[LEZERS AAN HET WOORD] Wat is dit voor instrument?

Via-via ben ik in aanraking gekomen met een vrij groot vermoedelijk nautisch instrument. Het is 160 centimeter hoog en circa 15 centimeter breed en mogelijk is het een eeuw oud. Maar vooralsnog is het een raadsel waarvoor het diende en hoe het werd gebruikt. Wellicht dat de lezers van Schuttevaer meer weten.

Het onbekende instrument.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

[LEZERS AAN HET WOORD] Wat is dit voor instrument? | Schuttevaer.nl

[LEZERS AAN HET WOORD] Wat is dit voor instrument?

Via-via ben ik in aanraking gekomen met een vrij groot vermoedelijk nautisch instrument. Het is 160 centimeter hoog en circa 15 centimeter breed en mogelijk is het een eeuw oud. Maar vooralsnog is het een raadsel waarvoor het diende en hoe het werd gebruikt. Wellicht dat de lezers van Schuttevaer meer weten.

Het onbekende instrument.
Het onbekende instrument.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer