Multimodaliteit

Duitsland wil meer zwaar transport over water, komt met multimodale app

‘Er moet meer zwaar en volumineus transport van al overbelaste wegen naar het water worden verplaatst’. Dat zei de Duitse staatssecretaris Oliver Luksic bij de presentatie van het plan om een database op te zetten waar alle bewegingen van zware en projectladingen in zee- en binnenhavens worden vastgelegd. Daaraan worden de gegevens gekoppeld over de manier waarop de lading naar de havens kwam of weer vertrok, en over de tijdsduur van het transport. Luksic wees ook nog eens op de beperkingen voor zware lading, vanwege de slechte staat waarin veel bruggen in Duitsland verkeren.

Uit de verzamelde gegevens moet een multimodale routeplanner voor speciale transporten ontstaan. (Foto HHLA / Huhu Uet)
Uit de verzamelde gegevens moet een multimodale routeplanner voor speciale transporten ontstaan. (Foto HHLA / Huhu Uet)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer