Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Drie ongelukken riviercruise staan op zichzelf’

DEN HAAG

‘Drie ongelukken met riviercruiseschepen in één maand tijd is veel, maar vooralsnog lijkt dit een toevalligheid waaraan geen conclusies over de scheepvaartveiligheid verbonden kunnen worden.’ Dat antwoordt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) op schriftelijke vragen van D66-Kamerlid Rutger Schonis naar de veiligheid in de riviercruisevaart.

1 / 1
De aanvaring van het Zwitserse riviercruiseschip Viking Idun op 1 april met een tanker op de Westerschelde bij Terneuzen staat volgens minister Cora van Nieuwenhuizen geheel los van andere aanvaringen waarbij passagiersschepen zijn betrokken. (Archieffoto HVZ/Roland de Jong)

De aanvaring van het Zwitserse riviercruiseschip Viking Idun op 1 april met een tanker op de Westerschelde bij Terneuzen staat volgens minister Cora van Nieuwenhuizen geheel los van andere aanvaringen waarbij passagiersschepen zijn betrokken. (Archieffoto HVZ/Roland de Jong)

Minister Van Nieuwenhuizen ziet geen structurele oorzaken

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook