Boskalis koopt Lewek Falcon

Boskalis heeft opnieuw een groot offshoresupportvaartuig aan haar vloot toegevoegd. Deze keer betreft het de overname van het multifunctionele DP2 offshoreconstructievaartuig Lewek Falcon van Emas Offshore uit Singapore. Na aankomst in Nederland is het vaartuig meteen bij Damen Shiprepair Rotterdam in dok gegaan. Boskalis zal het vaartuig herdopen in Boka Falcon.

Boskalis koopt Lewek Falcon

De 93,40 meter lange en 22 meter brede Lewek Falcon is in 2011 naar het Ulstein UT 788 CD-ontwerp gebouwd bij Drydocks World in het Midden-Oosten. Dit gebeurde in opdracht van Lewek Shipping uit Singapore, die gelijktijdig bij dezelfde werf een zusterschip liet bouwen. Bijzonder aan het vaartuig is dat het voor constructiewerk tot op een waterdiepte van maar liefst 3000 meter kan worden ingezet. Hiervoor is het uitgerust met een 250-tons offshorekraan en twee workclass onderwaterrobots (ROV’s). Opvallend is verder het grote helikopterdek op het voorschip.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer