Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Gespiegelde zuigers maken tweetakt schoon en zuinig

San Diego

Het Amerikaanse Achates Power heeft extreem zuinige diesel- en benzinemotoren ontwikkeld. Het betreft tweetaktmotoren met gespiegelde zuigers waarvan de benzineversie rond 50% en de dieselversie 15 tot 30% zuiniger is dan vergelijkbare viertakt motoren.

1 / 4
Werking van de door Achates Power ontwikkelde driecilinder tweetaktmotor met gespiegelde zuigers. (Illustraties Achates Power/Aramco)

Werking van de door Achates Power ontwikkelde driecilinder tweetaktmotor met gespiegelde zuigers. (Illustraties Achates Power/Aramco)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • H. Heynen

  Verschil met de Doxford, Junker en andere eerdere versies van de gespiegelde zuigermotor is denk ik dat hier moderne injectie en motormanagement technieken voor een schonere en zuiniger verbranding zorgen

 • JHEG van der Zanden

  lekker negatief

 • A. Munnik

  Lijkt dit op de aloude Doxford dieselmotor??? Zou wel bijzonder zijn als dit concept weer in de maak komt. Oorspronkelijk was het niet zo’n succes.

 • R. Agema

  Doxford had een dergelijk motor voor grote schepen maar is geen groot succes geworden

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.