GO-31 Morgenster naar Quotter

Zeevisserijbedrijf Van Dam CV uit Ouddorp heeft de kotter GO-31 Morgenster verkocht aan Quotter BV. Van Dam ziet zich gedwongen te stoppen met de actieve visserij. Gebrek aan opvolging ligt ten grondslag aan dit besluit.

GO-31 Morgenster naar Quotter

Maar ook het verbod om het komende half jaar met de pulstuigen uit te varen. Die maatregel kreeg Van Dam opgelegd na te zijn betrapt op het gebruik van illegale netten. Quotter voegt met de aankoop van de 42,35 meter lange, 2000 pk sterke pulskotter uit 1999 een zesde kotter aan haar vlootbestand toe. De GO-31 komt in de vaart als UK-147 Morgenster en wordt ondergebracht in Morgenster Zeevisserij BV op Urk. Met de UK-147 bestaat de kottervloot van Quotter uit de pulskotters UK-149 en UK-152, de boomkorkotter/twinrigger UK-148, de twinrigger/flyshooter UK-151 en de in Polen in aanbouw zijnde twinrigger/flyshooter UK-150. Voor de Stellendamse visserij gemeenschap komt de verkoop van de GO-31 als een verrassing. Voor de plaatselijke visafslag is het een aderlating, omdat de GO-31 vooral de laatste jaren een trouwe aanvoerder was. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

GO-31 Morgenster naar Quotter | Schuttevaer.nl

GO-31 Morgenster naar Quotter

Zeevisserijbedrijf Van Dam CV uit Ouddorp heeft de kotter GO-31 Morgenster verkocht aan Quotter BV. Van Dam ziet zich gedwongen te stoppen met de actieve visserij. Gebrek aan opvolging ligt ten grondslag aan dit besluit.

GO-31 Morgenster naar Quotter

Maar ook het verbod om het komende half jaar met de pulstuigen uit te varen. Die maatregel kreeg Van Dam opgelegd na te zijn betrapt op het gebruik van illegale netten. Quotter voegt met de aankoop van de 42,35 meter lange, 2000 pk sterke pulskotter uit 1999 een zesde kotter aan haar vlootbestand toe. De GO-31 komt in de vaart als UK-147 Morgenster en wordt ondergebracht in Morgenster Zeevisserij BV op Urk. Met de UK-147 bestaat de kottervloot van Quotter uit de pulskotters UK-149 en UK-152, de boomkorkotter/twinrigger UK-148, de twinrigger/flyshooter UK-151 en de in Polen in aanbouw zijnde twinrigger/flyshooter UK-150. Voor de Stellendamse visserij gemeenschap komt de verkoop van de GO-31 als een verrassing. Voor de plaatselijke visafslag is het een aderlating, omdat de GO-31 vooral de laatste jaren een trouwe aanvoerder was. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer