‘Drie ongelukken riviercruise staan op zichzelf’

‘Drie ongelukken met riviercruiseschepen in één maand tijd is veel, maar vooralsnog lijkt dit een toevalligheid waaraan geen conclusies over de scheepvaartveiligheid verbonden kunnen worden.’ Dat antwoordt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) op schriftelijke vragen van D66-Kamerlid Rutger Schonis naar de veiligheid in de riviercruisevaart.

De aanvaring van het Zwitserse riviercruiseschip Viking Idun op 1 april met een tanker op de Westerschelde bij Terneuzen staat volgens minister Cora van Nieuwenhuizen geheel los van andere aanvaringen waarbij passagiersschepen zijn betrokken. (Archieffoto HVZ/Roland de Jong)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer