Gebrek aan bewijs

Twee jaar cel en vrijspraken voor havenbrand

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vrijdag een van de drie verdachten van brandstichting in de haven van het Limburgse Ohé en Laak in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Het hof sprak de twee andere verdachten vrij.

Brandweermannen blussen een brand in een loods in een jachthaven. Een jaar geleden werd Midden-Limburg geteisterd door een reeks havenbranden, waaronder een brand in Wessem, die waarschijnlijk zijn aangestoken.
Brandweermannen blussen een brand in een loods in een jachthaven. Een jaar geleden werd Midden-Limburg geteisterd door een reeks havenbranden, waaronder een brand in Wessem, die waarschijnlijk zijn aangestoken. Foto ANP / GINOPRESS

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Twee jaar cel en vrijspraken voor havenbrand | Schuttevaer.nl
Gebrek aan bewijs

Twee jaar cel en vrijspraken voor havenbrand

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vrijdag een van de drie verdachten van brandstichting in de haven van het Limburgse Ohé en Laak in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Het hof sprak de twee andere verdachten vrij.

Brandweermannen blussen een brand in een loods in een jachthaven. Een jaar geleden werd Midden-Limburg geteisterd door een reeks havenbranden, waaronder een brand in Wessem, die waarschijnlijk zijn aangestoken.
Brandweermannen blussen een brand in een loods in een jachthaven. Een jaar geleden werd Midden-Limburg geteisterd door een reeks havenbranden, waaronder een brand in Wessem, die waarschijnlijk zijn aangestoken. Foto ANP / GINOPRESS

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer