‘Overheid laat varend erfgoed in de steek’

Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) in Den Helder is bestuursvoorzitter Rolf van der Mark fel van leer getrokken tegen de overheid. Het steekt hem enorm dat in de nieuwe Erfgoedwet het varend erfgoed nauwelijks aan bod komt. De overheid, zegt hij, laat ons – de grootste collectie varend erfgoed van de wereld – compleet in de steek. Dit bevordert het vertrek van historische schepen naar het buitenland.

‘Overheid laat varend erfgoed in de steek'

Voorzitter trekt fel van leer bij 40 jaar Historisch Bedrijfsvaartuig

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Overheid laat varend erfgoed in de steek’ | Schuttevaer.nl

‘Overheid laat varend erfgoed in de steek’

Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) in Den Helder is bestuursvoorzitter Rolf van der Mark fel van leer getrokken tegen de overheid. Het steekt hem enorm dat in de nieuwe Erfgoedwet het varend erfgoed nauwelijks aan bod komt. De overheid, zegt hij, laat ons – de grootste collectie varend erfgoed van de wereld – compleet in de steek. Dit bevordert het vertrek van historische schepen naar het buitenland.

‘Overheid laat varend erfgoed in de steek'

Voorzitter trekt fel van leer bij 40 jaar Historisch Bedrijfsvaartuig

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer