Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Stankklachten Moerdijk door illegaal ontgassen

MOERDIJK

Een ontgassende binnenvaarttanker op het Hollands Diep veroorzaakte dinsdagavond 17 maart sterke stankhinder in het dorp Moerdijk. Rijkswaterstaat heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de schipper; ontgassen is daar sinds 1 januari 2015 verboden.

De meldkamer van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) noteerde vanaf 19.30 uur circa 25 klachten vanuit de kern Moerdijk over een penetrante dieselachtige, chemische geur. De OMWB is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak en kwam door het koppelen van informatie (locatie van de klachten, windrichting, beelden van de e-noses) uit bij een schip op het Hollands Diep nabij de Moerdijkbrug.

Rijkswaterstaat is aan boord gegaan, de luiken zijn gesloten en het ontgassen is direct gestopt. (DvdM)

Reacties (1)
  • H van Buren

    Zover mijn info strekt is ontgassen verboden van producten met meer dan 10% benzeen. Ontgassen is dus voor 90% van de producten, zover mijn info strekt niet verboden.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook