Maersk Supply Service uit etalage

De voorgenomen verkoop van Maersk Supply Service (MSS) is definitief van de baan nu moedermaatschappij AP Møller-Maersk heeft verklaard de offshorerederij weer in de eigen gelederen op te nemen. Plan was deze rederij net als de divisies Maersk Oil en Maersk Tankers af te stoten.

Maersk Supply Service uit etalage

In 2016 moest het Deense AP Møller-Maersk concern na moeizame jaren de tering naar de nering gaan zetten. Hieraan was met name de recessie in de olie- en gasindustrie debet aan. Besloten werd zich geheel te gaan concentreren op scheepvaart en logistiek. De andere activiteiten, waaronder Maersk Oil, Maersk Tankers, Maersk Drilling en Maersk Supply Service, werden in een aparte energiedivisie ondergebracht. Met als doel deze één voor één af te stoten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer