Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Inspectie minder hinderlijk op hotellende charterschepen’

WEST-TERSCHELLING

Verscheidene overheidsinstanties bundelden vorig week hun krachten voor een uitgebreide controle in de haven van Terschelling. In het kader van een thema-actie maakte wandelende reglementen-encyclopedie Thom Bijkersma van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een ronde langs de rijendik aangemeerde slaapschepen. In totaal inspecteerde men 10 historische zeilende hotelschepen en twee recreatieschepen.

1 / 2
Thom Bijkersma (midden) is best te spreken over de kombuis van het ‘Wapen fan Fryslân’. Links schipper Erik van Aken. (Foto Gijs van Hesteren)

Thom Bijkersma (midden) is best te spreken over de kombuis van het ‘Wapen fan Fryslân’. Links schipper Erik van Aken. (Foto Gijs van Hesteren)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • A. le Cessie

  Bijkersma,

  Die naam vergeet ik nooit, koude rillingen krijg ik ervan.
  Ooit heeft hij mij gecontroleerd, samen met RWS en een persvoorlichter.
  Het eindigde met veel bedreigingen, als ik wil ken ik U stilligen enz, met een boete
  van € 5.000,00 voor het langszij meenemen van een pontonnetje bestemd voor de sloop. Ondertussen dreigde hij de slopers nog een PV te geven voor het niet dragen van een zwemvest. Het leek wel een razzia. Na veel advocatenwerk is de boet terug
  gedraaid naar € 200,00. Had in principe vrijspraak moeten zijn. De heer Bijkersma
  zat er volledig naast, maar moest toch een zeer uitgebreid boeterapport maken.

  Was het scoringsdrang? Ik weet het niet.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook