Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Onderbenutting platvisquota baart zorgen

SCHEVENINGEN

De Nederlandse kottervloot kampt al enkele jaren met een significante onderbenutting van het scholquotum. Maar sinds vorig jaar en zeker dit jaar zijn de vangsten van overige platvissoorten zo schraal dat de onderbenutting binnen visserijkringen echt zorgen begint te baren. Velen vragen zich af of de tong- en scholstand, zoals biologen beweren, er wel zo goed voor staan.

1 / 1
Vissorteerders Wesley Schaap (links) en Jordi van Beelen zien in Scheveningen de laatste jaren steeds minder schol voorbijkomen. (Foto W.M. den Heijer).

Vissorteerders Wesley Schaap (links) en Jordi van Beelen zien in Scheveningen de laatste jaren steeds minder schol voorbijkomen. (Foto W.M. den Heijer).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook