Drukke grachten

Rechtbank: gemeente Amsterdam gaat redelijk om met vergunningen rondvaartreders

Het blijft botsen tussen de gemeente Amsterdam en een groot aantal rederijen over de passagiersvaart in het gebied rond de Amsterdamse grachten. De gemeente wil het aantal exploitatievergunningen terugbrengen, omdat het te druk is geworden in de binnenstad. De rederijen leggen zich daar niet zomaar bij neer, maar leden in de rechtszaal eerder dit jaar opnieuw een nederlaag. Dat blijkt uit een serie recent gepubliceerde vonnissen.

Rondvaart Amsterdam
De gemeente Amsterdam wil het aantal exploitatievergunningen van rondvaartrederijen terugbrengen. Shutterstock / Lukassek

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer