Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Team Xquise wint 36ste SchuttevaerRace

STAVOREN

De SchuttevaerRace 2018 was volgens organisator Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de deelnemers een daverend succes. Overall winnaars van het evenement is het team Xquise met bemanning Okke van Mourik, Henrieke Prins en Sione Jongstra uit Utrecht.

1 / 1
Team Xquise wint 36ste SchuttevaerRace

Team Xquise wint 36ste SchuttevaerRace

‘We kijken terug op een mooi evenement met veel zon, goede wind en een succesvolle introductie van de nieuwe verkorte baan. Deze bestond uit een nieuw zei-, fiets- en looptraject tussen de verschillende Waddeneilanden’, zegt Dirk van der Zee, voorzitter van de SchuttevaerRace.

De SchuttevaerRace, oorspronkelijk geïnitieerd door de redactie van deze krant samen met de Sneker watersportvereniging, is dé krachtmeting tussen hardlopers, fietsers en zeilers. Een 48-uurs race over IJsselmeer en Waddenzee, met verschillende tussenstops voor de loop- en fietstrajecten. Het evenement vond voor de 36ste keer plaats op 29 en 30 juni met start en finish in Stavoren.

Van der Zee: ‘Wij hebben van de deelnemers alleen maar positieve geluiden gehoord over de nieuwe verkorte route. Al met al was het een succesvol weekend met prachtige omstandigheden voor zowel de zeilers, fietsers en lopers, maar ook zeker voor het comité en de vrijwilligers was het geslaagd evenement.’

De SchuttevaerRace heeft twee klasseringen, 13 in de eerste klassering en 10 in de tweede. Ook verschillende Friezen hebben gestreden om de titel. In klasse 1 heeft Okke van Mourik uit Utrecht samen met zijn team Xquise de hoofdprijs binnengesleept. De eerste Fries in het klassement is Durk-Jorrit van der Eems en zijn team uit Gorredijk. In klasse 2 is Steven Neijenhuis samen met zijn team de winnaar van de race. Tjitse Zandstra met het Friese team Catch Me uit Gorredijk eindigde op de tweede plaats. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook