Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Meer tegenslag bij reparatie vlotbrug

BURGERVLOTBRUG

De reparatie van de Burgervlotbrug in het Noordhollandskanaal gaat nog eens twee maanden langer duren dan gedacht. Omwonenden die normaal dagelijks gebruik maken van de vlotbrug overwegen nu om schadeclaims in te dienen bij de provincie Noord-Holland.

De Burgervlotbrug moet worden gerepareerd na een schadevaring. De provincie zei eerder dat de brug eind januari dit jaar weer in gebruik kon worden genomen door autoverkeer. Vier maanden nadat op 12 september 2017 de aanvaring plaatsvond, waarbij het remmingwerk en de scharnierpunten van de vlotbrug zwaar beschadigd waren geraakt.

Maar het liep anders. Pas in maart kon de aannemerscombinatie WaakSaam aan de herstelwerkzaamheden beginnen die door aannemer Van den Biggelaar met het kraanschip Thomas zouden worden uitgevoerd. Al die tijd worden voetgangers en fietsers met een pontje overgezet.

Het werk zou volgens de provincie tot 22 april duren. Maar ook die deadline wordt niet gehaald en is verschoven naar 3 juni. Bijna negen maanden na de aanvaring. Reden hiervoor is dat bij het stralen van de zes pontons waarop het brugdek rust werd ontdekt dat twee pontons in zo'n slechte staat verkeren dat ze moeten worden vervangen. Daarnaast werd ook onder het brugdek roest aangetroffen. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook