgstap. Overigens kunnen schuldeisers nog bezwaarschiften tegen de gang van zaken indienen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer