Meer waterbussen rond Antwerpen

Zo’n 1000 forenzen maken momenteel dagelijks gebruik van de snelle waterbus die het stadscentrum van Antwerpen via de Schelde verbindt met Kruibeke en Hemiksem.

Meer waterbussen rond Antwerpen

Het betreft hier de zuidelijke lijndienst die wordt geëxploiteerd door de Nederlandse rederij Aqualiner en die in juli van vorig werd geopend. Om de files op de weg te verminderen besloot het stadsbestuur afgelopen najaar het openbaar vervoer met waterbussen uit te breiden naar het havengebied op Linkeroever, om werknemers snel van en naar hun werk te brengen. Daartoe wordt de huidige vloot uitgebreid met zes extra schepen, waarvan er drie elektrisch worden aangedreven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Meer waterbussen rond Antwerpen | Schuttevaer.nl

Meer waterbussen rond Antwerpen

Zo’n 1000 forenzen maken momenteel dagelijks gebruik van de snelle waterbus die het stadscentrum van Antwerpen via de Schelde verbindt met Kruibeke en Hemiksem.

Meer waterbussen rond Antwerpen

Het betreft hier de zuidelijke lijndienst die wordt geëxploiteerd door de Nederlandse rederij Aqualiner en die in juli van vorig werd geopend. Om de files op de weg te verminderen besloot het stadsbestuur afgelopen najaar het openbaar vervoer met waterbussen uit te breiden naar het havengebied op Linkeroever, om werknemers snel van en naar hun werk te brengen. Daartoe wordt de huidige vloot uitgebreid met zes extra schepen, waarvan er drie elektrisch worden aangedreven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer