Andere tijden

‘Trots van Piet Dekker’

Het was in de noordelijke provincies gebruikelijk dat de opdrachtgever voor de bouw van een nieuwe coaster bij de tewaterlating aan boord van zijn schip was. Na de dwarsscheepse tewaterlating werd dan een sigaar gerookt met de werfdirecteur en met het legen van een glas oude of jonge klare was het officiële gedeelte van de ceremonie achter de rug. 

De ruim 43 meter lange Rian.
De ruim 43 meter lange Rian. Fotocollectie Henk Zuur

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Trots van Piet Dekker’ | Schuttevaer.nl
Andere tijden

‘Trots van Piet Dekker’

Het was in de noordelijke provincies gebruikelijk dat de opdrachtgever voor de bouw van een nieuwe coaster bij de tewaterlating aan boord van zijn schip was. Na de dwarsscheepse tewaterlating werd dan een sigaar gerookt met de werfdirecteur en met het legen van een glas oude of jonge klare was het officiële gedeelte van de ceremonie achter de rug. 

De ruim 43 meter lange Rian.
De ruim 43 meter lange Rian. Fotocollectie Henk Zuur

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer