Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Wagenborg betrokken bij bouw ‘shallow draft ijsbreker’

DELFZIJL

De overeenkomst voor de bouw van ‘s werelds eerste ‘shallow draft ice-breaking walk to work vessel’ is getekend. Het project kwam tot stand na een aanbestedingsprocedure die speelde tussen Koninklijke Niestern Sander en een joint venture van Mercury Sakhalin en Pola. Het schip wordt in december 2021 in gebruik genomen door Mercury Sakhalin nabij de oostkust van Sakhalin, ten behoeve van de olie- en gasindustrie.

1 / 1
De concept-tekening voor het nieuwe type ‘walk to work’-schip (foto Koninklijke Wagenborg)

De concept-tekening voor het nieuwe type ‘walk to work’-schip (foto Koninklijke Wagenborg)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook