Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Britse Doggersbank mogelijk verloren voor visserij

LONDEN

Het Verenigd Koninkrijk wil het Britse deel van de Doggersbank sluiten voor sleepnetvisserij. Dit voorstel ter bescherming van het mariene milieu is via een persbericht naar buiten gebracht. Belanghebbenden kunnen nog tot eind maart bezwaar aantekenen, daarna valt een definitief besluit.

1 / 1
Het is voor een boomkorkotter een lange stoom naar de Dogger. (Foto Bram Pronk)

Het is voor een boomkorkotter een lange stoom naar de Dogger. (Foto Bram Pronk)

De Britse overheid heeft bij monde van de Marine Management Organisation (MMO) laten weten de natuur op en rond het Engelse deel van de Doggersbank beter te willen beschermen en daarin is geen plaats voor sleepnetvisserij. Mocht dit leiden tot een verbod, dan zullen ook Nederlandse vissers dit merken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bram Pronk)

Reacties (1)
 • j.hagens

  Die z.g.n. Groenen maken alles kapot, natuur is mooi maar we moeten ook leven.
  Kijk naar De Elbe, de Hunte de Donau en de Emms het moest zoals het was, niet baggeren, geen Sluizen.
  Nu is de Emms voor de te diepstekende Schepen kapot gebaggerd, er mocht geen sluis komen voor de Emms voor eens en voor altijd op diepte te baggeren.
  De Elbe is totaal onbevaarbaar, kijk naar de Maas deze is ook gereguleerd en een mooi stukje natuur en Bevaarbaar.
  Er was een Wolf gespot, wat mooi, hoeveel Schapen er slachtoffers zijn van deze Beesten wordt vergeten tot jou konijn dood in ze hok ligt dan is het een rot Beest.
  Natuur prima, maar het moet werkbaar blijven, en niet gedelegeerd worden door een stel milieu freaken die Zaterdags op hun Fiets stappen met een Spandoek voor het milieu en Maandag met de auto naar het werk, en thuisgekomen de kachel een graad hoger zetten en het licht aan, of zou de energiebron zonder uitstoot werken.
  Straks Eten we allemaal van die onsmakelijke kweekvis.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook