Guangzhou Highway

Verstekelingen wedden op verkeerde paard

Een schip van de Nigeriaanse marine heeft dinsdag 17 oktober op de rede voor Lagos 11 verstekelingen aangehouden. Ze waren aan boord geklommen van de car carrier Guangzhou Highway.

Guangzhou Highway
Guangzhou Highway. Foto Shipspotting/India

De 11 dachten met het schip mee te kunnen varen naar een bestemming in Europa. Daarmee hadden verkeerd gegokt, want de Guangzhou Highway, een zusterschip van de Fremantle Highway die onlangs bij ons voor veel commotie zorgde vanwege de grote brand met auto’s aan boord, ging eerst naar Ghana.

Vier verstekelingen hadden zich bij de laadklep van het schip verstopt. Toen zij eenmaal waren aangehouden vertelden ze dat er elders op het schip nog een aantal verstekelingen verstopt zaten. Hun poging was sowieso behoorlijk hopeloos, want na bestemmingen in West-Afrika te hebben aangedaan is de Guangzhou Highway nu op weg naar Zuid-Afrika.

Verstekelingen wedden op verkeerde paard | Schuttevaer.nl
Guangzhou Highway

Verstekelingen wedden op verkeerde paard

Een schip van de Nigeriaanse marine heeft dinsdag 17 oktober op de rede voor Lagos 11 verstekelingen aangehouden. Ze waren aan boord geklommen van de car carrier Guangzhou Highway.

Guangzhou Highway
Guangzhou Highway. Foto Shipspotting/India

De 11 dachten met het schip mee te kunnen varen naar een bestemming in Europa. Daarmee hadden verkeerd gegokt, want de Guangzhou Highway, een zusterschip van de Fremantle Highway die onlangs bij ons voor veel commotie zorgde vanwege de grote brand met auto’s aan boord, ging eerst naar Ghana.

Vier verstekelingen hadden zich bij de laadklep van het schip verstopt. Toen zij eenmaal waren aangehouden vertelden ze dat er elders op het schip nog een aantal verstekelingen verstopt zaten. Hun poging was sowieso behoorlijk hopeloos, want na bestemmingen in West-Afrika te hebben aangedaan is de Guangzhou Highway nu op weg naar Zuid-Afrika.