Aansprakelijkheid lekkende olietanker Bow Jubail niet door Bunkerverdrag beperkt

Het verzoek van de eigenaar van de eind juni in Rotterdam lekgevaren olietanker Bow Jubail, om haar aansprakelijkheid te beperken op grond van het Bunkerverdrag, is vrijdag 9 november door de rechtbank Rotterdam afgewezen. De Saoedische scheepseigenaar National Chemical Carriers (NCC) is daarmee nog niet volledig aansprakelijk en kan nog tegen de beschikking in beroep.

Aansprakelijkheid lekkende olietanker Bow Jubail niet door Bunkerverdrag beperkt

Door Dirk van der Meulen
Havenbedrijf Rotterdam schat de schade van de morsing van stookolie, door aanvaring van het zeeschip Bow Jubail met een steiger van LBC Tank Terminals in de 3e Petroleumhaven in Rotterdam op 23 juni, op zo’n 80 miljoen euro en wil die verhalen op exploitant Odfjell en de scheepseigenaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aansprakelijkheid lekkende olietanker Bow Jubail niet door Bunkerverdrag beperkt | Schuttevaer.nl

Aansprakelijkheid lekkende olietanker Bow Jubail niet door Bunkerverdrag beperkt

Het verzoek van de eigenaar van de eind juni in Rotterdam lekgevaren olietanker Bow Jubail, om haar aansprakelijkheid te beperken op grond van het Bunkerverdrag, is vrijdag 9 november door de rechtbank Rotterdam afgewezen. De Saoedische scheepseigenaar National Chemical Carriers (NCC) is daarmee nog niet volledig aansprakelijk en kan nog tegen de beschikking in beroep.

Aansprakelijkheid lekkende olietanker Bow Jubail niet door Bunkerverdrag beperkt

Door Dirk van der Meulen
Havenbedrijf Rotterdam schat de schade van de morsing van stookolie, door aanvaring van het zeeschip Bow Jubail met een steiger van LBC Tank Terminals in de 3e Petroleumhaven in Rotterdam op 23 juni, op zo’n 80 miljoen euro en wil die verhalen op exploitant Odfjell en de scheepseigenaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer