Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Overheid laat varend erfgoed in de steek’

DEN HELDER

Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) in Den Helder is bestuursvoorzitter Rolf van der Mark fel van leer getrokken tegen de overheid. Het steekt hem enorm dat in de nieuwe Erfgoedwet het varend erfgoed nauwelijks aan bod komt. De overheid, zegt hij, laat ons – de grootste collectie varend erfgoed van de wereld – compleet in de steek. Dit bevordert het vertrek van historische schepen naar het buitenland.

1 / 2
‘Overheid laat varend erfgoed in de steek'

‘Overheid laat varend erfgoed in de steek'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook