Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schelpenvisser krijgt zware boete niet van tafel

DEN HAAG

Visserijbedrijf De Rousant uit Lauwerzijl is terecht beboet door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor het opvissen van meer schelpen dan toegestaan. De Raad van State heeft dat beslist in een rechtszaak die door bedrijfseigenaar Matthijs van der Ploeg was aangespannen.

Het bedrijf had vergunning voor het winnen van 16.000 kubieke meter schelpen in zijn aangewezen kavel in de Waddenzee. Maar al over het eerste jaar 2015 bleek uit de eigen boekhouding van het bedrijf dat er teveel schelpen waren gewonnen. Dat leverde twee dwangsommen op van het ministerie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook