Booreiland Prospector 1 weer even in IJmuiden

Na circa zes maanden boorwerk te hebben verricht in de Nederlandse sector van de Noordzee is het zelfheffende booreiland Prospector 1 van de Noorse boormaatschappij Borr Drilling naar IJmuiden gesleept.

Booreiland Prospector 1 weer even in IJmuiden

Het booreiland arriveerde maandag 13 augustus rond het middaguur aan de tros van de zeeslepers Vortex, Thor en Union Lynx in IJmuiden. Als stuurboten bij binnenkomst fungeerden de havenslepers Ginger en Triton. Het met drie 167 meter lange poten uitgedoste gevaarte werd afgemeerd aan de Trawlerkade bij de ingang van de Haringhaven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer