Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Havenspoorlijn over Rozenburgse Sluis

ROTTERDAM

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat de Havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuweroute, over een lengte van ongeveer vier kilometer verleggen.

1 / 1
Havenspoorlijn over Rozenburgse Sluis

Havenspoorlijn over Rozenburgse Sluis

Daardoor loopt de spoorlijn straks niet meer over de Calandbrug, maar over de Rozenburgse Sluis. Daardoor zullen scheepvaart en spoorverkeer elkaar vanaf 2020 niet langer in de weg zitten. Het Havenbedrijf legt het nieuwe tracé voor 275 miljoen euro aan en draagt de spoorlijn daarna over aan ProRail. (Artist’s impression Havenbedrijf Rotterdam)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook