Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Migranten Open Arms van boord op Lampedusa

LAMPEDUSA [UPDATE]

Italië heeft de migranten op het schip Open Arms alsnog laten ontschepen op Lampedusa. Dat gebeurde nadat een openbaar aanklager opdracht had gegeven het schip in beslag te nemen en de opvarenden van boord te laten. Dat doorkruiste het voornemen van de Spaanse regering een marineschip te sturen om de Open Arms naar Mallorca te begeleiden.

1 / 1
Autoriteiten op Lampedusa begeleiden een migrant die van het voor anker liggend schip Open Arms sprong, 800 meter naar de kust zwom en door de Italiaanse kustwacht werd opgepikt en aan land gebracht. (Foto EPA / Elio Desiderio)

Autoriteiten op Lampedusa begeleiden een migrant die van het voor anker liggend schip Open Arms sprong, 800 meter naar de kust zwom en door de Italiaanse kustwacht werd opgepikt en aan land gebracht. (Foto EPA / Elio Desiderio)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Peter Janssens

  Het zou al helpen als alle Deugers hun financiële bijdrage aan de staatskas leveren zoals het bedoeld is en niet via allerlei constructies drukken / ontwijken. Ook zou het goed zijn om de kosten van het eigen deugen ook op het eigen bordje te houden en niet bij ZE te dumpen. Blijft het geloofwaardig, hoeven we niet over ons nek te gaan van Deugers en behouden we draagvlak voor echte vluchtelingen

 • a.o stienstra

  Men moet de mensen aan het werk zetten . Dit vind ik een prachtige uitspraak . Geheel mee eens . Zullen we eerst dan maar eens beginnen met de mensen hier al zijn thuis zitten ?

 • Mario Noldes

  @ J Hagens.

  Ten eerste is artikel 197a van toepassing op die “veerdiensten” vanuit Libie, en niet op de “migranten” die erop zitten.

  Ik raad u aan eens wat anders te kijken als “Jinek” en wat anders te luisteren als NPO 1.

  Kijk eens wat er bv Zweden gebeurd, vrouwen word door de politie aangeraden niet meer alleen de straat op te gaan.
  Daar zijn al, als gevolg van de toeloop in 2015, tussen de 60 en 70 ‘no go’ area waar de politie niet meer heen durft.
  In Frankrijk is er een exodus van joden aan de gang vanwege geimporteerd antisemitisme.
  De lijst kan ik hier zo lang maken dat de krant er mee volstaat.

  Echte vluchtelingen zijn welkom, maar half Afrika hierheen halen lijkt me om verschillende redenen geen goed plan.

  Tot slot nog een linkje, neem dat half uurtje om het uit te luisteren.

  https://www.youtube.com/watch?v=7wztJNRnHeA

  G.M. Noldes

 • j.hagens

  Alsof iedereen uit een ander Land een crimineel is, maar als je alles zo beter weet Noldes moet je jezelf in de tweede kamer kandidaat stellen, kom je er wel achter hoe moeilijk het is om iedereen tevreden te stellen.
  En wat kunnen die Mensen er aan doen dat ze een ander kleurtje hebben en uit een ander continent komen.
  Men moet de Mensen aan het werk zetten, dan vervelen ze zich niet.
  Maar ja je hebt overal doemdenkers.
  Slaap zacht hr Noldes en kan het jou schelen dat de Mensen verzuipen of doodgeschoten worden in een oorlog die ze niet willen.

 • Mario Noldes

  Artikel 197a van het wetboek van strafrecht word door alle overheden compleet genegeerd. Waarom moet een burger zich nog aan de wet houden????
  G.M. Noldes

 • J.Teunisse

  De wacht tijd voor een huurwoning in de beschermde sector gaar zeer snel oplopen. Denk ik.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook