Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

SC 25 krijgt rammeling op Urk

URK

De Duitse vlagkotter SC 25 ondergaat in de haven van Urk een forse verbouwing. De 32,90 meter lange en 7,50 meter brede kotter is vorig jaar als boomkorkotter aangekocht door het Duitse visserijbedrijf van de familie Snoek uit Urk, en wordt nu ingericht voor de twinrig- en pulsvisserij.

1 / 1
SC 25 krijgt rammeling op Urk

SC 25 krijgt rammeling op Urk

In 1992 door Maaskant Shipyards uit Stellendam als boomkorkotter GY 217 gebouwd voor Engelse opdrachtgevers, werd het schip in 1996 eigendom van J. Ras uit Urk, die zijn aanwinst onder Duitse vlag bracht als SC 25 Marijtje, later gewijzigd in Jelle Ras. In 2012 was het echter gedaan met vissen en kwam de kotter in Harlingen voor de kant.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook