ONWEER

Havenkraan valt om door op drift geraakt autoschip

Een losgebroken autotransportschip heeft zondagavond voor een ravage gezorgd in Bremerhaven. De 227 meter lange en 32 meter brede Don Quijote van Wallenius Lines brak rond 21.00 uur tijdens een onweersbui met zware windstoten los van de kade in de Verbindungshafen.

De omgevallen kraan. Foto politie Bremen

De bui ging gepaard met windstoten van ruim boven de 100 km/uur. Daardoor werden de bolders waaraan het schip vast lag zelfs totaal uit de grond gerukt. Het windgevoelige schip dreef vervolgens van de west- naar de oostoever. Daar ramde het schip een drijvend dok en een droogdok van de Lloyd werf, de kade en een kraan. De 450 ton zware kraan viel om toen het door de boeg van de car carrier geraakt werd. Er raakte gelukkig niemand gewond. Het schip werd door sleepboten aangehaakt en naar de oorspronkelijke ligplaats teruggebracht. De politie zegt dat de schade ‘aanzienlijk’ is.  Het schip vaart onder de vlag van Singapore. Het onderzoek loopt nog.

Lees ook:

Aanvaring met forse schade op de Rijn bij Bendorf

Binnenvaartschip ramt Stellendamse brug, brugklep blijft hangen

Havenkraan valt om door op drift geraakt autoschip | Schuttevaer.nl
ONWEER

Havenkraan valt om door op drift geraakt autoschip

Een losgebroken autotransportschip heeft zondagavond voor een ravage gezorgd in Bremerhaven. De 227 meter lange en 32 meter brede Don Quijote van Wallenius Lines brak rond 21.00 uur tijdens een onweersbui met zware windstoten los van de kade in de Verbindungshafen.

De omgevallen kraan. Foto politie Bremen

De bui ging gepaard met windstoten van ruim boven de 100 km/uur. Daardoor werden de bolders waaraan het schip vast lag zelfs totaal uit de grond gerukt. Het windgevoelige schip dreef vervolgens van de west- naar de oostoever. Daar ramde het schip een drijvend dok en een droogdok van de Lloyd werf, de kade en een kraan. De 450 ton zware kraan viel om toen het door de boeg van de car carrier geraakt werd. Er raakte gelukkig niemand gewond. Het schip werd door sleepboten aangehaakt en naar de oorspronkelijke ligplaats teruggebracht. De politie zegt dat de schade ‘aanzienlijk’ is.  Het schip vaart onder de vlag van Singapore. Het onderzoek loopt nog.

Lees ook:

Aanvaring met forse schade op de Rijn bij Bendorf

Binnenvaartschip ramt Stellendamse brug, brugklep blijft hangen