EOC verbindt naam aan zaalvoetbaltoernooi

EOC scheepsverzekeringen in Meppel is de nieuwe hoofdsponsor van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor schipperskinderen in Arnhem.

Het toernooi heet voortaan EOC Dekatel zaalvoetbaltoernooi en wordt gehouden op 7 november in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.

EOC sponsort het sportevenement omdat het voorziet in een behoefte van veel internaatskinderen. ‘EOC-medewerker Harm Mannak is al jaren enthousiast vrijwilliger bij dit toernooi en het past perfect bij de zaken waar wij voor staan’, zegt bestuurder Ton van Dongen. ‘Bij voetbal draait het om eerlijk spelen, de beste willen zijn en je professioneel opstellen. Bij EOC delen we als onderlinge scheepsverzekeraar die waarden. Daarnaast is EOC ván en vóór de leden. We vinden het daarom mooi dat we een nieuwe generatie schippers kunnen ondersteunen bij hun vrijetijdsbesteding.’

Harm Mannak: ‘Deze dag draait niet alleen om voetbal. Ook belangrijk is het samenzijn en de gezelligheid. Vanuit het hele land doen schipperskinderen van 6 tot 18 jaar mee.  Bijzonder is dat nu ook ex-internaatbewoners mogen meedoen. Maximaal drie per team, zodat internaten hun  teams compleet kunnen maken. Het aantal kinderen op internaten loopt immers terug.’

Het toernooi wordt voor de 15de keer georganiseerd en er wordt gerekend op de komst van ongeveer 25 teams. Afgelopen jaar ging internaat Prinses Margriet uit Zwolle met de wisselbeker naar huis. Zij mogen dus in november de beker verdedigen. (PN)