Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Presto ramt Albert Schweitzerbrug, stuurhut aan diggelen

ALPHEN A/D RIJN

Het binnenvaartschip Presto is vrijdagochtend 30 april met haar stuurhut tegen de Albert Schweitzerbrug in Alphen aan den Rijn gevaren. Presto is een drogelading schip.

1 / 1
Er is grote schade aan de stuurhut van het vrachtschip. (Foto Media TV)

Er is grote schade aan de stuurhut van het vrachtschip. (Foto Media TV)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties (6)
 • laurina

  Elionie, bedankt voor de opheldering. Als er op verschillende plaatsen andere informatie staat is het inderdaad verwarrend en was ik te snel met mijn conclusie. Bij deze mijn excuses, vooral aan de presto

 • Elionie

  Er heerst dus veel onduidelijkheid over de doorvaarthoogte van die brug. Bovendien staat die op verschillende plaatsen aangegeven voor 6 meter. Dit is dus absoluut niet correct!!! Het hefgedeelte is 10cm hoger dan het vaste gedeelte. Hefgedeelte 5,50 meter, vaste gedeelte 5,40 meter. En op geen enkele plek is de brug 6 meter!! Dit valt na te vragen bij de post Steekterpoort. Ook bij de provincie staat die verkeerd vermeld! Bovendien gaven de tijdelijke werkborden aan de wal van de week ook een hoogte van 6 meter aan wat dus niet klopt.
  Het is heel begrijpelijk dat men hier in de fout gaat omdat peilschalen ook ontbreken bij de brug zelf. Als dan ook op diverse manieren foutieve informatie tot je komt is een ongeluk snel gebeurd!

 • J.Teunisse

  Laurina ; de verzekering dekt de dagwaarde bij een standaard binnenvaart casco polis, met aftrek nieuw voor oud.
  Tegen een navenante premie kun je altijd nieuwwaarde laten verzekeren. Echter een houten bovenbouw naar over zakbaar aluminium? Dat is een ander verhaal.

 • estero

  Niet zo slimme opmerking laurina. Het vaste deel is hoger dan het bascule deel. En daar gaat wel 6 meter onderdoor. En niemand vaart expres zijn stuurhut eraf. We maken toch allemaal wel is een foute inschatting?

 • laurina

  Die brug is al sinds hij er ligt 5,40 meter, dus lijkt me logisch dat het met 5,85 net niet past. Maar goed, kan hij weer een mooi aluminium stuurhutje laten maken op kosten van de verzekering (en uiteindelijk de premie betaler)

 • Cornelis Blonk

  Ramt of schampt ? lijkt me wel een verschil

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook