Belgen sluiten zich royaal aan bij EUBO-coöperaties

Krijgen de nieuwe coöperaties van de European United Barge Owners (EUBO) genoeg marktmacht en lukt het om de – volgens veel leden vereiste – bodem van minimaal 200 schepen te halen, voordat de coöperaties van start gaan? Dat is de hamvraag voor schippers, afgelopen maandag op de eerste vergadering van de coöperaties Rent-a-Ship en Barge4Rent in Zwijndrecht.

EUBO

Door Marja de Vet
Ze zijn vol vertrouwen en voor de bevrachters niet bang. ‘Ik heb al zo vaak aan acties meegedaan’, zegt een schipper, die al meer dan 30 jaar vaart. ‘Van tevoren dreigen de bevrachters, dat heb ik nu ook gehoord maar zelf niet meegemaakt. Na de acties hebben ze weer gewoon werk voor je. En zo niet, wat dan nog? Dan ga je toch naar een ander?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (85)

  • @JR

    Mijn beste, mijn naam bestaat al over de 100 jaar in de binnenvaart dus we zijn niet van gisteren zoals er wel velen zijn spijtig genoeg in de binnenvaart vandaag de dag.
    Cowboys noem ik dit fenomeen en die gaan ook wel weer.

    Geplaatst door: pascal op
  • @Niet vrije man…En zo is het Iedereen denkt dat zijn kossie goed gekouwd is MAAR die kunnen zich nog flink gaan verslikken Dat is ook in het verleden diverse malen bewezen En maar roepen schrijven dat het niets wordt kijk naar het verleden Lees boeken Het enigste wat je nu moet hebben is gezond verstand Ja dan blijven we toch lekker voorspelbaar Maar er is ook een spreekwoord Een ezel stoot zichzelf geen 2x aan dezelfde steen En maar kijken naar het verleden dat er niet samen gewerkt kan worden Kunnen we laten zien dat het wel kan is ook iets waar we aan kunnen werken Maar goed Het ligt dan inderdaad aan de oudere garde die massaal de jongere generatie tegen houden om iets te mogen ondernemen Want de jongere kunnen schijnbaar de wijsheid niet hebben Maar het zou toch ook fijn geweest zijn dat die oudere die jongere dan ook een les hadden gegeven uit het verleden wat groot groter grootst zou gaan inhouden Maar nee …Laat ik HEEL duidelijk zijn ik heb werkelijk niets tegen nieuw bouwen maar we moeten niet selectief denken terwijl er gewoon armoede is en maar niet willen aanvaarden dat het zo niet verder kan Ik weet niet of dat RaS wat is maar als we zelf niet als 1-ling wat kunnen bereiken dan is samenwerken helaas de enige manier Want wie denkt dat het werkelijk anders wel lukt moet dat maar eens hier opschrijven zouden we verder komen Maar ik durf te zeggen dat er weer hordde mensen zijn die denken dat het vanzelf beter wordt…ik hoop het ook maar ik weet zeker van niet
    Waarom laten schippers zich dan nu in met zulke vrachtprijzen zo wordt het werkelijk niet beter hoor Ben niet de slimste van de klas maar volgens mij is 2en 2 geen 5 maar nog steeds 4 en daar kom je niet mee in Dillingen
    Iemand in het gangboord zei tegen mij Ik ga niet bij dat RaS want ik ben toch al verloren de bank wil me gewoon niet laten gaan… Of waarom zou het gaan werken als de banken geen represailles zet Want wat ze nu doen is gewoon bijschrijven Niemand voelt iets Kunnen alles nog “gewoon” blijven doen ..en dat is helaas ook een factor waar er mensen de dupe van worden Ik heb ook gehoord dat als het Ras mislukt ook de gevolgen niet te over zien zijn Want dan ging die gene zich aanbieden voor…. Maar goed we zullen wel zien wat de toekomst geeft….. Ik hoop wijsheid

    Geplaatst door: slimste van de klas ….of toch niet op
  • Goede morgen Gerrit Van Adel

    Gerrit wat je het laats geschreven heb is nu eens één eerlijk geantwoord vanuit u hart in hoe het in zijnwerk is gegaan zonder te wijze naar iemand anders vind ik tof . het is te hopen dat je u eurotjes snel er terug bij krijgt met of zonder de eubo en hoop dat we samen en dikke pint in de handen kunnen houden en kunnen zegen het is ons gelukt. ik wens je nog en goede reis toe en de vriendeliike groeten vanuit frankrijk

    Geplaatst door: rudi op
  • beste vrije man

    zelfs met 60 % eigen middelen kan je u broek niet ophouden en de touwtje aan mekaar knopen zelfs als je geen schulden hebt kan je ten onder gaan vergeet dat niet zeker als je broodwinner die beneden in de masschienekamer begeeft heb je al gedaan met zingen al is u bootje oud ,middel jong, of nieuwe hebt er zijn mensen die normaal gehandeld hebben en geen mafia praktijken hebben gedaan en zitten ook dik in de SCHIT dus u kan er ook nog in komen !!!!! misschien nog raper dan je denkt voor u te hopen van niet natuurlijk ?????

    vriendelijke groeten vrije man

    Geplaatst door: niet vrije man op
  • precies die(vorige reactie gever vrij man) heeft hem misschien wel door.Neemt niet weg dat het dapper is dat het weer geprobeerd wordt,maar ik hou mijn hard vast.Of het nou koeien schapen of”reten”zijn feit blijft wel dat een vrije markt geleid heeft tot graaipolitiek en niet werkte met alle gevolgen van dien.Misschien is het plan van de eubo zo gek nog niet wie weet???

    Geplaatst door: mvg BG op
  • klein antwoordje en vraag aan dhr Daamen ;;rijdt U zelf zeker in een trabantje??Bent buitenkantoor tijd nog lang te berijken?en praten dan niet over een weekend of zo.De schipper vaart over het weekend gebruikt ca 10 ton gasolie,moet verzekering betalen en rente en misschien nog wel een beetje aflossing.Dat moet dan allemaal betaald worden door die 4 € naar dillingen.lijkt mij niet haalbaar.Heeft U wel eens gehoord van het leasen van een auto.Want toch willen we de kinderen graag over het weekend aan boord hebben al wordt er kontinue gevaren.M.Steenbergen Welvaren

    Geplaatst door: m.steenbergen op
  • de markt kan alleen maar betere worden door de vrije markt,wie zijn schuld niet kan betalen tegen de kant sleutels afgeven einde story .
    en niet door hypotheekschepen te laten rondvaren,met sprookjes dat het in 2018 gaat betere daartegen hebben de schepen een rentelast waar je gaat van duizelen .
    wie maken ze blij,de banken natuurlijk en de casinospeler die gaat in zijn blootje aan wal.
    het is toch duidelijk dat de bank daar geld insteekt in een coöperatie ,toch niet om die drijvende fallisementen uit menslievendheid te redden nee bij meer opbrengst vloeit het geld toch als eerste terug naar de bank,en wie wint daarmee inderdaad de bank

    Hij zaait en oogst

    en de ondernemer die droomd verder

    Geplaatst door: vrije man op
  • @JR. Dus met andere woorden moeten we NU dan ook maar in het zelfde blijven hangen Hoe bedoel je bang voor veranderingen. Maar laten we dus ieder gewoon zijn ding laten doen Ik heb in ieder geval wel bewondering voor hen die ten minste ZELF wat gaan ondernemen en niet wachten op de koeien die achter elkaars reet aan lopen Of zal het misschien dat andere spreekwoord kunnen worden Als er 1 schaap over de dam is volgen vanzelf de rest…t’is te hopen dat op zijn minst de mensen ZELF eens gaan lezen en ZELF hun besluit nemen dat zou ik al een hele vooruit gang noemen

    Geplaatst door: ………. op
  • @pascal natuurlijk jij bent alleen die het plan kent. Je hebt je goed ingelezen.Een ander doet dat niet.Maar even terverduidelijking.De tarieven van Toerbeurt NZ waren ook bodem prijzen.En nog een advies:U bent goed in inlezen,ga de geschiedenis van de binnenvaart leren.Ik heb het idee dat U die niet kent.Maar het zou U in de toekomst misschien kunnen helpen.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • @ Blij dat mensen als Meneer van de Adel eindelijk de moeite hebben gevonden om verder te denken dan HUN eigen kringetje En maar hopen dat meerdere mensen die moeite willen nemen Want zo kan het niet verder GENOEG werk maar gewoon domweg niet willen betalen Als je dan op teletekst 121 kijk worden we dus echt voor achterlijk versleten en we pikken het dus nog steeds WAAROM!!!!!!?????? Hou gewoon eens even je poot stijf …..

    Geplaatst door: C. op
  • Ik ben echt heel blij voor je dat je genoten heb gerrit…ksnap alleen je reactie niet op mijn verhaaltje

    Geplaatst door: klaas op
  • Goedemiddag Klaas.

    We waren zaterdag op de kermis hier in Regensburg met de kleine met prachtig mooi weer,en daarna im Spitalgarten.
    Heerlijke mass bier gedronken en grote schweinehaxe mit knödel und salat gegeten.
    Weet u dat is genieten………prachtig.en lekker

    Groeten Gerrit

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • Een biertje in de kroeg kost toch echt 2,20 en als u maar een euro wil betalen heeft u toch echt dorst.

    Geplaatst door: klaas op
  • Goedenmiddag.

    Nog even een reatie voor Dhr Rudi.(en ook de anderen)
    Of je wel of niet in de hhur gaat bij iemand is altijd een afweging,en je weet van te voren nooit of je er wel of geen goed aan doet.
    Verder is het ook zo ,en dat geef ik toe een soort gemakzucht dat wil zeggen je went er aan en als het lekker loopt laat je het zo.
    Wij hadden eerst 63 cent per ton over scheepsgrootte en dat staat nog steeds in het contract.
    Nu ging de tijd zover omlaag,en of het goed of fout is laat ik in de midden,dat we uit coulance iets omlaag zijn gegaan,met de garantie dat als het weer aantrekt we ook weer naar die 63 cent omhoog gaan.
    Natuurlijk is het zo dat je in goede tijden in de vrije vaart meer verdient,en in slechte in de huur meer hebt als je toevallig in een betere tijd hebt afgesloten.
    Het kan ook andersom,en blijft moeilijk.
    Bij mij was het zo dat we vanaf de opening van het Main-donaukanaal naar de donau zijn gaan varen,en zo is het nog steeds.
    En natuurlijk een goed ijgeld,en geen probleem met waterstanden of kosten stond mij ook heel goed aan.(vrij zorgeloos lekker leven en werken).
    Verder geef ik best toe wel eens een beetje kort voor de kar te staan waarvoor mijn excuses aan allen die beledigt waren.
    Maar weet u mijn werk is en blijft ook mijn leven en tevens hobby.
    En daar kan ik niet tegen als het door een bepaalde groep kapot gemaakt wordt.
    Ik ga altijd van het principe uit dat als je gezond bent en je kan de boel onderhouden en laten draaien en met plezier dan doe je het goed.
    En mooi als je ook nog elke keer een spaarcentje opbouwd.
    Tussen haakjes dit heeft niks met sprookjes of zo te maken,maar is de gewone alledaagse werkelijkheid.
    Veel succes iedereen,ook in het maken van keuzes.
    met vriendelijke groeten Gerrit van den Adel

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel ms Sunisha op
  • Heeft er al eens iemand over nagedacht dat wij de enige bedrijfstak zijn waar de prijzen voor ons bepaald worden….om het binnen de vervoerssector te houden, als je een pakketje van rdam naar groningen wil vervoeren bel je een koerier op en vraagt wat dat kost en zeg je niet ik wil er een tientje voor betalen, dat kan je wel doen alleen heeft geen effect….door de RaS gaat dat eindelijk eens veranderen.

    Geplaatst door: klaas op
  • @ bruto prijs:
    De grote klanten/verladers hebben vaak geen idee wat een schip kost en verbruikt. En begrijpen dan ook het vracht verschil van bv 30% niet.
    Door dure brandstof of langer lostijd of langer vaartijd door een meter was op de kop.
    RaS hoopt door openheid naar de grote opdrachtgevers toe, Hard te kunnen maken, dat je niet voor 5 euri naar Thionville kunt varen. Die opdrachtgevers begrijpen ook wel, dat een binnenvaart schip winst moet maken.

    Nu ging het werk naar een bevrachter, die een bedrag noemde om het werk te HEBBEN. Niet onderbouwd of het wel uit kon. Hij had als argument, ik krijg het toch wel weg en anders heb ik niets om in te delen.

    De prijzen zijn niet alleen laag, maar heel het systeem klopt niet. de meeste bevrachters vragen hun relaties niet eens:< voor welk bedrag mogen wij inschrijven>??

    Dat vind ik zelf het mooiste aan RaS, Je gooit heel het systeem van bevrachten onderste boven.
    Nu vraagt de schipper: wat willen ze betalen en daar probeer de schipper dan wat bij te pingelen.
    In een slechte tijd valt er niets te pingelen.

    Nu wordt het omgedraaid. Wij als schipper zeggen: dat kost u zoveel, als u die rommel van A naar B wilt hebben. En voor minder doen wij het niet. Klaar.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Voor degene die duurzaam geïnvesteerd hebben dus extra aantrekkelijk.

    Geplaatst door: C.H. op
  • Vraagje ,
    waarom gaan jullie niet met brutto prijzen werken? Want het kan nu zo zijn dat de wat duurdere schepen qua gasolie verbruik buitenspel gezet gaan worden , lijkt mij als ik verlader ben dat ik ga kijken qua onkosten van alle schepen die ik zou huren , voor de rest hoop ik dat het gaat werken voor jullie , maar voor 0,50 cent zullen er nog veel schepen zijn die daar te kort aan komen.

    Geplaatst door: ag op
  • JR
    RaS is vrijwillig heb je gelijk in.

    RaS trekt in het begin, geen eigen werk aan, de coop wil geen ruzie met de bevrachters en ze een kans geven. In te spelen op de nieuwe markt situatie.
    Maar RaS kan een grote verlader net zoveel bieden wat de klant wil. Die schepen die met deze afspraak meedoen, tekenen daar voor.

    De Eubo blijft bestaan, om de markt te bekijken en inspelen op de situatie, eventueel ook kijken voor nieuw werk.

    Vaste prijzen: ja en nee. Want voor de klant is de prijs variabel. Hangt van de extra kosten af: brandstof/havengeld en periode huur.

    Toerbeurt: iedereen wordt evenveel reizen aangeboden. Je hebt 31 betaalde weigering/snipperdagen. De klant kan op naam een schip boeken. Maar het maakt niet zoveel uit, of je op beurt laadt, wanneer je niets geweigerd hebt en je bent niet aan de reis heb je toch gewoon dag-huur betaald.
    Bij N-Z leeg liggen had je niets.

    Kan de Rijnvaart er mee omgaan ?? Dat is een goeie, misschien hebben ze geleerd van het verleden. Ik hoop dat ze inzien, dat zo doorgaan, zoals het nu is . geen zin heeft. Je bent hard aan het werk, Wanneer er een grote reparatie komt, moet je bijlenen. Om het te kunnen betalen.
    Iedereen schuift alles voor zich uit, de schepen zijn 25-30% minder waard. En straks lig je in de hoek, omdat je de reparatie niet betalen kan.!

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @JR

    U bent dus weer zo iemand die het plan niet kent.
    RaS zijn prijzen zijn variabel maar hebben wel een minimum.
    Informeer u goed voor u zich uitlaat en dat geld voor velen!

    Geplaatst door: paascal op
  • @ subaru rijder maak er maar weer lekker een parodie van, van kaarten, pijp in je mond, pet op je kop en pruimtabak. Maar het draait hier om de feiten. Wat is het verschil tussen vrijwillige toerbeurt noord-zuid en de RaS?

    Vereniging toerbeurt noord-zuid was vrijwillig.
    RaS is vrijwillig.

    Vereniging toerbeurt noord-zuid werkte met bevrachters en trok geen eigen werk aan.
    RaS werkt met bevrachters en trekt geen eigen werk aan.

    Vereniging toerbeurt noord-zuid werkte met vaste prijzen.
    RaS werkt met vaste prijzen.

    Vereniging toerbeurt noord-zuid bevrachte de schepen op toerbeurt.
    Gaat de RaS dit ook doen…?????

    Jullie proberen gewoon een Eurotoer op te richten, maar daar heb ik geen probleem mee, maar kan de rijnvaart hier wel mee omgaan?
    In het verleden is dat niet gebleken.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Jaja..nix leeg 😀 auf 200 Moselkilometer 18 leere überfinazierte Neubauschiffe..

    Geplaatst door: Ibel.. op
  • haha leeft die maffe duitser nu of nog in 2009, nix da?
    Nix leeg ja!!

    JR ik weet niet wat jouw relaas hier mee te maken heeft maar kom je hebt een flink stukje geschreven en daar blijft het ook bij

    Geplaatst door: pascal op
  • @JR
    Ik maak eudom niet belachelijk, dat is niet mijn stijl, ik vraag hem om eens van een ander perspectief naar de dingen te kijken. We hebben een mooi beroep, een groep mensen om trots op te zijn die staan voor hun werk en ook nog met mooi materiaal varen. En mooi betekent niet per se nieuw. We kunnen trots zijn als beroepsgroep op wat wij presteren. En dus kunnen we ook zelf zorgen dat voor die prestaties een goede belonging komt. Dat kunnen we zelf. Dat vereist echter wel dat we niet zoals eudom doet alles van een negatieve kant bekijken. Laten we stoppen met naar elkaar te wijzen en gezamenlijk iets neerzetten. Het is de kracht van de grote getallen die je gezamenlijk wel hebt maar alleen niet.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • E.V. vergelijken met de RaS vind ik een beetje overdreven.Een kaartje leggen met zijn allen en wachten op een reisje.Sommige hadden meerder schepen, stond er altijd eentje lang op tour.
    Dan nog een student erbij, die de mooiste reisjes deed! Dan het klaargemaakte werk vriendjes politiek. oo ooo wat was die beursd mooi en eerlijk.En ook zo klant vriendelijk??

    Wilde een klant om 1700 uur een paar containers weg hebben doordat er een schip uitgevallen was. Moest hij praten als brugman, anders was hij de volgende ochtend aan de beurt.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • JR
    Ook wij hebben indertijd die 6 weken gepauzeerd,en inderdaad niets bereikt omdat de beloftes nadat we weer waren gaan varen niet ingelost werden.
    Ik heb toen begrepen dat het geen enkele zin heeft te verwachten dat de politiek ook maar iets voor ons kan betekenen.
    Daarom sta ik vol achter dit plan,we hebben het zelf uitgedacht en opgezet en hoeven niet te wachten tot bijvoorbeeld een binnenvaart ambassadeur eens met zijn rapport naar buiten komt.
    Als we willen kunnen we het zelf en dan kan de overheid ook geen beperkingen opleggen.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Was wollt ihr denn fahren wenn nix da ist..?? Die einigste Chance ist bei Kleinwasser Literweise Seewasser in den Oberrhein fahren 😀

    Geplaatst door: Ibel.. op
  • @Anton van Megen,Wat Eudom zegt daar zit wel een kern van waarheid in.
    Toen Granaria met eigen vervoer begon , dat een aanslag op de EV was .
    Er waren toen mensen die zelfs hun eigen bedrijf inzette om actie te voeren om de EV te redden .
    Ze hebben weken mee gevaren met duwbakken van Granaria naar Wageningen.
    Met als klap op de vuurpijl de duwbakken vast gevaren in Gorinchem.
    Nu wil ik niet zeggen dat daar geen rijnvaart bij was , maar het merendeel van de rijnvaart voer erlangs heen.
    Die rijnvaart die zei : wij varen nooit binnenlands , voor ons is een EV niet nodig en nog wat van die argumenten.
    Toen in 1993 de Beier de fosfaat naar Engie ging varen buiten NZ om, was dat wederom een aanslag op de EV.
    Met als gevolg weer mensen op de been die de transporten naar Engie probeerden te voorkomen.
    Toen is er in de Ahoy in Rotterdam grote schippersvergadering gehouden , er waren meer dan 2000 mensen .
    Die hebben er toen mee ingestemd dat er een actie zou komen .
    Er werden locaties ingericht door heel Nederland, waar schepen lagen.
    Die schepen hebben daar 6 weken gelegen.
    Na 6 weken is de actie op geheven.
    En die actie is mislukt, omdat een groot deel van de rijnvaart zich niet aansloot bij de actie.
    Dat grote deel vond het wederom niet nodig en kon zijn eigen boontjes wel doppen , en gingen zich zeker niet aansluiten bij een stel relschoppers.
    Toen hebben een deel Belgische en Nederlandse schippers Dwarsliggers en STOP opgericht. Een laatste poging om de EV te behouden.
    Maar wederom zei de rijnvaart dat die mensen gek waren.
    Met als gevolg dat EV is afgeschaft .
    Na het afschaffen van de EV zijn er wat slechte jaren geweest , maar dat is iedereen weer
    vergeten .
    Toen in 2006 de economie opleefde, is er een grote investeringsgolf gekomen .
    met als gevolg overgefinancierde schepen en overcapaciteit .
    Toen eind 2008 de economie instortte waren er gelijk financiële problemen.
    2009 crisisteam opgericht, daar zag de rijnvaart ook niks in , dus dat ook weer op geheven .
    En ja wel hoor, toen kwam U met de Eubo.
    Eerst met plannen die niet van de grond gekomen zijn.
    Tot U met RaS kwam, een plan dat met andere woorden een verkapte EV is.
    Ik kan het bijna niet geloven dat de rijnvaart hier akkoord mee gaat .
    Wat armoede met mensen kan doe .
    Of zal het zo zijn dat onder intimidatie van banken de RaS tot stand zal komen?
    En dan kan U met wat korte zinnen Eudom belachelijk proberen te maken .
    Maar tot nu toe heeft de rijnvaart zich nog niet bewezen dat ze samen willen werken .
    Dus als u opmerkingen krijgt over anti EUBO stickers,dan zijn dat wel degelijk relevante opmerkingen .
    Maar U moet die opmerkingen niet persoonlijk opnemen .
    Maar het is wel de club mensen die U vertegenwoordigd en verdedigd.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Dat wijzen naar mekaar begint me een beetje de keel uit te hangen! jullie dit..jullie dat!….kom op mensen hoe oud zijn we nou, laat iedereen in zn waarde in de keuze,s die hij/zij maakt

    Geplaatst door: Klaas op
  • beste van den adel
    ik ben blij voor u dat u gemiddelde per dag hebt en als ik goed gelezen heb ben je in de goede tijd verhuurd gaan varen en u volste recht natuurlijk maar hebt u toen ook zoveel tegen spraak gekregen van andere colega\’s zoals u nu doet !!! maar ik ben ook eens benieuwt als je die beslissing niet had genomen en niet in de huur was gegaan dat je dan ook geen alternatief zou zoeken om u brood beter te verdienen ? dus laat iedereen doen wat hij het beste vindt en de tijd zal het uitwijze en voor de rest de vriendelijke groeten voor de mensen die er voor zijn en er niet voor gekozen om iets te doen

    Geplaatst door: rudi op
  • @eudom
    Als u anti EUBO bent waar bent u dan voor, vrije markt ? Maak dan een stikker ik ben voor vrije markt. Bekijk de dingen eens van een positief standpunt in plaats van een negatief standpunt. Beter voor het imago van deze bedrijfstak.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Ben het volledig met dhr. van den Adel eens.

    Ik ken mij nog herinneren dat ooit de Eurotour opgericht werd, dat was een variant van de Noord-Zuid beurs, welke ovegerins jaren goed heeft gefunctioneerd. Maar een Eurotour was te hoog gegrepen. Hier kwam zoveel weerstand onder de schippers dat er zelfs stickers op de marktkwamen, ik ben anti eurotour, misschien heeft iemand nog wat van die stickers liggen,
    we maken van de R een B en een tour zla het wel
    worden, maar ik plak hem in de stuurhut anti EUBO.

    Geplaatst door: eudom op
  • Beste “intimidatie” ,hoe kun je zoiets wat de eubo-leden doen intimidatie noemen!
    Er wordt niemand geïntimideerd, er wordt alleen geprobeerd om zoveel mogelijk mensen bij de beide huurcoöperaties te halen.
    Logisch toch, hoe meer tonnen des te beter het resultaat.
    Blijf maar lekker uit angst bij je bevrachter varen en laat je lekker door hun intimideren!
    Onze beverachter blijft z’n best voor ons doen, ondanks dat hij weet dat ik mezelf heb aangesloten
    Wat alleen jammer is, is dat de groot-aandeelhouder ( een groot Duits bedrijf )van onze bevrachter heeft besloten om mij te boycotten:ten 1e, omdat ik altijd de krenten uit de pap wil? Ja idd ik vaar niet voor 3.50/3.75 naar Krotzenburg, deed iedereen dat maar.
    ten 2e omdat ik een EUBO-bestuurslid ben en toch 1-10-2010 vertrokken ben.
    Over intimidatie gesproken!

    Geplaatst door: Paul Pieters op
  • Over het verhaal intimideren.

    Ik voel me steeds meer geintimideerd door de eubo!
    Waarom? Ik lees niet anders als dat de eubo het beste is, en als je er nog niet bij zit kom dan maar snel.

    En nee, ik zet hier geen naam bij, voordat ik op het water ook geintimideerd ga worden.

    Geplaatst door: nobody op
  • Even aan de laatste anonieme figuren,die na mij hebben gereageerd.(schrijf eens met je volledige naam als je durft,maar daar zijn jullie te laf voor).
    Je mag even komen kijken hoor en dan laat ik je de papieren zien wat ik verdien.
    Ik speel open kaart wat dat betreft en heb niks te verbergen.
    Helaas zijn jullie denk ik niet wijzer,maar ja leren kun je altijd nog.
    Of je bent gewoon stinkend jaloers wat ook kan natuurlijk,ieder het zijne.
    En nog speciaal voor Hans even de mededeling dat ik het wel degelijk in 14 uur verdien.
    Elk uur extra wordt namelijk ook nog extra betaald,of weer in betaalde vrije tijd opgenomen.
    Kom kijken en ik laat het je zien bij en bak koffie erbij.
    En meeer Rudi:ik heb nog nooit geen zaken met Dhr Daanen gedaan en ken hem geeneens persoonlijk.
    Wel hebben we altijd ons normaal gedragen op de markt en op een normale manier ons brood verdiend juist zonder gefinancieerde luxe artikelen en gouden aanhangselen.
    Dus meneer Rudi,niet praten over dingen waar je geen weet van hebt.
    Verder laat ik het erbij daar sommige mensen het nooit leren.
    Gerrit van den Adel

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • ik vindt wat meneer realist schrijft het enige realistse is wat er tot hier toe al geschreven is !!!! en voor meneer gerrit van der adel beste meneer ik denk dat je les hebt gekregen van jos daanen heb je ook één kale kop en en hoop goud rond uwe nek en polsen hangen dan ben je bij het juiste adres zou ik zegen .

    vriendelijke groeten

    Geplaatst door: RUDI op
  • Zoals Gerrit schrijft is ook niet te begrijpen. Hij zit zelf al jaren in de huur, en wij hebben zijn prijs bepaald via de vrije markt. En nu wij in de huur willen zijn we ineens geen ondernemer meer. Hij roept al meer dan 10 jaar dat hij het beter doet, en de vrijevaardes waren in zijn ogen altijd al gek.Is hij in je buurt hoor je hem altijd klagen over de marifoon. Ik heb zelf nog nooit een huurtarief aangeboden gekregen dat beter was dan vrije markt. Zelfs vorig jaar niet. Ik denk Gerrit, dat je eerlijk moet zijn, en dit niet alleen te danken heb aan je goede ondernemersschap, maar ook van de persoon waar je mee te maken hebt. Of lig jij stil als je je zin met je prijs niet krijgt. Laat jij je opgebouwde vermogen verdampen door je koppigheid? Ik probeer te redden wat er te redden valt, en ik ben ook afhankelijk van wat m’n collega’s doen. En door het gebrek aan transparantie is dat onmogenlijk gemaakt!! Dus als op dit moment het RaS mij het hoogste bod doet qua verdienste, moet ik dat dan weigeren? Ik kan je ook nog wel bewijsstukken aanleveren van mensen met een vrij schip, die meedoen. Die enkel en alleen inzien dat, zonder ook maar iets te doen, de binnenvaart nog verder naar de knoppen gaat. En de mensen die jij bij bank spreekt, zijn ook maar loopjongens die alles moeten vragen aan hogere pieten. Heten accountmanagers, maar bedelen a.u.b. voor je jaarcijfers “want er wordt zo’n druk achter mij gezet” is het dan. Waar de één na de andere accountmanager gewisseld wordt. En ook wij kunnen zo nog wel 2 jaar door gaan eer we de bank nodig hebben, maar moeten we dat willen?? Ik niet! We moeten wel realistisch blijven.
    verder goed weekend

    Geplaatst door: realist op
  • @Meneer van de Adel, dus U bent ook al een expert in de andere tak /tonnage afmeting dan waar U in zit om deze mensen zo te veroordelen.Maar het is telkens maar wijzen naar een ander Waar maakt U zich druk om Dan hoeft U het toch niet eens te overwegen om mee te doen
    Maar ik twijfel zeer aan Uw geloofwaardigheid, want waarom zegt de bank-en dat ze snel hopen dat het beter wordt als het toch maar om een beperkte groep gaat U gelooft toch in sprookjes al is het een andere
    En nog iets Als U dus zoals U schrijft meer dan 50€cent p/d opvaart hoeft U toch nooit bang te zijn Want dan blijft die RaS altijd duurder Zoals U beschrijft nu zitten ze onder Uw duiven te schieten Zou ik er juist voor zijn dat die RaS opgericht wordt want dan heeft U minder conculega’s die “Uw werk” af kunnen nemen Dus in Uw situatie zoals U het beschrijft snap ik U niet erg

    Geplaatst door: Wil wat volgen om het te begrijpen op
  • Ik begrijp die Gerrit v/d Adel niet,wat probeer je nu heel de tijd te zeggen,waar maak je je zorgen om of lig je van wakker.Als ik toch meer dan 0.50 cent verdien,dan liet ik toch lekker iedereen z’n gang gaan,ging ik hier toch helemaal tijd aan besteden.Voor schepen die geen 0.50 cent kunnen realiseren is het toch begrijpelijk dat ze in een coöperatie gaan,heb toch niks met niet kunnen rekenen te maken.het is gewoon niet mogelijk in deze vrije markt.Ik vraag me alleen af of je het met 14 uur verdient.Denk het niet.

    Geplaatst door: hans op
  • Ten eerste even een reatie aan Dhr van Megen.
    Ik doe helemaal niet mee aan stemmingmakerij,en ten tweede heeft u wel degelijk een hele grote groep volgelingen om het zo maar te noemen die de grootste marktverziekers zijn op dit moment.
    Ook ik heb wel eens contact met mensen van de bank,en daaruit blijkt dat niet alles wat er in de Eubo propaganda vermeld wordt daadwerkelijk klopt.
    Ik ben geen tegenstander van uw organisatie,maar men moet wel met beide benen op de grond blijven staan,en de feiten onder ogen zien.
    Voorlopig vaar ik altijd nog boven het Eubo tarief van 50 cent per ton netto over de volle tonnenmaat dus kan mijn eigen boontjes nog altijd doppen.
    Er zijn behoorlijk wat mensen die nu lid bij u zijn die heel wat keren naar de mensen waar ik voor vaar hebben gebeld om zich meer dan 20 cent lager aan te bieden wat bewijsbaar is.
    En dat er banken zijn die de Eubo steunen is natuurlijk niet zo moeilijk,daar zij nu een groot kapitaal in rook op zien gaan.
    Er zijn nog meer collega’s net als ik en die zijn eigenlijk van mening dat de Eubo eigenlijk een soort Damco systeem van vroeger gaat worden.
    Is op zich niet erg misschien maar wel even nadenken waarom dit opgericht moest worden.
    Ik zal het er gelijk bij zetten,dan is daar ook geen discussie meer over,namelijk omdat velen niet kunnen rekenen,en ondenemen.(net kuddedieren).
    Succes verder en wel even nadenken,want ik geloof nog steeds niet in sprookjes.
    Met vriendelijke groeten Gerrit van den Adel ms Sunisha

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • @Anton.v.megen, in het interview van hier boven staat geschreven dat de accountmedewerker van de nederlandse banken de nederlanders ondernemers moet overtuigen om lid te worden van RaS.Wat denkt U dan als die man aan boord komt,dat hij alleen koffie komt drinken,dat hij het lekker vind gaan zonder dat je je aan je verplichtingen houd?Nee dan zegt hij: ik geef je nog een maand en dan gaan we weer alles betalen.En als je dat niet doet kun je de sleutel in leveren.En dan de belgen,U weet ook wel dat die bank een rondje gebeld heeft met andere banken tot ze overgingen tot krediet.(en dat is niet binnenlands gebleven)En dat zijn vormen van intimidatie.En zonder intimidatie gaat EUBO plan niet lukken.Maar dat wil niet zeggen dat ik er tegen ben.En ik wens U alle sucses toe met het plan.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Goede morgen,
    De heer Daanen moet wel uitkijken wat hij zegt,want het is niet te hopen dat er van zijn relatie schepen veel bij de Rabo zitten.Rabo is namelijk een grote sponsor van de EUBO,dus schippers die niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen,worden zometeen verplicht lid van de EUBO te worden.(Heb dit al vernomen uit betrouwbare bronnen)Dus meneer Daanen en colega’s daarvan,hoe gaan jullie jullie hopelose contracten straks weg varen??Denk zomaar dat er hier en daar best wel eens een bevrachter wakker lig op dit moment.Daar hoort meneer Daanen ook bij,zo blijkt uit zijn reactie in de scheepvaartkrant!!
    Mensen,ik hoop echt dat dit gaat slagen,maar heb ook mijn twijfels.SORRY!!
    Ik vind het alleen wel triest dat het zover heb moeten komen.Al hadden de mensen nou niet onder kostprijs gaan varen,dan hadden meneer Daanen en zijn colega’s niet van die hopelose contracten gehad.En nu moet een olieboer de kastanjes voor de binnenvaart uit het vuur halen.Triest vind ik het!!! Dit is mijn mening,die mag ik hebben toch??(Betwijfel dat namelijk soms hoe sommige reageren op verschillende websites)
    Iedereen prettig weekend
    Ton Kuup

    Geplaatst door: Ton Kuup op
  • Geplaatst door: Kantoor Binnenvaart op
  • Wel Theo,marktwerking werkt niet meer in de grotere tonnage,s En dat natuurlijk door de invloed van de banken. Alleen kleinere schepen,daar is wel een marktwerking,of beter gezegd koude sanering.En dat is al vaak in de vrachtprijzen te merken.Vraag eens wat meer,welnu de jongere generatie op de kleinere schepen,doen het niet zo slecht,en Gerrit is er een van.Het probleem zit meer in de oudere ondernemers,die vaak te goedkoop varen! Als ik terugkijk op januari en februari dit jaar,weigerden veel ondernemers van grote schepen d.m.v. gewenst tariefregeling.vijftig of zestigduizend ton lag even stil.En dit had toch invloed op de vrije markt.Met deze cooperatie,gezien het grote aantal tonnage,kan ik me voorstellen,dat diverse bevrachtingskantoren er mee klaar zijn, de eigen zakken te vullen. En dat steekt natuurlijk.Maar in principe hebben ze het zelf grotendeels uitgelokt! Nooit gedacht,dat schippers konden samenwerken!!!

    Geplaatst door: Martin op
  • @Gerrit van den Adel
    Ben het helemaal eens met uw verzoek om de anonieme reacties te schrappen maar we kennen het standpunt van de redactie.
    Toch maar even rechtzetten dat niemand zich achter mij of de EUBO schaart. De cooperaties zijn van de leden en de leden maken de dienst uit. Met een opkomst van 160 mensen op de eerste ledenvergadering kun je rustig stellen dat er voldoende betrokkenheid bij de leden is. En die leden zullen de boel niet belazeren want die leden tekenen een contract. En u zegt dat iedereen zich aan zijn contract moet houden dus dat doen zij ook. Een beetje stemmingmakerij meneer van den Adel, waar u zelf zo genoeg van heeft.
    @JR
    De bank heeft totaal geen invloed op het beleid van de cooperaties, anders hadden wij niet zoveel Belgische collega’s. Dus dat is klinklare onzin, van die intimidatie !

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Wat gaat het er weer lekker smerig aan toe….
    Ten eerste haal je er een heleboel mensen uit die gezien hun reactie totaal niet weten hoe je een schip exploiteerd (ofwel je bedrijf kan runnen).
    Als je met een bank of bevrachter een contract afsluit dan doe je dat zelf.
    Niemand zegt dat je verplicht bent daar je handtekening onder te zetten.
    Diegene die een reis van een bevrachter aanneemt en dan met verlies draait is zeer dom bezig en is het zijn eigen schuld dat het niet goed gaat,en niet van de bevrachter welke het ook is.
    Als je jezelf goedkoop aanbied zal hij gek zijn om je vrijwillig meer te betalen.
    Denk toch eens na en wordt eens volwassen.
    Er zijn heel veel mensen die zich nu achter Dhr Anton van Megen en de Eubo scharen die zelf totaal geen zeken kunnen doen,en straks ook daar gaan proberen om hun eigen club te belazeren om er zelf beter van te worden.(de goeie mensen daargelaten)
    Het zal een hele opgave worden om met zo\’n grote organisatie alles in goede banen te leiden en zulke figuren goed in de gaten te houden.
    Verder wordt het eens tijd dat alle anonieme reacties niet meer geplaatst worden door Schuttevaer,daar een normaal mens geen pseudoniem nodig heeft maar gewoon met zijn eigen naam kan schrijven zoals het hoort.
    Verder heb ik persoonlijk al een jarenlange werkrelatie met dezelfde bevrachter en verdien nog steeds een normale boterham die ook normaal belegd is(kun je aan mijn omvang zien),en hebben ook nog een redelijk sociaal leven wat we veel belangrijker vinden dan al die smerige overbodige luxe aan boord die bij velen 100% gefinancieers is,en een crisis als deze medeveroorzaakt heeft.
    Je kan nu duidelijk zien wie er te hoog van de toren hebben geblazen en wie niet.
    Dus…..wie de schoen past trekke hem aan,en begint maar eens na te denken vooraleer hij of zij anderen gaat beledigen.

    Gerrit van den Adel ms Sunisha.

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • Ik vind het mooi te lezen,dat er nog ondernemers zijn die denken dat er nog een keuze is.Die is er ook nog wel als je al je verplichtingen hebt kunnen doen tot nu toe. Maar als je als ondernemer niet aan je verpichtingen hebt voldaan wordt je gedwongen om bij RaS lid te worden.Je denkt toch niet dat een bank geld in RaS steekt als ze het niet terug krijgen?Dus als U nu niet aan U verpichtingen voldoet,krijgt U de keuze om lid te worden of de sleutel in te leveren.(dat is ook een vorm van intimidatie)En het is te hopen voor bevrachters die intimideren dat die wel aan hun verplichtingen hebben voldaan.anders word de keuze door de bank ook voor hun genomen om via RaS te bevrachten.(word de bevrachter zelf geintimideerd)En er zijn genoeg bevrachtingskantoren die ook niet aan hun verplichtingen voldoen.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Die Vermeeren heeft te lage contracten afgesloten,net zoals Noord-Brabant waarschijnlijk.Het maakt eigenlijk niet uit wat ze wel of niet hebben,kijk alleen maar naar de arrogante houding van een aantal bevrachters zoals deze,zoals te lezen is in de sch.vaartkrant.Wanneer er niets veranderd blijft het zo,we zijn een speelballetje van bevrachters terwijl wij het werk verzetten.Bull shit wat betreft marktwerking,dit hoeft niet.

    Geplaatst door: theo op
  • Iedereen loop te zeiken.
    het idee is goed en uitvoerbaar maar laad de schipprs nu niet geintimideerd worden door de bevrachters.
    Er zijn altijd voor en tegen standers.
    Enkele bevrachters die tegen zijn openlijk drijgementen uiten zijn bang voor hun eigen zaak.
    Dus we gaan e gede weg op.
    We worden het nooit eens met zijn alle maar wordt wakker en denk na over je eigen bestaan.

    Geplaatst door: pter op
  • Kwam vanmiddag een koppel tegen en jawel rijnaarde vlag in de mast.en op de roef 2x mercedes benz
    Dhr Daanen kent zijn schippers dus heel goed.

    Geplaatst door: Mooi op
  • meneer daanen zal zeker ni met een geit ryden .hy zal ook wel ne dikke auto hebben en van wat komt da dan .van zyn ZAKGELD zeker.hahahahahahahahahahahahahahahah .

    Geplaatst door: poep op
  • geachte lezer(s)
    Wanneer je waardig en gerespecteerd schrijft maakt het niet uit wie of wat voor naam onder het stuk staat.Denken jullie dat al die boekenschrijvers met hun echte naam schrijven?Uit geïntimideerd gedrag onder de mensen kun je soms beter even wat anders zetten immers het voorbeeld is al gegeven waarom.Er zijn er die in een situatie zitten die gelukkig zo’n (in dit geval) bevrachter links kunnen laten liggen anderen denk ik niet.Of je nu voorstander of nog twijfelt aan de eubo of even wil afwachten of het niks vindt dat moet kunnen.Ga er vanuit dat een ieder een oplossing probeert te vinden maar als je gaat intimideren of schoppen tegen elkaar ben je zwak van woorden en bang.Een menswaardig bestaan moet toch kunnen voor iedere partij in deze.Mensen blijf mensen en respecteer elkaar al is het maar een beetje.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • je schaamt je toch dat je met een rijnaarde vlag rond vaart dus melden op dit open forum zullen ze niet doen

    Geplaatst door: p op
  • Is hier geen Rijnaarde-schipper die een paar onwaarheden kan verdedigen??
    De meesten van jullie varen op splinternieuwe schepen (de 2e of 3e in no-time).
    Goede tonnenprijs is niet nodig, want jullie vaartempo is niet bij te houden.
    Voor er iets gerepareerd moest worden, was hij alweer met winst verkocht.
    Nu gaan jullie straks ook motoren / vloeren / vlakken vernieuwen , dus moet er geld over zijn!!
    Dus gewoon vracht bijvragen , of ………….. vele grote volledig bezette (fam)schepen gingen U al voor naar coöp. (kunnen zo een 3e opstarten, `t ligt aan U !!)
    Want minder uren varen, minder laden / lossen is minder slijtage.
    En hoe meer er meedoen , hoe sneller de prijs opgekrikt kan worden.
    En Rijnaarde, als U zelfs bij `n reisje mijnsteen bijna 2,5 X zoveel overliggeld claimt bij Kraaieveld als de schipper krijgt (Ned.wet!), is het toch logisch dat we iets willen veranderen?
    Zouden die nw bakjes met kopschroeven die vevoer binnenlands vervoeren, er ook gekomen zijn als er geen TIG tussenpersonen (al of niet in Mercedes rijdend, door onze nooit gekregen verhaalkosten / nachtelijke laad-ligdagen) zouden zijn geweest?
    Alle grote opdrachtgevers hadden geleidelijk ,via Bargelink , directer zaken kunnen doen , maar zolang er tientallen(honderden) ,d`r best doen om ons aan de reis te houden(als ik het niet doe, doe een ander het wel (tussenpersoon dus)) blijven wij met verlies doorjakkeren.
    Over 1 ding is iedereen het eens , er moet iets veranderen !!
    Op de lagere school stond in een lesboek : Eendracht maakt macht.
    Verdeel en heers.
    Wat kiest U ??

    Geplaatst door: Dirk op
  • Mijnheer van Megen,

    Inderdaad onder pseudoniem, misschien verkeerd
    of toch niet? Als je hier eerlijk antwoorden geeft zou dit zowel de familiaire sfeer zowel de sfeer onder vrienden collega,s verzieken. Maar van mijn kant wel een eerlijke mening en ik houd de mensen geen dikke worst voor, die niet te behappen is. Ik meen het echt ik ben een gewone schipper en weet wat een faillesement betekend, en dat weten heel veel mensen, alleen niet in de binnenvaart waar we elkaar dan ineens allemaal moeten helpen. U gelooft het of niet maar wij varen gewoon goed en ik wil mijn lading niet in een EUBO schip zien verdwijnen!!!

    Geplaatst door: eudom op
  • Dat er “iets”moet gebeuren is duidelijk De reserves zijn al lang op. De bevrachters redden het ook niet, om de markt op te krikken. Zijn er altijd weer een paar tussen, die denken dat het goedkoper kan.

    Waarom denk je , dat er zo beroering is onder de bevrachters? Wanneer de markt aantrekt, zitten ze zelf nog met een laag contract en moeten bijleggen !

    Want hun contracten zijn net zo eenzijdig als die van de schipper. Bij dalende markt wordt hij verscheurt door de beurs genoteerd bedrijf en bij stijgende markt moet de bevrachter bijleggen..

    Meer als 50% van de schippers hebben veel te weinig inkomsten en toch willen zie niet me doen? Ze geloven niet in het plan RaS, want je hebt geen werk!

    Hoe kom je in zo slechte markt aan werk??? Alleen met onderbieden?? De vracht is al te laag, er valt niets te onderbieden.

    Wat hebben we wel! Juist schepen. Wanneer we elkaar als groep niet onderbieden, zou al veel schelen.
    Wat heb je te verliezen, je kunt gewoon mee doen, heb je ieder geval een jaar 50 c/t/d. Wordt het een flop , kost je hooguit 3 weken huur. Maar wanneer gaat een schipper naar de KvK om te informeren hoe zijn bevrachter er voor staat? Er zijn legio voorbeelden dat een bevrachter niet heeft betaald. En bijna iedere schipper heeft wel een overligdag uitstaan. Waar je naar kunt fluiten.

    Vanzelf wordt het niet beter.

    Geplaatst door: Hein op
  • Ten eerste wou ik even duidelijk maken dat de EUBO geen Rent a Ship is, de EUBO is een samenwerkingsverband waarbinnen een hoop ondernemers op een zakelijke respectvolle manier met elkaar omgaan. De vaak emotionele ongenuanceerde reacties die hier op schuttevear bijvoorbeeld voorkomen zal je weinig tot niet tegen komen op het EUBO forum. Communicatie is het sterkste punt van de EUBO en uit deze vorm van open zakelijke communicatie is het RaS concept voortgevloeid.

    Binnen de EUBO zijn er ook leden die niet meedoen aan het Rent a Ship plan, ieder heeft hierin zijn eigen mening en deze wordt volop gerespecteerd door alle leden. De EUBO betekend met naam en toenaam reageren en informatie delen, maak je fouten wordt je niet afgeschoten maar wordt er op een openlijke respectvolle manier gesproken met elkaar om tot oplossingen te komen en om je fouten te herkennen en daarop je bedrijfsvoering kan verbeteren. Niemand maar dan ook echt NIEMAND binnen de EUBO heeft tot op heden nog iemand anders aangevallen op zijn keuzes in bijvoorbeeld vrachtprijzen. Dat er soms commentaar geleverd wordt is logisch maar het mooie hiervan is dat het binnen de EUBO coöperatie blijft en we elkaar wijzer proberen te maken met argumentatie en niet met betweterigheid.

    EUBO is niets meer dan informatie delen en vergaren, en om hier van te profiteren zul je je aan moeten sluiten dmv lidmaatschap of donateurschap. Dit garandeerd de EUBO leden een zo hoog mogelijke beslotenheid zodat wij binnen deze beslotenheid onze informatie (naja goed dan, ook af en toe een beetje emotie) kwijt kunnen.

    Tot slot even een citaat waar mij op werd gewezen door een mede EUBO lid, dit citaat komt van Dhr Barrosso vanuit een krantenartikel over versneld doorvoeren van samenwerking binnen de EU.
    “Het is samen zwemmen of afzonderlijk zinken”

    Geplaatst door: Eveneens EUBO lid op
  • @eubodom
    Inderdaad vind je op de diverse forums mensen die uitkomen voor hun mening. Dat wil niet zeggen dat de andere mensen geen mening hebben. Maar als de houding van Jos Daanen tekenend is voor alle bevrachters dan moet je vooral je mond houden en varen. Dus schrijven hier veel mensen onder een pseudoniem om dat ze bang zijn. U schrijft ook onder een pseudoniem u lijkt mij niet bang. Aangezien u het ook nodig vind de heer Blom te moeten bedreigen zou ik haast zeggen u bent een bevrachter.

    Maar laat meneer blom dadelijk maar lekker stilliggen na 1 october voor 50 cent per ton. Zullen we kijken met hoeveel plezier de rest voorbij vaart voor 30-40 cent per ton terwijl meneer Blom lekker leuke dingen gaat doen en 50 cent heeft. Hoe lang denkt u dat het duurt voor die door u bang gemaakte schippers dat zat zijn. Ik geef u 7 dagen ! En dan willen ze geen 50 maar minimaal 60 cent per ton of 70 en dan is de eubo goedkoper. Of word er dan nog geen gebruik van de eubo schepen gemaakt als ze goedkoper zijn ? Dan is er niet alleen sprake van intimidatie maar ook van kartelvorming.

    Maar gelukkig zijn er veel verschillende meningen van schippers en ook van bevrachters. En ik wil hier zeker niet alle bevrachters over een kam scheren. Velen zijn serieuze bedrijven die dadelijk op een serieuze manier zaken gaan doen met de cooperaties.

    Ja met mijn eigen naam eronder ik durf u ook ?

    Geplaatst door: anton van megen op
  • @obeu, voorlopig zitten ze nog op 3,50 naar Krotzenburg, dus “voorlopig” heb jij nog geen gelijk!!!

    Geplaatst door: obah! op
  • Ik lees hier iedere keer de zelfde namen, de vette,subaru rijder(ik zou hem maar gauw verkopen)
    sch.vrouw Maria. Maar volgens mij zijn er nog een
    duizend schippers. Deze schippers hebben heel veel
    geen mening. Dat was ook zo als er vroeger akties voor behoud EV was. Die zeiden, het hoeft voor mij niet weg hoor! Maar we gaan geen aktie voeren.

    Dat gebeurd nu exact het zelfde, de meesten zeggen, ach geef het een kans. En inderdaad je geeft het een kans er gaan 200 schepen staken en de vrachten stijgen en dan profiteren al die kansgevers, en de EUBO ers liggen leeg voor 0,50ct/pd. Verder Meneer Blom kijkuit dat U uw eigen ruiten niet inggooit. EUBODOM

    Geplaatst door: eubodom op
  • Je zou je aan kunnen sluiten bij een cooperatie en die zoveel mogelijk naar jouw handen kunnen zetten met deelnemers met dezelfde gedachte, dat ook jij het naar je zin krijgt als het goed is komen er een stuk of 5.

    Geplaatst door: ik op
  • Zijn de bevrachters naief, of de Eubo.

    We zullen het later dit jaar weten.

    Geplaatst door: Max op
  • Wat ik niet helemaal snap is dat als bevrachters in een clubje samenwerken en samen spannen vinden ze het normaal en als de schippers samen gaan werken in een cooperatie beginnen ze commentaar te geven of zouden ze toch een beetje angst krijgen en denken hoe krijgen we het werk wat we zolaag afgesloten hebben weg want als je het goed bedenkt wie zijn ze eigenlijk geen van die lui hebben schepen waar ze wat mee kunnen vervoeren alleen wij en toch maken hun tot nu toe nog de dienst uit dus eigenlijk moet iedereen zich aansluiten en daardoor het tij laten keren .

    Geplaatst door: jansen op
  • De heer Daanen ‘geeft om de binnenvaart’ zo valt te lezen in het interview. Ik begrijp wel waarom. De laatste reis die ik dit voorjaar voor Rijnaarde (onderdeel van de alom aanwezige Imperial-groep) deed, rekende hij de klant 8 euro plus gasolietoeslag, terwijl de schippers 5 euro minus 5% ontvingen. Hij kon dat toen de klant niet uitleggen, dus wie zet hier de binnenvaart in een kwaad daglicht meneer Daanen?
    En dat de heer Vermeeren, na de directe bedreiging door zijn baas in de scheepvaartkrant aan schippers, nog het lef heeft om hier om namen te vragen…
    Wist u overigens dat deze zelfde – stoere taal uitslaande – heer Daanen, de agelopen week alle schepen die vast voor hem varen snel een contract heeft aangeboden? Zo zeker is hij dus niet van zijn zaak….

    Geplaatst door: met stomheid geslagen op
  • @Hans Vermeeren

    Jullie zijn sinds 2007 ook gekarteld onder de Imperial groep(samenwerking)Meerdere bevrachtingkantoren trouwens! Waarvoor mogen de schippers dan niet samen werken?Met volledige naam .

    Geplaatst door: Doortje Grooten-Wendt op
  • Laten we om te beginnen iedereen eens in zijn waarde laten.
    Het taalgebruik lijkt werkelijk nergens op.
    Er is een catagorie mensen die graag bij de EUBO zitten, en ook een catagorie niet.
    Over 3 weken begint het project.
    We kunnen (denk ik) pas een beetje oordelen als het 1-2 mnd speelt.
    Wij zijn geen lid.
    Buren die langszij komen en er over willen praten, geen probleem zolang je ieders keuze respecteerd.
    Ik respecteer de keuzes van mensen die het wel zien zitten maar respecteer onze keuze ook.
    Mocht de EUBO een succes worden wil ik best toegeven dat ik er naast zit, maar mocht het mislukken………graag ook een berichtje.

    Geplaatst door: Patrick op
  • @ Hans Vermeeren: Mafkees!!!! Commentaar geven op het feit dat iemand zijn naam niet onder zijn commentaar zet, maar zelf heb je niets te melden. Sporen jij wel?

    Geplaatst door: Prutsers op
  • @1000tonner,Kijk als U zo rekent als U leest klopt er vast meer dingen in Uw besomming niet Ga begrijpend lezen en kom er dan weer op terug

    Geplaatst door: joepie op
  • Beste P. Let nou even op wat je zegt, bij de Eubo is de huurprijs ook enkel met havengeld en brandstof vrij. Dat en nog wat meer heb ik al verrekend.
    Maar laten we niet met modder gooien of welles nietes spelen.
    Het gaat er mij om dat het in onze scheepsgrootte vaak heel anders aan toe gaat als bij de grotere, dat daarbij de Eubo geen rol speelt en er toch een goede prijs gemaakt worden kan.
    O ja als ik bij Eubo 7 x 16 uur voor dat geld bezig zou moeten zijn word mijn inspanning wel ongeveer 2 x zoveel als dat ik gewend ben.

    Geplaatst door: 1000 tonner op
  • Beste heer Vermeeren
    Ik hoop dat u het niet helemaal met uw baas eens bent. Wij doen met vele bevrachters zaken, en in 15 jaar ook wel eens wat voor u gedaan. Maar zoals hij schijft is niet erg klant vriendelijk, denk dat u het daar mee eens bent. Wij zijn de vervoerders en jullie de bevrachters, en hebben elkaar nodig. Wij als ondernemers doen ook niets anders dan ons bedrijf zo goed mogelijk proberen te runnen. Of we dat nu goed of slecht doen, dat blijft een mening. Ik heb in ieder geval al anderhalfjaar m’n best gedaan om nog maar iets te verdienen. En als mij op dit moment de RaS de beste keus lijkt, is dit mijn ondernemersschap. En vindt ik het te betreuren dat er enige bevrachters [ die overigens al bij voorbaat weten dat het plan niet werkt ] zoveeldruk op de schippers uitoefenen. Denk niet dat dat nodig zou moeten zijn in een eerlijk en samenwerkende relatie. Vaar zelf voor vele verschillende kantoren, en hoor gelukkig meer andere reacties. Met een grapje als van tot over 2 maanden. En denk dat het zo zou moeten zijn.
    Groeten André m/s Grevelingen

    Geplaatst door: André Blom op
  • @ hans vermeeren

    Zeker naam eronder zodat u ze voor altijd kan weigeren net als de gene die aan RaS meewerken.

    Nou u nummer is uit me telefoon want bellen doen we nooit meer al ben je de laatste bevrachter op aarde.

    Geplaatst door: C op
  • aan 1000 tonner, die €0,80 tot €1,00 per ton/per dag heeft ( dat blijft er van over zegt u), als dit van u een netto bedrag is waar al u kosten al van betaald zijn dan zou ik graag van u horen hoeveel uur per dag u daarvoor op u benen moet staan. als het een bruto bedrag is zou ik u adviseren er eens alle kosten vanaf te halen en dan eens kijken wat u ervan over houd, als dit dan minder is dan €0,50 dan zou ik adviseren kom bij de eubo

    Geplaatst door: p. op
  • wat erg van jullie elkaar maar het leven zuur maken . doe er iets aan met zijn alle

    Geplaatst door: silversurfer op
  • Tussen Mannheim en Basel word ons allerlei werk aangeboden waar tussen de E 0,8 en 1,00 p.t.p.d van over blijft.
    Als de Eubo lukt en ik straks naar E 0,6 p.t.p.d moet ben ik dan een “profiteur”omdat ik de Eubo trent volgt zonder lid te zijn?

    Geplaatst door: 1000 tonner op
  • @Hans van Meeren Heeft U geen idee hoe U bezig bent met Uw eigen glazen in te gooien.. Er lezen ook klanten Dus misschien ook wel Uw opdrachtgever mee Wat moet diegene wel niet denken van deze manier van intimidatie
    Ik heb al van 1 bevrachter gehoord die zegt dat hij het een beetje idioot vindt oa Uw reactie van U gelezen te hebben zo te moeten intimideren Hij vond het net lijken of alle bevrachters zo zijn Waarom mogen diegene die dat initiatief steunen niet “handelen” met U Waar bent U nu eigenlijk bang voor Misgunt U een ander zijn bedrijf(svoering) Het schijnt zoals U deze reactie gegeven heeft dat U niet aan “eerlijk” zaken doen doet op het moment Anders heeft U niets te vrezen
    Gewoon wees U een vent en geef het een kans en U ziet vanzelf wie er er goed aan doet Maar wees niet zo zwak en probeer met het intimideren wat te bereiken al zou ik niet weten wat
    Ik moet U wel een compliment geven dat U uw naam eronder zet want zo komt dus wat er allang gesuggereerd is toch uit Want mijn bank kon niet geloven dat bevrachters zo te werk gaan… Ik ga ook zeker dit artikel doorsturen, want onze bank heeft juist meer met ondernemers die iets opzetten wat perspectief heeft dan werk doen zonder enig perspectief

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Het gaat weer goed met de reactie,s En met naam eronder zouden we heel graag willen meneer Vermeeren,maar aangezien uw soort kantoren alleen maar schippers bangmaken en zelf veelvuldig maar roepen je ligt straks voor niks,probeert u met succes uw eigen schepen alleen maar onder de maat te laten vervoeren.Er zijn betere kantoren denkbaar die wel met verstand denken en onze particuliere sector niet verder onderuit wil helpen.En die daadwerkelijk informeren naar onze tarieven/voorwaarden!!Volgens mij betalen WIJ bij u provisie voor bemiddeling voor bevrachting tussen verlader en ondernemer.Maar zo als u en uw collega tekeer gaat hier en in de scheepvaartkrant kan u wel is duur komen te staan.Er is noch van bevrachters zijde noch van banken noch van overheids zijde ,niemand maar dan ook niemand geweest die ook maar ergens een initiatief nam om ook maar iets te ondernemen.Weet u wel dat je zuinig moet zijn op vakmensen die soms 80 uur in de week werken?Dat doe je niet door onderbieding,vandaar deze mooie plannen zuiver en alleen uit particulier initiatief.Dus laten we dit gewoon doen zo,en als u dan samenwerkt met onze cooperaties,zal het alleen even wennen zijn.Maar zeker niet afschrikken.Wij hebben de mooiste vloot uit de binnenvaart,en de particuliere vakmensen.voor meer info http://www.eubo.nl

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Weten veel collega,s wel waar ze mee bezig zijn???
    De enige normale reactie die ik hier lees komt van Hans Vermeeren,en de meesten zettten geen zinnig woord neer,en dat heeft niks met voor of tegen Eubo te maken.
    Het is toch wel treurig dat er een Eubo moest komen omdat velen (de goeie daargelaten)geen ondernemer zijn,of niet weten hoe ze een bedrijf moeten voeren en leiden.
    Verder zijn er heel veel(ik zal maar geen namen noemen)die eerst alles naar de bliksem hielpen en maar met casco\’s en schepen handelden die nu ineens roomser zijn dan de paus en snel bij de Eubo zijn aangesloten.(dit is overigens geen kritiek op Eubo zelf).
    Groeten en veel wijsheid Gerrit van den Adel ms Sunisha

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • Mijnheer / mevrouw Haar,

    Bij uw stoere taal hoor ook een stoere houding: Wees een vent en teken met uw naam en scheepsnaam!

    Rijnaarde bv – Hans Vermeeren

    Geplaatst door: Rijnaarde B.V. – Hans Vermeeren op
  • Obeu.

    En wat denk je dat zijn collega dan doet.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • nu nog werk!!!voorlopig betalen ze liever het dubbele en een niet Eubo lid!!

    Geplaatst door: obeu op
  • Peter, dan ben jij zeker ook degene die op dat oude lijk vaart(je eigen woorden), wiens berichten ook mijn inbox vervuilden van het vaartforum. Wat dan ook de reden was dat ik dat gauw heb opgezegd!
    En ja, dan moet ik je gelijk geven, met een oud lijk kun je aardig mee in je maag zitten, zeker voor de toekomst. Maar voor de jonge schippers is het een mogenlijkheid om verder te komen. Daarmee verbind je je er voor een jaar aan, en wat is één jaar van je werkende leven? Voor sommigen niet te overzien blijkbaar. Wat de boer niet kent, dat eet hij niet! Daar is ook een schippersversie van te maken. Maar of het positief te noemen is? Onder de “ondernemers” zijn er een hoop die onder druk van hun bevrachter niet mee mogen doen. Erg hoor! Daar heb ik juist medelijden mee. Hulde voor de RaSschippers

    Geplaatst door: joep op
  • Beste Haar,

    Peter is een gewoon schippertje, dat niet in sprookjes gelooft en met 100 % zekerheid het mislukt. Dit bestaat niet in een vrije markt.
    Dit is een communistisch hoogstandje iedereen het
    zelfde en geen gelul voor ondernemerschap want dat zit hier niet in. Nogmaals ik ben een gewone schipper die ook op de blaren zit maar dit komt ons nog duur te staan.

    Geplaatst door: peter op
  • En maar blijven wijzen naar een ander, kotsmisselijk om van te worden. IEDEREEN heeft voor rotprijzen gevaren, daar hoef je echt niet voor naar een ander te wijzen. De groep schippers die nu in het RaS zitten hebben hun verantwoordelijkheid genomen, en daar zullen degenen die er niet aan me doen geen last meer van hebben. Zij zijn voor een jaar verzekerd van inkomsten waarvan ze alles kunnen betalen, en met redelijke vergoedingen voor overwerk e.d. Dat moeten de overige schippers nog maar waar zien te maken. Jammer ook, dat zelfs bevrachters al gaan bedreigen en intimideren, afschuwelijk zelfs!! Ik heb me ook voor genomen om die bevrachter nooit meer te bellen (zie stuk scheepvaartkrant). Maar het zal wel voortkomen uit angst, omdat zij WEL weten dat het gaat werken, en dan zullen ze wel in gesprek moeten gaan met de verlader. Grote verladers bellen overigens al zelf met de Eubo, en dat is een ontwikkeling die de bevrachtingswereld met lede ogen zien gebeuren. Peter knip dat artikel van de scheepvaartkrant dan ook maar uit. Want de bevrachter die daar met naam en foto zijn gal spuit heeft voor de vrije schipper alles al doorgerekend, en als het aan hem ligt gaan de vrachten niet omhoog!

    Geplaatst door: haar op
  • tja… zie zuidenburen voeren ook als eerste voor een appel en ei naar de moezel en dan gaat het in eens niet meer he?

    Geplaatst door: zeg ik lekker niet op
  • Ik heb de indruk, dat eigenlijk niet goed begrepen wordt , hoe de RaS werkt.

    Wanneer ik de stukjes lees, van bevrachters, zien die de Eubo RaS als een bedreiging?? Waarom?
    Meestal zijn het bevrachters met slecht betaald werk, de schepen van RaS zijn duurder. En RaS verhuurt alleen scheepsruimte.
    Mooie taak voor de bevrachters, om aan de klant duidelijk te maken, waarom de schippers die prijs willen hebben. En als volwaardige tussen persoon GAAN werken! Zodat na een overeenkomst 2 partijen tevreden zijn!

    Geplaatst door: subaru rijder op

Reageer

Belgen sluiten zich royaal aan bij EUBO-coöperaties | Schuttevaer.nl

Belgen sluiten zich royaal aan bij EUBO-coöperaties

Krijgen de nieuwe coöperaties van de European United Barge Owners (EUBO) genoeg marktmacht en lukt het om de – volgens veel leden vereiste – bodem van minimaal 200 schepen te halen, voordat de coöperaties van start gaan? Dat is de hamvraag voor schippers, afgelopen maandag op de eerste vergadering van de coöperaties Rent-a-Ship en Barge4Rent in Zwijndrecht.

EUBO

Door Marja de Vet
Ze zijn vol vertrouwen en voor de bevrachters niet bang. ‘Ik heb al zo vaak aan acties meegedaan’, zegt een schipper, die al meer dan 30 jaar vaart. ‘Van tevoren dreigen de bevrachters, dat heb ik nu ook gehoord maar zelf niet meegemaakt. Na de acties hebben ze weer gewoon werk voor je. En zo niet, wat dan nog? Dan ga je toch naar een ander?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (85)

  • @JR

    Mijn beste, mijn naam bestaat al over de 100 jaar in de binnenvaart dus we zijn niet van gisteren zoals er wel velen zijn spijtig genoeg in de binnenvaart vandaag de dag.
    Cowboys noem ik dit fenomeen en die gaan ook wel weer.

    Geplaatst door: pascal op
  • @Niet vrije man…En zo is het Iedereen denkt dat zijn kossie goed gekouwd is MAAR die kunnen zich nog flink gaan verslikken Dat is ook in het verleden diverse malen bewezen En maar roepen schrijven dat het niets wordt kijk naar het verleden Lees boeken Het enigste wat je nu moet hebben is gezond verstand Ja dan blijven we toch lekker voorspelbaar Maar er is ook een spreekwoord Een ezel stoot zichzelf geen 2x aan dezelfde steen En maar kijken naar het verleden dat er niet samen gewerkt kan worden Kunnen we laten zien dat het wel kan is ook iets waar we aan kunnen werken Maar goed Het ligt dan inderdaad aan de oudere garde die massaal de jongere generatie tegen houden om iets te mogen ondernemen Want de jongere kunnen schijnbaar de wijsheid niet hebben Maar het zou toch ook fijn geweest zijn dat die oudere die jongere dan ook een les hadden gegeven uit het verleden wat groot groter grootst zou gaan inhouden Maar nee …Laat ik HEEL duidelijk zijn ik heb werkelijk niets tegen nieuw bouwen maar we moeten niet selectief denken terwijl er gewoon armoede is en maar niet willen aanvaarden dat het zo niet verder kan Ik weet niet of dat RaS wat is maar als we zelf niet als 1-ling wat kunnen bereiken dan is samenwerken helaas de enige manier Want wie denkt dat het werkelijk anders wel lukt moet dat maar eens hier opschrijven zouden we verder komen Maar ik durf te zeggen dat er weer hordde mensen zijn die denken dat het vanzelf beter wordt…ik hoop het ook maar ik weet zeker van niet
    Waarom laten schippers zich dan nu in met zulke vrachtprijzen zo wordt het werkelijk niet beter hoor Ben niet de slimste van de klas maar volgens mij is 2en 2 geen 5 maar nog steeds 4 en daar kom je niet mee in Dillingen
    Iemand in het gangboord zei tegen mij Ik ga niet bij dat RaS want ik ben toch al verloren de bank wil me gewoon niet laten gaan… Of waarom zou het gaan werken als de banken geen represailles zet Want wat ze nu doen is gewoon bijschrijven Niemand voelt iets Kunnen alles nog “gewoon” blijven doen ..en dat is helaas ook een factor waar er mensen de dupe van worden Ik heb ook gehoord dat als het Ras mislukt ook de gevolgen niet te over zien zijn Want dan ging die gene zich aanbieden voor…. Maar goed we zullen wel zien wat de toekomst geeft….. Ik hoop wijsheid

    Geplaatst door: slimste van de klas ….of toch niet op
  • Goede morgen Gerrit Van Adel

    Gerrit wat je het laats geschreven heb is nu eens één eerlijk geantwoord vanuit u hart in hoe het in zijnwerk is gegaan zonder te wijze naar iemand anders vind ik tof . het is te hopen dat je u eurotjes snel er terug bij krijgt met of zonder de eubo en hoop dat we samen en dikke pint in de handen kunnen houden en kunnen zegen het is ons gelukt. ik wens je nog en goede reis toe en de vriendeliike groeten vanuit frankrijk

    Geplaatst door: rudi op
  • beste vrije man

    zelfs met 60 % eigen middelen kan je u broek niet ophouden en de touwtje aan mekaar knopen zelfs als je geen schulden hebt kan je ten onder gaan vergeet dat niet zeker als je broodwinner die beneden in de masschienekamer begeeft heb je al gedaan met zingen al is u bootje oud ,middel jong, of nieuwe hebt er zijn mensen die normaal gehandeld hebben en geen mafia praktijken hebben gedaan en zitten ook dik in de SCHIT dus u kan er ook nog in komen !!!!! misschien nog raper dan je denkt voor u te hopen van niet natuurlijk ?????

    vriendelijke groeten vrije man

    Geplaatst door: niet vrije man op
  • precies die(vorige reactie gever vrij man) heeft hem misschien wel door.Neemt niet weg dat het dapper is dat het weer geprobeerd wordt,maar ik hou mijn hard vast.Of het nou koeien schapen of”reten”zijn feit blijft wel dat een vrije markt geleid heeft tot graaipolitiek en niet werkte met alle gevolgen van dien.Misschien is het plan van de eubo zo gek nog niet wie weet???

    Geplaatst door: mvg BG op
  • klein antwoordje en vraag aan dhr Daamen ;;rijdt U zelf zeker in een trabantje??Bent buitenkantoor tijd nog lang te berijken?en praten dan niet over een weekend of zo.De schipper vaart over het weekend gebruikt ca 10 ton gasolie,moet verzekering betalen en rente en misschien nog wel een beetje aflossing.Dat moet dan allemaal betaald worden door die 4 € naar dillingen.lijkt mij niet haalbaar.Heeft U wel eens gehoord van het leasen van een auto.Want toch willen we de kinderen graag over het weekend aan boord hebben al wordt er kontinue gevaren.M.Steenbergen Welvaren

    Geplaatst door: m.steenbergen op
  • de markt kan alleen maar betere worden door de vrije markt,wie zijn schuld niet kan betalen tegen de kant sleutels afgeven einde story .
    en niet door hypotheekschepen te laten rondvaren,met sprookjes dat het in 2018 gaat betere daartegen hebben de schepen een rentelast waar je gaat van duizelen .
    wie maken ze blij,de banken natuurlijk en de casinospeler die gaat in zijn blootje aan wal.
    het is toch duidelijk dat de bank daar geld insteekt in een coöperatie ,toch niet om die drijvende fallisementen uit menslievendheid te redden nee bij meer opbrengst vloeit het geld toch als eerste terug naar de bank,en wie wint daarmee inderdaad de bank

    Hij zaait en oogst

    en de ondernemer die droomd verder

    Geplaatst door: vrije man op
  • @JR. Dus met andere woorden moeten we NU dan ook maar in het zelfde blijven hangen Hoe bedoel je bang voor veranderingen. Maar laten we dus ieder gewoon zijn ding laten doen Ik heb in ieder geval wel bewondering voor hen die ten minste ZELF wat gaan ondernemen en niet wachten op de koeien die achter elkaars reet aan lopen Of zal het misschien dat andere spreekwoord kunnen worden Als er 1 schaap over de dam is volgen vanzelf de rest…t’is te hopen dat op zijn minst de mensen ZELF eens gaan lezen en ZELF hun besluit nemen dat zou ik al een hele vooruit gang noemen

    Geplaatst door: ………. op
  • @pascal natuurlijk jij bent alleen die het plan kent. Je hebt je goed ingelezen.Een ander doet dat niet.Maar even terverduidelijking.De tarieven van Toerbeurt NZ waren ook bodem prijzen.En nog een advies:U bent goed in inlezen,ga de geschiedenis van de binnenvaart leren.Ik heb het idee dat U die niet kent.Maar het zou U in de toekomst misschien kunnen helpen.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • @ Blij dat mensen als Meneer van de Adel eindelijk de moeite hebben gevonden om verder te denken dan HUN eigen kringetje En maar hopen dat meerdere mensen die moeite willen nemen Want zo kan het niet verder GENOEG werk maar gewoon domweg niet willen betalen Als je dan op teletekst 121 kijk worden we dus echt voor achterlijk versleten en we pikken het dus nog steeds WAAROM!!!!!!?????? Hou gewoon eens even je poot stijf …..

    Geplaatst door: C. op
  • Ik ben echt heel blij voor je dat je genoten heb gerrit…ksnap alleen je reactie niet op mijn verhaaltje

    Geplaatst door: klaas op
  • Goedemiddag Klaas.

    We waren zaterdag op de kermis hier in Regensburg met de kleine met prachtig mooi weer,en daarna im Spitalgarten.
    Heerlijke mass bier gedronken en grote schweinehaxe mit knödel und salat gegeten.
    Weet u dat is genieten………prachtig.en lekker

    Groeten Gerrit

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • Een biertje in de kroeg kost toch echt 2,20 en als u maar een euro wil betalen heeft u toch echt dorst.

    Geplaatst door: klaas op
  • Goedenmiddag.

    Nog even een reatie voor Dhr Rudi.(en ook de anderen)
    Of je wel of niet in de hhur gaat bij iemand is altijd een afweging,en je weet van te voren nooit of je er wel of geen goed aan doet.
    Verder is het ook zo ,en dat geef ik toe een soort gemakzucht dat wil zeggen je went er aan en als het lekker loopt laat je het zo.
    Wij hadden eerst 63 cent per ton over scheepsgrootte en dat staat nog steeds in het contract.
    Nu ging de tijd zover omlaag,en of het goed of fout is laat ik in de midden,dat we uit coulance iets omlaag zijn gegaan,met de garantie dat als het weer aantrekt we ook weer naar die 63 cent omhoog gaan.
    Natuurlijk is het zo dat je in goede tijden in de vrije vaart meer verdient,en in slechte in de huur meer hebt als je toevallig in een betere tijd hebt afgesloten.
    Het kan ook andersom,en blijft moeilijk.
    Bij mij was het zo dat we vanaf de opening van het Main-donaukanaal naar de donau zijn gaan varen,en zo is het nog steeds.
    En natuurlijk een goed ijgeld,en geen probleem met waterstanden of kosten stond mij ook heel goed aan.(vrij zorgeloos lekker leven en werken).
    Verder geef ik best toe wel eens een beetje kort voor de kar te staan waarvoor mijn excuses aan allen die beledigt waren.
    Maar weet u mijn werk is en blijft ook mijn leven en tevens hobby.
    En daar kan ik niet tegen als het door een bepaalde groep kapot gemaakt wordt.
    Ik ga altijd van het principe uit dat als je gezond bent en je kan de boel onderhouden en laten draaien en met plezier dan doe je het goed.
    En mooi als je ook nog elke keer een spaarcentje opbouwd.
    Tussen haakjes dit heeft niks met sprookjes of zo te maken,maar is de gewone alledaagse werkelijkheid.
    Veel succes iedereen,ook in het maken van keuzes.
    met vriendelijke groeten Gerrit van den Adel

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel ms Sunisha op
  • Heeft er al eens iemand over nagedacht dat wij de enige bedrijfstak zijn waar de prijzen voor ons bepaald worden….om het binnen de vervoerssector te houden, als je een pakketje van rdam naar groningen wil vervoeren bel je een koerier op en vraagt wat dat kost en zeg je niet ik wil er een tientje voor betalen, dat kan je wel doen alleen heeft geen effect….door de RaS gaat dat eindelijk eens veranderen.

    Geplaatst door: klaas op
  • @ bruto prijs:
    De grote klanten/verladers hebben vaak geen idee wat een schip kost en verbruikt. En begrijpen dan ook het vracht verschil van bv 30% niet.
    Door dure brandstof of langer lostijd of langer vaartijd door een meter was op de kop.
    RaS hoopt door openheid naar de grote opdrachtgevers toe, Hard te kunnen maken, dat je niet voor 5 euri naar Thionville kunt varen. Die opdrachtgevers begrijpen ook wel, dat een binnenvaart schip winst moet maken.

    Nu ging het werk naar een bevrachter, die een bedrag noemde om het werk te HEBBEN. Niet onderbouwd of het wel uit kon. Hij had als argument, ik krijg het toch wel weg en anders heb ik niets om in te delen.

    De prijzen zijn niet alleen laag, maar heel het systeem klopt niet. de meeste bevrachters vragen hun relaties niet eens:< voor welk bedrag mogen wij inschrijven>??

    Dat vind ik zelf het mooiste aan RaS, Je gooit heel het systeem van bevrachten onderste boven.
    Nu vraagt de schipper: wat willen ze betalen en daar probeer de schipper dan wat bij te pingelen.
    In een slechte tijd valt er niets te pingelen.

    Nu wordt het omgedraaid. Wij als schipper zeggen: dat kost u zoveel, als u die rommel van A naar B wilt hebben. En voor minder doen wij het niet. Klaar.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Voor degene die duurzaam geïnvesteerd hebben dus extra aantrekkelijk.

    Geplaatst door: C.H. op
  • Vraagje ,
    waarom gaan jullie niet met brutto prijzen werken? Want het kan nu zo zijn dat de wat duurdere schepen qua gasolie verbruik buitenspel gezet gaan worden , lijkt mij als ik verlader ben dat ik ga kijken qua onkosten van alle schepen die ik zou huren , voor de rest hoop ik dat het gaat werken voor jullie , maar voor 0,50 cent zullen er nog veel schepen zijn die daar te kort aan komen.

    Geplaatst door: ag op
  • JR
    RaS is vrijwillig heb je gelijk in.

    RaS trekt in het begin, geen eigen werk aan, de coop wil geen ruzie met de bevrachters en ze een kans geven. In te spelen op de nieuwe markt situatie.
    Maar RaS kan een grote verlader net zoveel bieden wat de klant wil. Die schepen die met deze afspraak meedoen, tekenen daar voor.

    De Eubo blijft bestaan, om de markt te bekijken en inspelen op de situatie, eventueel ook kijken voor nieuw werk.

    Vaste prijzen: ja en nee. Want voor de klant is de prijs variabel. Hangt van de extra kosten af: brandstof/havengeld en periode huur.

    Toerbeurt: iedereen wordt evenveel reizen aangeboden. Je hebt 31 betaalde weigering/snipperdagen. De klant kan op naam een schip boeken. Maar het maakt niet zoveel uit, of je op beurt laadt, wanneer je niets geweigerd hebt en je bent niet aan de reis heb je toch gewoon dag-huur betaald.
    Bij N-Z leeg liggen had je niets.

    Kan de Rijnvaart er mee omgaan ?? Dat is een goeie, misschien hebben ze geleerd van het verleden. Ik hoop dat ze inzien, dat zo doorgaan, zoals het nu is . geen zin heeft. Je bent hard aan het werk, Wanneer er een grote reparatie komt, moet je bijlenen. Om het te kunnen betalen.
    Iedereen schuift alles voor zich uit, de schepen zijn 25-30% minder waard. En straks lig je in de hoek, omdat je de reparatie niet betalen kan.!

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • @JR

    U bent dus weer zo iemand die het plan niet kent.
    RaS zijn prijzen zijn variabel maar hebben wel een minimum.
    Informeer u goed voor u zich uitlaat en dat geld voor velen!

    Geplaatst door: paascal op
  • @ subaru rijder maak er maar weer lekker een parodie van, van kaarten, pijp in je mond, pet op je kop en pruimtabak. Maar het draait hier om de feiten. Wat is het verschil tussen vrijwillige toerbeurt noord-zuid en de RaS?

    Vereniging toerbeurt noord-zuid was vrijwillig.
    RaS is vrijwillig.

    Vereniging toerbeurt noord-zuid werkte met bevrachters en trok geen eigen werk aan.
    RaS werkt met bevrachters en trekt geen eigen werk aan.

    Vereniging toerbeurt noord-zuid werkte met vaste prijzen.
    RaS werkt met vaste prijzen.

    Vereniging toerbeurt noord-zuid bevrachte de schepen op toerbeurt.
    Gaat de RaS dit ook doen…?????

    Jullie proberen gewoon een Eurotoer op te richten, maar daar heb ik geen probleem mee, maar kan de rijnvaart hier wel mee omgaan?
    In het verleden is dat niet gebleken.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Jaja..nix leeg 😀 auf 200 Moselkilometer 18 leere überfinazierte Neubauschiffe..

    Geplaatst door: Ibel.. op
  • haha leeft die maffe duitser nu of nog in 2009, nix da?
    Nix leeg ja!!

    JR ik weet niet wat jouw relaas hier mee te maken heeft maar kom je hebt een flink stukje geschreven en daar blijft het ook bij

    Geplaatst door: pascal op
  • @JR
    Ik maak eudom niet belachelijk, dat is niet mijn stijl, ik vraag hem om eens van een ander perspectief naar de dingen te kijken. We hebben een mooi beroep, een groep mensen om trots op te zijn die staan voor hun werk en ook nog met mooi materiaal varen. En mooi betekent niet per se nieuw. We kunnen trots zijn als beroepsgroep op wat wij presteren. En dus kunnen we ook zelf zorgen dat voor die prestaties een goede belonging komt. Dat kunnen we zelf. Dat vereist echter wel dat we niet zoals eudom doet alles van een negatieve kant bekijken. Laten we stoppen met naar elkaar te wijzen en gezamenlijk iets neerzetten. Het is de kracht van de grote getallen die je gezamenlijk wel hebt maar alleen niet.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • E.V. vergelijken met de RaS vind ik een beetje overdreven.Een kaartje leggen met zijn allen en wachten op een reisje.Sommige hadden meerder schepen, stond er altijd eentje lang op tour.
    Dan nog een student erbij, die de mooiste reisjes deed! Dan het klaargemaakte werk vriendjes politiek. oo ooo wat was die beursd mooi en eerlijk.En ook zo klant vriendelijk??

    Wilde een klant om 1700 uur een paar containers weg hebben doordat er een schip uitgevallen was. Moest hij praten als brugman, anders was hij de volgende ochtend aan de beurt.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • JR
    Ook wij hebben indertijd die 6 weken gepauzeerd,en inderdaad niets bereikt omdat de beloftes nadat we weer waren gaan varen niet ingelost werden.
    Ik heb toen begrepen dat het geen enkele zin heeft te verwachten dat de politiek ook maar iets voor ons kan betekenen.
    Daarom sta ik vol achter dit plan,we hebben het zelf uitgedacht en opgezet en hoeven niet te wachten tot bijvoorbeeld een binnenvaart ambassadeur eens met zijn rapport naar buiten komt.
    Als we willen kunnen we het zelf en dan kan de overheid ook geen beperkingen opleggen.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Was wollt ihr denn fahren wenn nix da ist..?? Die einigste Chance ist bei Kleinwasser Literweise Seewasser in den Oberrhein fahren 😀

    Geplaatst door: Ibel.. op
  • @Anton van Megen,Wat Eudom zegt daar zit wel een kern van waarheid in.
    Toen Granaria met eigen vervoer begon , dat een aanslag op de EV was .
    Er waren toen mensen die zelfs hun eigen bedrijf inzette om actie te voeren om de EV te redden .
    Ze hebben weken mee gevaren met duwbakken van Granaria naar Wageningen.
    Met als klap op de vuurpijl de duwbakken vast gevaren in Gorinchem.
    Nu wil ik niet zeggen dat daar geen rijnvaart bij was , maar het merendeel van de rijnvaart voer erlangs heen.
    Die rijnvaart die zei : wij varen nooit binnenlands , voor ons is een EV niet nodig en nog wat van die argumenten.
    Toen in 1993 de Beier de fosfaat naar Engie ging varen buiten NZ om, was dat wederom een aanslag op de EV.
    Met als gevolg weer mensen op de been die de transporten naar Engie probeerden te voorkomen.
    Toen is er in de Ahoy in Rotterdam grote schippersvergadering gehouden , er waren meer dan 2000 mensen .
    Die hebben er toen mee ingestemd dat er een actie zou komen .
    Er werden locaties ingericht door heel Nederland, waar schepen lagen.
    Die schepen hebben daar 6 weken gelegen.
    Na 6 weken is de actie op geheven.
    En die actie is mislukt, omdat een groot deel van de rijnvaart zich niet aansloot bij de actie.
    Dat grote deel vond het wederom niet nodig en kon zijn eigen boontjes wel doppen , en gingen zich zeker niet aansluiten bij een stel relschoppers.
    Toen hebben een deel Belgische en Nederlandse schippers Dwarsliggers en STOP opgericht. Een laatste poging om de EV te behouden.
    Maar wederom zei de rijnvaart dat die mensen gek waren.
    Met als gevolg dat EV is afgeschaft .
    Na het afschaffen van de EV zijn er wat slechte jaren geweest , maar dat is iedereen weer
    vergeten .
    Toen in 2006 de economie opleefde, is er een grote investeringsgolf gekomen .
    met als gevolg overgefinancierde schepen en overcapaciteit .
    Toen eind 2008 de economie instortte waren er gelijk financiële problemen.
    2009 crisisteam opgericht, daar zag de rijnvaart ook niks in , dus dat ook weer op geheven .
    En ja wel hoor, toen kwam U met de Eubo.
    Eerst met plannen die niet van de grond gekomen zijn.
    Tot U met RaS kwam, een plan dat met andere woorden een verkapte EV is.
    Ik kan het bijna niet geloven dat de rijnvaart hier akkoord mee gaat .
    Wat armoede met mensen kan doe .
    Of zal het zo zijn dat onder intimidatie van banken de RaS tot stand zal komen?
    En dan kan U met wat korte zinnen Eudom belachelijk proberen te maken .
    Maar tot nu toe heeft de rijnvaart zich nog niet bewezen dat ze samen willen werken .
    Dus als u opmerkingen krijgt over anti EUBO stickers,dan zijn dat wel degelijk relevante opmerkingen .
    Maar U moet die opmerkingen niet persoonlijk opnemen .
    Maar het is wel de club mensen die U vertegenwoordigd en verdedigd.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Dat wijzen naar mekaar begint me een beetje de keel uit te hangen! jullie dit..jullie dat!….kom op mensen hoe oud zijn we nou, laat iedereen in zn waarde in de keuze,s die hij/zij maakt

    Geplaatst door: Klaas op
  • beste van den adel
    ik ben blij voor u dat u gemiddelde per dag hebt en als ik goed gelezen heb ben je in de goede tijd verhuurd gaan varen en u volste recht natuurlijk maar hebt u toen ook zoveel tegen spraak gekregen van andere colega\’s zoals u nu doet !!! maar ik ben ook eens benieuwt als je die beslissing niet had genomen en niet in de huur was gegaan dat je dan ook geen alternatief zou zoeken om u brood beter te verdienen ? dus laat iedereen doen wat hij het beste vindt en de tijd zal het uitwijze en voor de rest de vriendelijke groeten voor de mensen die er voor zijn en er niet voor gekozen om iets te doen

    Geplaatst door: rudi op
  • @eudom
    Als u anti EUBO bent waar bent u dan voor, vrije markt ? Maak dan een stikker ik ben voor vrije markt. Bekijk de dingen eens van een positief standpunt in plaats van een negatief standpunt. Beter voor het imago van deze bedrijfstak.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Ben het volledig met dhr. van den Adel eens.

    Ik ken mij nog herinneren dat ooit de Eurotour opgericht werd, dat was een variant van de Noord-Zuid beurs, welke ovegerins jaren goed heeft gefunctioneerd. Maar een Eurotour was te hoog gegrepen. Hier kwam zoveel weerstand onder de schippers dat er zelfs stickers op de marktkwamen, ik ben anti eurotour, misschien heeft iemand nog wat van die stickers liggen,
    we maken van de R een B en een tour zla het wel
    worden, maar ik plak hem in de stuurhut anti EUBO.

    Geplaatst door: eudom op
  • Beste “intimidatie” ,hoe kun je zoiets wat de eubo-leden doen intimidatie noemen!
    Er wordt niemand geïntimideerd, er wordt alleen geprobeerd om zoveel mogelijk mensen bij de beide huurcoöperaties te halen.
    Logisch toch, hoe meer tonnen des te beter het resultaat.
    Blijf maar lekker uit angst bij je bevrachter varen en laat je lekker door hun intimideren!
    Onze beverachter blijft z’n best voor ons doen, ondanks dat hij weet dat ik mezelf heb aangesloten
    Wat alleen jammer is, is dat de groot-aandeelhouder ( een groot Duits bedrijf )van onze bevrachter heeft besloten om mij te boycotten:ten 1e, omdat ik altijd de krenten uit de pap wil? Ja idd ik vaar niet voor 3.50/3.75 naar Krotzenburg, deed iedereen dat maar.
    ten 2e omdat ik een EUBO-bestuurslid ben en toch 1-10-2010 vertrokken ben.
    Over intimidatie gesproken!

    Geplaatst door: Paul Pieters op
  • Over het verhaal intimideren.

    Ik voel me steeds meer geintimideerd door de eubo!
    Waarom? Ik lees niet anders als dat de eubo het beste is, en als je er nog niet bij zit kom dan maar snel.

    En nee, ik zet hier geen naam bij, voordat ik op het water ook geintimideerd ga worden.

    Geplaatst door: nobody op
  • Even aan de laatste anonieme figuren,die na mij hebben gereageerd.(schrijf eens met je volledige naam als je durft,maar daar zijn jullie te laf voor).
    Je mag even komen kijken hoor en dan laat ik je de papieren zien wat ik verdien.
    Ik speel open kaart wat dat betreft en heb niks te verbergen.
    Helaas zijn jullie denk ik niet wijzer,maar ja leren kun je altijd nog.
    Of je bent gewoon stinkend jaloers wat ook kan natuurlijk,ieder het zijne.
    En nog speciaal voor Hans even de mededeling dat ik het wel degelijk in 14 uur verdien.
    Elk uur extra wordt namelijk ook nog extra betaald,of weer in betaalde vrije tijd opgenomen.
    Kom kijken en ik laat het je zien bij en bak koffie erbij.
    En meeer Rudi:ik heb nog nooit geen zaken met Dhr Daanen gedaan en ken hem geeneens persoonlijk.
    Wel hebben we altijd ons normaal gedragen op de markt en op een normale manier ons brood verdiend juist zonder gefinancieerde luxe artikelen en gouden aanhangselen.
    Dus meneer Rudi,niet praten over dingen waar je geen weet van hebt.
    Verder laat ik het erbij daar sommige mensen het nooit leren.
    Gerrit van den Adel

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • ik vindt wat meneer realist schrijft het enige realistse is wat er tot hier toe al geschreven is !!!! en voor meneer gerrit van der adel beste meneer ik denk dat je les hebt gekregen van jos daanen heb je ook één kale kop en en hoop goud rond uwe nek en polsen hangen dan ben je bij het juiste adres zou ik zegen .

    vriendelijke groeten

    Geplaatst door: RUDI op
  • Zoals Gerrit schrijft is ook niet te begrijpen. Hij zit zelf al jaren in de huur, en wij hebben zijn prijs bepaald via de vrije markt. En nu wij in de huur willen zijn we ineens geen ondernemer meer. Hij roept al meer dan 10 jaar dat hij het beter doet, en de vrijevaardes waren in zijn ogen altijd al gek.Is hij in je buurt hoor je hem altijd klagen over de marifoon. Ik heb zelf nog nooit een huurtarief aangeboden gekregen dat beter was dan vrije markt. Zelfs vorig jaar niet. Ik denk Gerrit, dat je eerlijk moet zijn, en dit niet alleen te danken heb aan je goede ondernemersschap, maar ook van de persoon waar je mee te maken hebt. Of lig jij stil als je je zin met je prijs niet krijgt. Laat jij je opgebouwde vermogen verdampen door je koppigheid? Ik probeer te redden wat er te redden valt, en ik ben ook afhankelijk van wat m’n collega’s doen. En door het gebrek aan transparantie is dat onmogenlijk gemaakt!! Dus als op dit moment het RaS mij het hoogste bod doet qua verdienste, moet ik dat dan weigeren? Ik kan je ook nog wel bewijsstukken aanleveren van mensen met een vrij schip, die meedoen. Die enkel en alleen inzien dat, zonder ook maar iets te doen, de binnenvaart nog verder naar de knoppen gaat. En de mensen die jij bij bank spreekt, zijn ook maar loopjongens die alles moeten vragen aan hogere pieten. Heten accountmanagers, maar bedelen a.u.b. voor je jaarcijfers “want er wordt zo’n druk achter mij gezet” is het dan. Waar de één na de andere accountmanager gewisseld wordt. En ook wij kunnen zo nog wel 2 jaar door gaan eer we de bank nodig hebben, maar moeten we dat willen?? Ik niet! We moeten wel realistisch blijven.
    verder goed weekend

    Geplaatst door: realist op
  • @Meneer van de Adel, dus U bent ook al een expert in de andere tak /tonnage afmeting dan waar U in zit om deze mensen zo te veroordelen.Maar het is telkens maar wijzen naar een ander Waar maakt U zich druk om Dan hoeft U het toch niet eens te overwegen om mee te doen
    Maar ik twijfel zeer aan Uw geloofwaardigheid, want waarom zegt de bank-en dat ze snel hopen dat het beter wordt als het toch maar om een beperkte groep gaat U gelooft toch in sprookjes al is het een andere
    En nog iets Als U dus zoals U schrijft meer dan 50€cent p/d opvaart hoeft U toch nooit bang te zijn Want dan blijft die RaS altijd duurder Zoals U beschrijft nu zitten ze onder Uw duiven te schieten Zou ik er juist voor zijn dat die RaS opgericht wordt want dan heeft U minder conculega’s die “Uw werk” af kunnen nemen Dus in Uw situatie zoals U het beschrijft snap ik U niet erg

    Geplaatst door: Wil wat volgen om het te begrijpen op
  • Ik begrijp die Gerrit v/d Adel niet,wat probeer je nu heel de tijd te zeggen,waar maak je je zorgen om of lig je van wakker.Als ik toch meer dan 0.50 cent verdien,dan liet ik toch lekker iedereen z’n gang gaan,ging ik hier toch helemaal tijd aan besteden.Voor schepen die geen 0.50 cent kunnen realiseren is het toch begrijpelijk dat ze in een coöperatie gaan,heb toch niks met niet kunnen rekenen te maken.het is gewoon niet mogelijk in deze vrije markt.Ik vraag me alleen af of je het met 14 uur verdient.Denk het niet.

    Geplaatst door: hans op
  • Ten eerste even een reatie aan Dhr van Megen.
    Ik doe helemaal niet mee aan stemmingmakerij,en ten tweede heeft u wel degelijk een hele grote groep volgelingen om het zo maar te noemen die de grootste marktverziekers zijn op dit moment.
    Ook ik heb wel eens contact met mensen van de bank,en daaruit blijkt dat niet alles wat er in de Eubo propaganda vermeld wordt daadwerkelijk klopt.
    Ik ben geen tegenstander van uw organisatie,maar men moet wel met beide benen op de grond blijven staan,en de feiten onder ogen zien.
    Voorlopig vaar ik altijd nog boven het Eubo tarief van 50 cent per ton netto over de volle tonnenmaat dus kan mijn eigen boontjes nog altijd doppen.
    Er zijn behoorlijk wat mensen die nu lid bij u zijn die heel wat keren naar de mensen waar ik voor vaar hebben gebeld om zich meer dan 20 cent lager aan te bieden wat bewijsbaar is.
    En dat er banken zijn die de Eubo steunen is natuurlijk niet zo moeilijk,daar zij nu een groot kapitaal in rook op zien gaan.
    Er zijn nog meer collega’s net als ik en die zijn eigenlijk van mening dat de Eubo eigenlijk een soort Damco systeem van vroeger gaat worden.
    Is op zich niet erg misschien maar wel even nadenken waarom dit opgericht moest worden.
    Ik zal het er gelijk bij zetten,dan is daar ook geen discussie meer over,namelijk omdat velen niet kunnen rekenen,en ondenemen.(net kuddedieren).
    Succes verder en wel even nadenken,want ik geloof nog steeds niet in sprookjes.
    Met vriendelijke groeten Gerrit van den Adel ms Sunisha

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • @Anton.v.megen, in het interview van hier boven staat geschreven dat de accountmedewerker van de nederlandse banken de nederlanders ondernemers moet overtuigen om lid te worden van RaS.Wat denkt U dan als die man aan boord komt,dat hij alleen koffie komt drinken,dat hij het lekker vind gaan zonder dat je je aan je verplichtingen houd?Nee dan zegt hij: ik geef je nog een maand en dan gaan we weer alles betalen.En als je dat niet doet kun je de sleutel in leveren.En dan de belgen,U weet ook wel dat die bank een rondje gebeld heeft met andere banken tot ze overgingen tot krediet.(en dat is niet binnenlands gebleven)En dat zijn vormen van intimidatie.En zonder intimidatie gaat EUBO plan niet lukken.Maar dat wil niet zeggen dat ik er tegen ben.En ik wens U alle sucses toe met het plan.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Goede morgen,
    De heer Daanen moet wel uitkijken wat hij zegt,want het is niet te hopen dat er van zijn relatie schepen veel bij de Rabo zitten.Rabo is namelijk een grote sponsor van de EUBO,dus schippers die niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen,worden zometeen verplicht lid van de EUBO te worden.(Heb dit al vernomen uit betrouwbare bronnen)Dus meneer Daanen en colega’s daarvan,hoe gaan jullie jullie hopelose contracten straks weg varen??Denk zomaar dat er hier en daar best wel eens een bevrachter wakker lig op dit moment.Daar hoort meneer Daanen ook bij,zo blijkt uit zijn reactie in de scheepvaartkrant!!
    Mensen,ik hoop echt dat dit gaat slagen,maar heb ook mijn twijfels.SORRY!!
    Ik vind het alleen wel triest dat het zover heb moeten komen.Al hadden de mensen nou niet onder kostprijs gaan varen,dan hadden meneer Daanen en zijn colega’s niet van die hopelose contracten gehad.En nu moet een olieboer de kastanjes voor de binnenvaart uit het vuur halen.Triest vind ik het!!! Dit is mijn mening,die mag ik hebben toch??(Betwijfel dat namelijk soms hoe sommige reageren op verschillende websites)
    Iedereen prettig weekend
    Ton Kuup

    Geplaatst door: Ton Kuup op
  • Geplaatst door: Kantoor Binnenvaart op
  • Wel Theo,marktwerking werkt niet meer in de grotere tonnage,s En dat natuurlijk door de invloed van de banken. Alleen kleinere schepen,daar is wel een marktwerking,of beter gezegd koude sanering.En dat is al vaak in de vrachtprijzen te merken.Vraag eens wat meer,welnu de jongere generatie op de kleinere schepen,doen het niet zo slecht,en Gerrit is er een van.Het probleem zit meer in de oudere ondernemers,die vaak te goedkoop varen! Als ik terugkijk op januari en februari dit jaar,weigerden veel ondernemers van grote schepen d.m.v. gewenst tariefregeling.vijftig of zestigduizend ton lag even stil.En dit had toch invloed op de vrije markt.Met deze cooperatie,gezien het grote aantal tonnage,kan ik me voorstellen,dat diverse bevrachtingskantoren er mee klaar zijn, de eigen zakken te vullen. En dat steekt natuurlijk.Maar in principe hebben ze het zelf grotendeels uitgelokt! Nooit gedacht,dat schippers konden samenwerken!!!

    Geplaatst door: Martin op
  • @Gerrit van den Adel
    Ben het helemaal eens met uw verzoek om de anonieme reacties te schrappen maar we kennen het standpunt van de redactie.
    Toch maar even rechtzetten dat niemand zich achter mij of de EUBO schaart. De cooperaties zijn van de leden en de leden maken de dienst uit. Met een opkomst van 160 mensen op de eerste ledenvergadering kun je rustig stellen dat er voldoende betrokkenheid bij de leden is. En die leden zullen de boel niet belazeren want die leden tekenen een contract. En u zegt dat iedereen zich aan zijn contract moet houden dus dat doen zij ook. Een beetje stemmingmakerij meneer van den Adel, waar u zelf zo genoeg van heeft.
    @JR
    De bank heeft totaal geen invloed op het beleid van de cooperaties, anders hadden wij niet zoveel Belgische collega’s. Dus dat is klinklare onzin, van die intimidatie !

    Geplaatst door: anton van megen op
  • Wat gaat het er weer lekker smerig aan toe….
    Ten eerste haal je er een heleboel mensen uit die gezien hun reactie totaal niet weten hoe je een schip exploiteerd (ofwel je bedrijf kan runnen).
    Als je met een bank of bevrachter een contract afsluit dan doe je dat zelf.
    Niemand zegt dat je verplicht bent daar je handtekening onder te zetten.
    Diegene die een reis van een bevrachter aanneemt en dan met verlies draait is zeer dom bezig en is het zijn eigen schuld dat het niet goed gaat,en niet van de bevrachter welke het ook is.
    Als je jezelf goedkoop aanbied zal hij gek zijn om je vrijwillig meer te betalen.
    Denk toch eens na en wordt eens volwassen.
    Er zijn heel veel mensen die zich nu achter Dhr Anton van Megen en de Eubo scharen die zelf totaal geen zeken kunnen doen,en straks ook daar gaan proberen om hun eigen club te belazeren om er zelf beter van te worden.(de goeie mensen daargelaten)
    Het zal een hele opgave worden om met zo\’n grote organisatie alles in goede banen te leiden en zulke figuren goed in de gaten te houden.
    Verder wordt het eens tijd dat alle anonieme reacties niet meer geplaatst worden door Schuttevaer,daar een normaal mens geen pseudoniem nodig heeft maar gewoon met zijn eigen naam kan schrijven zoals het hoort.
    Verder heb ik persoonlijk al een jarenlange werkrelatie met dezelfde bevrachter en verdien nog steeds een normale boterham die ook normaal belegd is(kun je aan mijn omvang zien),en hebben ook nog een redelijk sociaal leven wat we veel belangrijker vinden dan al die smerige overbodige luxe aan boord die bij velen 100% gefinancieers is,en een crisis als deze medeveroorzaakt heeft.
    Je kan nu duidelijk zien wie er te hoog van de toren hebben geblazen en wie niet.
    Dus…..wie de schoen past trekke hem aan,en begint maar eens na te denken vooraleer hij of zij anderen gaat beledigen.

    Gerrit van den Adel ms Sunisha.

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • Ik vind het mooi te lezen,dat er nog ondernemers zijn die denken dat er nog een keuze is.Die is er ook nog wel als je al je verplichtingen hebt kunnen doen tot nu toe. Maar als je als ondernemer niet aan je verpichtingen hebt voldaan wordt je gedwongen om bij RaS lid te worden.Je denkt toch niet dat een bank geld in RaS steekt als ze het niet terug krijgen?Dus als U nu niet aan U verpichtingen voldoet,krijgt U de keuze om lid te worden of de sleutel in te leveren.(dat is ook een vorm van intimidatie)En het is te hopen voor bevrachters die intimideren dat die wel aan hun verplichtingen hebben voldaan.anders word de keuze door de bank ook voor hun genomen om via RaS te bevrachten.(word de bevrachter zelf geintimideerd)En er zijn genoeg bevrachtingskantoren die ook niet aan hun verplichtingen voldoen.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • Die Vermeeren heeft te lage contracten afgesloten,net zoals Noord-Brabant waarschijnlijk.Het maakt eigenlijk niet uit wat ze wel of niet hebben,kijk alleen maar naar de arrogante houding van een aantal bevrachters zoals deze,zoals te lezen is in de sch.vaartkrant.Wanneer er niets veranderd blijft het zo,we zijn een speelballetje van bevrachters terwijl wij het werk verzetten.Bull shit wat betreft marktwerking,dit hoeft niet.

    Geplaatst door: theo op
  • Iedereen loop te zeiken.
    het idee is goed en uitvoerbaar maar laad de schipprs nu niet geintimideerd worden door de bevrachters.
    Er zijn altijd voor en tegen standers.
    Enkele bevrachters die tegen zijn openlijk drijgementen uiten zijn bang voor hun eigen zaak.
    Dus we gaan e gede weg op.
    We worden het nooit eens met zijn alle maar wordt wakker en denk na over je eigen bestaan.

    Geplaatst door: pter op
  • Kwam vanmiddag een koppel tegen en jawel rijnaarde vlag in de mast.en op de roef 2x mercedes benz
    Dhr Daanen kent zijn schippers dus heel goed.

    Geplaatst door: Mooi op
  • meneer daanen zal zeker ni met een geit ryden .hy zal ook wel ne dikke auto hebben en van wat komt da dan .van zyn ZAKGELD zeker.hahahahahahahahahahahahahahahah .

    Geplaatst door: poep op
  • geachte lezer(s)
    Wanneer je waardig en gerespecteerd schrijft maakt het niet uit wie of wat voor naam onder het stuk staat.Denken jullie dat al die boekenschrijvers met hun echte naam schrijven?Uit geïntimideerd gedrag onder de mensen kun je soms beter even wat anders zetten immers het voorbeeld is al gegeven waarom.Er zijn er die in een situatie zitten die gelukkig zo’n (in dit geval) bevrachter links kunnen laten liggen anderen denk ik niet.Of je nu voorstander of nog twijfelt aan de eubo of even wil afwachten of het niks vindt dat moet kunnen.Ga er vanuit dat een ieder een oplossing probeert te vinden maar als je gaat intimideren of schoppen tegen elkaar ben je zwak van woorden en bang.Een menswaardig bestaan moet toch kunnen voor iedere partij in deze.Mensen blijf mensen en respecteer elkaar al is het maar een beetje.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • je schaamt je toch dat je met een rijnaarde vlag rond vaart dus melden op dit open forum zullen ze niet doen

    Geplaatst door: p op
  • Is hier geen Rijnaarde-schipper die een paar onwaarheden kan verdedigen??
    De meesten van jullie varen op splinternieuwe schepen (de 2e of 3e in no-time).
    Goede tonnenprijs is niet nodig, want jullie vaartempo is niet bij te houden.
    Voor er iets gerepareerd moest worden, was hij alweer met winst verkocht.
    Nu gaan jullie straks ook motoren / vloeren / vlakken vernieuwen , dus moet er geld over zijn!!
    Dus gewoon vracht bijvragen , of ………….. vele grote volledig bezette (fam)schepen gingen U al voor naar coöp. (kunnen zo een 3e opstarten, `t ligt aan U !!)
    Want minder uren varen, minder laden / lossen is minder slijtage.
    En hoe meer er meedoen , hoe sneller de prijs opgekrikt kan worden.
    En Rijnaarde, als U zelfs bij `n reisje mijnsteen bijna 2,5 X zoveel overliggeld claimt bij Kraaieveld als de schipper krijgt (Ned.wet!), is het toch logisch dat we iets willen veranderen?
    Zouden die nw bakjes met kopschroeven die vevoer binnenlands vervoeren, er ook gekomen zijn als er geen TIG tussenpersonen (al of niet in Mercedes rijdend, door onze nooit gekregen verhaalkosten / nachtelijke laad-ligdagen) zouden zijn geweest?
    Alle grote opdrachtgevers hadden geleidelijk ,via Bargelink , directer zaken kunnen doen , maar zolang er tientallen(honderden) ,d`r best doen om ons aan de reis te houden(als ik het niet doe, doe een ander het wel (tussenpersoon dus)) blijven wij met verlies doorjakkeren.
    Over 1 ding is iedereen het eens , er moet iets veranderen !!
    Op de lagere school stond in een lesboek : Eendracht maakt macht.
    Verdeel en heers.
    Wat kiest U ??

    Geplaatst door: Dirk op
  • Mijnheer van Megen,

    Inderdaad onder pseudoniem, misschien verkeerd
    of toch niet? Als je hier eerlijk antwoorden geeft zou dit zowel de familiaire sfeer zowel de sfeer onder vrienden collega,s verzieken. Maar van mijn kant wel een eerlijke mening en ik houd de mensen geen dikke worst voor, die niet te behappen is. Ik meen het echt ik ben een gewone schipper en weet wat een faillesement betekend, en dat weten heel veel mensen, alleen niet in de binnenvaart waar we elkaar dan ineens allemaal moeten helpen. U gelooft het of niet maar wij varen gewoon goed en ik wil mijn lading niet in een EUBO schip zien verdwijnen!!!

    Geplaatst door: eudom op
  • Dat er “iets”moet gebeuren is duidelijk De reserves zijn al lang op. De bevrachters redden het ook niet, om de markt op te krikken. Zijn er altijd weer een paar tussen, die denken dat het goedkoper kan.

    Waarom denk je , dat er zo beroering is onder de bevrachters? Wanneer de markt aantrekt, zitten ze zelf nog met een laag contract en moeten bijleggen !

    Want hun contracten zijn net zo eenzijdig als die van de schipper. Bij dalende markt wordt hij verscheurt door de beurs genoteerd bedrijf en bij stijgende markt moet de bevrachter bijleggen..

    Meer als 50% van de schippers hebben veel te weinig inkomsten en toch willen zie niet me doen? Ze geloven niet in het plan RaS, want je hebt geen werk!

    Hoe kom je in zo slechte markt aan werk??? Alleen met onderbieden?? De vracht is al te laag, er valt niets te onderbieden.

    Wat hebben we wel! Juist schepen. Wanneer we elkaar als groep niet onderbieden, zou al veel schelen.
    Wat heb je te verliezen, je kunt gewoon mee doen, heb je ieder geval een jaar 50 c/t/d. Wordt het een flop , kost je hooguit 3 weken huur. Maar wanneer gaat een schipper naar de KvK om te informeren hoe zijn bevrachter er voor staat? Er zijn legio voorbeelden dat een bevrachter niet heeft betaald. En bijna iedere schipper heeft wel een overligdag uitstaan. Waar je naar kunt fluiten.

    Vanzelf wordt het niet beter.

    Geplaatst door: Hein op
  • Ten eerste wou ik even duidelijk maken dat de EUBO geen Rent a Ship is, de EUBO is een samenwerkingsverband waarbinnen een hoop ondernemers op een zakelijke respectvolle manier met elkaar omgaan. De vaak emotionele ongenuanceerde reacties die hier op schuttevear bijvoorbeeld voorkomen zal je weinig tot niet tegen komen op het EUBO forum. Communicatie is het sterkste punt van de EUBO en uit deze vorm van open zakelijke communicatie is het RaS concept voortgevloeid.

    Binnen de EUBO zijn er ook leden die niet meedoen aan het Rent a Ship plan, ieder heeft hierin zijn eigen mening en deze wordt volop gerespecteerd door alle leden. De EUBO betekend met naam en toenaam reageren en informatie delen, maak je fouten wordt je niet afgeschoten maar wordt er op een openlijke respectvolle manier gesproken met elkaar om tot oplossingen te komen en om je fouten te herkennen en daarop je bedrijfsvoering kan verbeteren. Niemand maar dan ook echt NIEMAND binnen de EUBO heeft tot op heden nog iemand anders aangevallen op zijn keuzes in bijvoorbeeld vrachtprijzen. Dat er soms commentaar geleverd wordt is logisch maar het mooie hiervan is dat het binnen de EUBO coöperatie blijft en we elkaar wijzer proberen te maken met argumentatie en niet met betweterigheid.

    EUBO is niets meer dan informatie delen en vergaren, en om hier van te profiteren zul je je aan moeten sluiten dmv lidmaatschap of donateurschap. Dit garandeerd de EUBO leden een zo hoog mogelijke beslotenheid zodat wij binnen deze beslotenheid onze informatie (naja goed dan, ook af en toe een beetje emotie) kwijt kunnen.

    Tot slot even een citaat waar mij op werd gewezen door een mede EUBO lid, dit citaat komt van Dhr Barrosso vanuit een krantenartikel over versneld doorvoeren van samenwerking binnen de EU.
    “Het is samen zwemmen of afzonderlijk zinken”

    Geplaatst door: Eveneens EUBO lid op
  • @eubodom
    Inderdaad vind je op de diverse forums mensen die uitkomen voor hun mening. Dat wil niet zeggen dat de andere mensen geen mening hebben. Maar als de houding van Jos Daanen tekenend is voor alle bevrachters dan moet je vooral je mond houden en varen. Dus schrijven hier veel mensen onder een pseudoniem om dat ze bang zijn. U schrijft ook onder een pseudoniem u lijkt mij niet bang. Aangezien u het ook nodig vind de heer Blom te moeten bedreigen zou ik haast zeggen u bent een bevrachter.

    Maar laat meneer blom dadelijk maar lekker stilliggen na 1 october voor 50 cent per ton. Zullen we kijken met hoeveel plezier de rest voorbij vaart voor 30-40 cent per ton terwijl meneer Blom lekker leuke dingen gaat doen en 50 cent heeft. Hoe lang denkt u dat het duurt voor die door u bang gemaakte schippers dat zat zijn. Ik geef u 7 dagen ! En dan willen ze geen 50 maar minimaal 60 cent per ton of 70 en dan is de eubo goedkoper. Of word er dan nog geen gebruik van de eubo schepen gemaakt als ze goedkoper zijn ? Dan is er niet alleen sprake van intimidatie maar ook van kartelvorming.

    Maar gelukkig zijn er veel verschillende meningen van schippers en ook van bevrachters. En ik wil hier zeker niet alle bevrachters over een kam scheren. Velen zijn serieuze bedrijven die dadelijk op een serieuze manier zaken gaan doen met de cooperaties.

    Ja met mijn eigen naam eronder ik durf u ook ?

    Geplaatst door: anton van megen op
  • @obeu, voorlopig zitten ze nog op 3,50 naar Krotzenburg, dus “voorlopig” heb jij nog geen gelijk!!!

    Geplaatst door: obah! op
  • Ik lees hier iedere keer de zelfde namen, de vette,subaru rijder(ik zou hem maar gauw verkopen)
    sch.vrouw Maria. Maar volgens mij zijn er nog een
    duizend schippers. Deze schippers hebben heel veel
    geen mening. Dat was ook zo als er vroeger akties voor behoud EV was. Die zeiden, het hoeft voor mij niet weg hoor! Maar we gaan geen aktie voeren.

    Dat gebeurd nu exact het zelfde, de meesten zeggen, ach geef het een kans. En inderdaad je geeft het een kans er gaan 200 schepen staken en de vrachten stijgen en dan profiteren al die kansgevers, en de EUBO ers liggen leeg voor 0,50ct/pd. Verder Meneer Blom kijkuit dat U uw eigen ruiten niet inggooit. EUBODOM

    Geplaatst door: eubodom op
  • Je zou je aan kunnen sluiten bij een cooperatie en die zoveel mogelijk naar jouw handen kunnen zetten met deelnemers met dezelfde gedachte, dat ook jij het naar je zin krijgt als het goed is komen er een stuk of 5.

    Geplaatst door: ik op
  • Zijn de bevrachters naief, of de Eubo.

    We zullen het later dit jaar weten.

    Geplaatst door: Max op
  • Wat ik niet helemaal snap is dat als bevrachters in een clubje samenwerken en samen spannen vinden ze het normaal en als de schippers samen gaan werken in een cooperatie beginnen ze commentaar te geven of zouden ze toch een beetje angst krijgen en denken hoe krijgen we het werk wat we zolaag afgesloten hebben weg want als je het goed bedenkt wie zijn ze eigenlijk geen van die lui hebben schepen waar ze wat mee kunnen vervoeren alleen wij en toch maken hun tot nu toe nog de dienst uit dus eigenlijk moet iedereen zich aansluiten en daardoor het tij laten keren .

    Geplaatst door: jansen op
  • De heer Daanen ‘geeft om de binnenvaart’ zo valt te lezen in het interview. Ik begrijp wel waarom. De laatste reis die ik dit voorjaar voor Rijnaarde (onderdeel van de alom aanwezige Imperial-groep) deed, rekende hij de klant 8 euro plus gasolietoeslag, terwijl de schippers 5 euro minus 5% ontvingen. Hij kon dat toen de klant niet uitleggen, dus wie zet hier de binnenvaart in een kwaad daglicht meneer Daanen?
    En dat de heer Vermeeren, na de directe bedreiging door zijn baas in de scheepvaartkrant aan schippers, nog het lef heeft om hier om namen te vragen…
    Wist u overigens dat deze zelfde – stoere taal uitslaande – heer Daanen, de agelopen week alle schepen die vast voor hem varen snel een contract heeft aangeboden? Zo zeker is hij dus niet van zijn zaak….

    Geplaatst door: met stomheid geslagen op
  • @Hans Vermeeren

    Jullie zijn sinds 2007 ook gekarteld onder de Imperial groep(samenwerking)Meerdere bevrachtingkantoren trouwens! Waarvoor mogen de schippers dan niet samen werken?Met volledige naam .

    Geplaatst door: Doortje Grooten-Wendt op
  • Laten we om te beginnen iedereen eens in zijn waarde laten.
    Het taalgebruik lijkt werkelijk nergens op.
    Er is een catagorie mensen die graag bij de EUBO zitten, en ook een catagorie niet.
    Over 3 weken begint het project.
    We kunnen (denk ik) pas een beetje oordelen als het 1-2 mnd speelt.
    Wij zijn geen lid.
    Buren die langszij komen en er over willen praten, geen probleem zolang je ieders keuze respecteerd.
    Ik respecteer de keuzes van mensen die het wel zien zitten maar respecteer onze keuze ook.
    Mocht de EUBO een succes worden wil ik best toegeven dat ik er naast zit, maar mocht het mislukken………graag ook een berichtje.

    Geplaatst door: Patrick op
  • @ Hans Vermeeren: Mafkees!!!! Commentaar geven op het feit dat iemand zijn naam niet onder zijn commentaar zet, maar zelf heb je niets te melden. Sporen jij wel?

    Geplaatst door: Prutsers op
  • @1000tonner,Kijk als U zo rekent als U leest klopt er vast meer dingen in Uw besomming niet Ga begrijpend lezen en kom er dan weer op terug

    Geplaatst door: joepie op
  • Beste P. Let nou even op wat je zegt, bij de Eubo is de huurprijs ook enkel met havengeld en brandstof vrij. Dat en nog wat meer heb ik al verrekend.
    Maar laten we niet met modder gooien of welles nietes spelen.
    Het gaat er mij om dat het in onze scheepsgrootte vaak heel anders aan toe gaat als bij de grotere, dat daarbij de Eubo geen rol speelt en er toch een goede prijs gemaakt worden kan.
    O ja als ik bij Eubo 7 x 16 uur voor dat geld bezig zou moeten zijn word mijn inspanning wel ongeveer 2 x zoveel als dat ik gewend ben.

    Geplaatst door: 1000 tonner op
  • Beste heer Vermeeren
    Ik hoop dat u het niet helemaal met uw baas eens bent. Wij doen met vele bevrachters zaken, en in 15 jaar ook wel eens wat voor u gedaan. Maar zoals hij schijft is niet erg klant vriendelijk, denk dat u het daar mee eens bent. Wij zijn de vervoerders en jullie de bevrachters, en hebben elkaar nodig. Wij als ondernemers doen ook niets anders dan ons bedrijf zo goed mogelijk proberen te runnen. Of we dat nu goed of slecht doen, dat blijft een mening. Ik heb in ieder geval al anderhalfjaar m’n best gedaan om nog maar iets te verdienen. En als mij op dit moment de RaS de beste keus lijkt, is dit mijn ondernemersschap. En vindt ik het te betreuren dat er enige bevrachters [ die overigens al bij voorbaat weten dat het plan niet werkt ] zoveeldruk op de schippers uitoefenen. Denk niet dat dat nodig zou moeten zijn in een eerlijk en samenwerkende relatie. Vaar zelf voor vele verschillende kantoren, en hoor gelukkig meer andere reacties. Met een grapje als van tot over 2 maanden. En denk dat het zo zou moeten zijn.
    Groeten André m/s Grevelingen

    Geplaatst door: André Blom op
  • @ hans vermeeren

    Zeker naam eronder zodat u ze voor altijd kan weigeren net als de gene die aan RaS meewerken.

    Nou u nummer is uit me telefoon want bellen doen we nooit meer al ben je de laatste bevrachter op aarde.

    Geplaatst door: C op
  • aan 1000 tonner, die €0,80 tot €1,00 per ton/per dag heeft ( dat blijft er van over zegt u), als dit van u een netto bedrag is waar al u kosten al van betaald zijn dan zou ik graag van u horen hoeveel uur per dag u daarvoor op u benen moet staan. als het een bruto bedrag is zou ik u adviseren er eens alle kosten vanaf te halen en dan eens kijken wat u ervan over houd, als dit dan minder is dan €0,50 dan zou ik adviseren kom bij de eubo

    Geplaatst door: p. op
  • wat erg van jullie elkaar maar het leven zuur maken . doe er iets aan met zijn alle

    Geplaatst door: silversurfer op
  • Tussen Mannheim en Basel word ons allerlei werk aangeboden waar tussen de E 0,8 en 1,00 p.t.p.d van over blijft.
    Als de Eubo lukt en ik straks naar E 0,6 p.t.p.d moet ben ik dan een “profiteur”omdat ik de Eubo trent volgt zonder lid te zijn?

    Geplaatst door: 1000 tonner op
  • @Hans van Meeren Heeft U geen idee hoe U bezig bent met Uw eigen glazen in te gooien.. Er lezen ook klanten Dus misschien ook wel Uw opdrachtgever mee Wat moet diegene wel niet denken van deze manier van intimidatie
    Ik heb al van 1 bevrachter gehoord die zegt dat hij het een beetje idioot vindt oa Uw reactie van U gelezen te hebben zo te moeten intimideren Hij vond het net lijken of alle bevrachters zo zijn Waarom mogen diegene die dat initiatief steunen niet “handelen” met U Waar bent U nu eigenlijk bang voor Misgunt U een ander zijn bedrijf(svoering) Het schijnt zoals U deze reactie gegeven heeft dat U niet aan “eerlijk” zaken doen doet op het moment Anders heeft U niets te vrezen
    Gewoon wees U een vent en geef het een kans en U ziet vanzelf wie er er goed aan doet Maar wees niet zo zwak en probeer met het intimideren wat te bereiken al zou ik niet weten wat
    Ik moet U wel een compliment geven dat U uw naam eronder zet want zo komt dus wat er allang gesuggereerd is toch uit Want mijn bank kon niet geloven dat bevrachters zo te werk gaan… Ik ga ook zeker dit artikel doorsturen, want onze bank heeft juist meer met ondernemers die iets opzetten wat perspectief heeft dan werk doen zonder enig perspectief

    Geplaatst door: Schippersvrouw Maria op
  • Het gaat weer goed met de reactie,s En met naam eronder zouden we heel graag willen meneer Vermeeren,maar aangezien uw soort kantoren alleen maar schippers bangmaken en zelf veelvuldig maar roepen je ligt straks voor niks,probeert u met succes uw eigen schepen alleen maar onder de maat te laten vervoeren.Er zijn betere kantoren denkbaar die wel met verstand denken en onze particuliere sector niet verder onderuit wil helpen.En die daadwerkelijk informeren naar onze tarieven/voorwaarden!!Volgens mij betalen WIJ bij u provisie voor bemiddeling voor bevrachting tussen verlader en ondernemer.Maar zo als u en uw collega tekeer gaat hier en in de scheepvaartkrant kan u wel is duur komen te staan.Er is noch van bevrachters zijde noch van banken noch van overheids zijde ,niemand maar dan ook niemand geweest die ook maar ergens een initiatief nam om ook maar iets te ondernemen.Weet u wel dat je zuinig moet zijn op vakmensen die soms 80 uur in de week werken?Dat doe je niet door onderbieding,vandaar deze mooie plannen zuiver en alleen uit particulier initiatief.Dus laten we dit gewoon doen zo,en als u dan samenwerkt met onze cooperaties,zal het alleen even wennen zijn.Maar zeker niet afschrikken.Wij hebben de mooiste vloot uit de binnenvaart,en de particuliere vakmensen.voor meer info http://www.eubo.nl

    Geplaatst door: eubo -lid op
  • Weten veel collega,s wel waar ze mee bezig zijn???
    De enige normale reactie die ik hier lees komt van Hans Vermeeren,en de meesten zettten geen zinnig woord neer,en dat heeft niks met voor of tegen Eubo te maken.
    Het is toch wel treurig dat er een Eubo moest komen omdat velen (de goeie daargelaten)geen ondernemer zijn,of niet weten hoe ze een bedrijf moeten voeren en leiden.
    Verder zijn er heel veel(ik zal maar geen namen noemen)die eerst alles naar de bliksem hielpen en maar met casco\’s en schepen handelden die nu ineens roomser zijn dan de paus en snel bij de Eubo zijn aangesloten.(dit is overigens geen kritiek op Eubo zelf).
    Groeten en veel wijsheid Gerrit van den Adel ms Sunisha

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel op
  • Mijnheer / mevrouw Haar,

    Bij uw stoere taal hoor ook een stoere houding: Wees een vent en teken met uw naam en scheepsnaam!

    Rijnaarde bv – Hans Vermeeren

    Geplaatst door: Rijnaarde B.V. – Hans Vermeeren op
  • Obeu.

    En wat denk je dat zijn collega dan doet.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • nu nog werk!!!voorlopig betalen ze liever het dubbele en een niet Eubo lid!!

    Geplaatst door: obeu op
  • Peter, dan ben jij zeker ook degene die op dat oude lijk vaart(je eigen woorden), wiens berichten ook mijn inbox vervuilden van het vaartforum. Wat dan ook de reden was dat ik dat gauw heb opgezegd!
    En ja, dan moet ik je gelijk geven, met een oud lijk kun je aardig mee in je maag zitten, zeker voor de toekomst. Maar voor de jonge schippers is het een mogenlijkheid om verder te komen. Daarmee verbind je je er voor een jaar aan, en wat is één jaar van je werkende leven? Voor sommigen niet te overzien blijkbaar. Wat de boer niet kent, dat eet hij niet! Daar is ook een schippersversie van te maken. Maar of het positief te noemen is? Onder de “ondernemers” zijn er een hoop die onder druk van hun bevrachter niet mee mogen doen. Erg hoor! Daar heb ik juist medelijden mee. Hulde voor de RaSschippers

    Geplaatst door: joep op
  • Beste Haar,

    Peter is een gewoon schippertje, dat niet in sprookjes gelooft en met 100 % zekerheid het mislukt. Dit bestaat niet in een vrije markt.
    Dit is een communistisch hoogstandje iedereen het
    zelfde en geen gelul voor ondernemerschap want dat zit hier niet in. Nogmaals ik ben een gewone schipper die ook op de blaren zit maar dit komt ons nog duur te staan.

    Geplaatst door: peter op
  • En maar blijven wijzen naar een ander, kotsmisselijk om van te worden. IEDEREEN heeft voor rotprijzen gevaren, daar hoef je echt niet voor naar een ander te wijzen. De groep schippers die nu in het RaS zitten hebben hun verantwoordelijkheid genomen, en daar zullen degenen die er niet aan me doen geen last meer van hebben. Zij zijn voor een jaar verzekerd van inkomsten waarvan ze alles kunnen betalen, en met redelijke vergoedingen voor overwerk e.d. Dat moeten de overige schippers nog maar waar zien te maken. Jammer ook, dat zelfs bevrachters al gaan bedreigen en intimideren, afschuwelijk zelfs!! Ik heb me ook voor genomen om die bevrachter nooit meer te bellen (zie stuk scheepvaartkrant). Maar het zal wel voortkomen uit angst, omdat zij WEL weten dat het gaat werken, en dan zullen ze wel in gesprek moeten gaan met de verlader. Grote verladers bellen overigens al zelf met de Eubo, en dat is een ontwikkeling die de bevrachtingswereld met lede ogen zien gebeuren. Peter knip dat artikel van de scheepvaartkrant dan ook maar uit. Want de bevrachter die daar met naam en foto zijn gal spuit heeft voor de vrije schipper alles al doorgerekend, en als het aan hem ligt gaan de vrachten niet omhoog!

    Geplaatst door: haar op
  • tja… zie zuidenburen voeren ook als eerste voor een appel en ei naar de moezel en dan gaat het in eens niet meer he?

    Geplaatst door: zeg ik lekker niet op
  • Ik heb de indruk, dat eigenlijk niet goed begrepen wordt , hoe de RaS werkt.

    Wanneer ik de stukjes lees, van bevrachters, zien die de Eubo RaS als een bedreiging?? Waarom?
    Meestal zijn het bevrachters met slecht betaald werk, de schepen van RaS zijn duurder. En RaS verhuurt alleen scheepsruimte.
    Mooie taak voor de bevrachters, om aan de klant duidelijk te maken, waarom de schippers die prijs willen hebben. En als volwaardige tussen persoon GAAN werken! Zodat na een overeenkomst 2 partijen tevreden zijn!

    Geplaatst door: subaru rijder op

Reageer