Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Pauselijke onderscheiding voor vrijwilligsters KSCC ‘Het Zuiden’

RAAMSDONKSVEER

Twee vrijwilligsters van het Schipperscentrum ‘Het Zuiden’, Ria van Groezen en Toos Vermeeren, ontvingen zondag 18 november de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ voor hun verdiensten in de parochie.

1 / 1
Pauselijke onderscheiding voor vrijwilligsters KSCC ‘Het Zuiden'

Pauselijke onderscheiding voor vrijwilligsters KSCC ‘Het Zuiden'

Aan het eind van de eucharistieviering in het schipperscentrum speldde aalmoezenier Bernhard van Welzenes beide vrijwilligsters de medaille op.

Pro Ecclesia et Pontifice (‘voor Kerk en Paus’) is een pauselijke onderscheiding voor bewezen diensten aan de Rooms-Katholieke Kerk of het rooms-katholieke geloof. De medaille verbeeldt op de voorkant de apostelen Petrus en Paulus in twee halfronde nissen en de tekst ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ en hangt aan een geel en wit lint, de pauselijke kleuren.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook