Wim van Sluis nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land

Wim van Sluis (RA) volgt per 1 januari Arie Kraaijeveld op als voorzitter van Stichting Nederland Maritiem Land. Kraaijeveld zit na drie jaar voorzitterschap aan het einde van zijn bestuurstermijn. Het algemeen bestuur van de maritieme koepelorganisatie ziet in Wim van Sluis een waardige opvolger met ruime maritieme en bestuurlijke ervaring.

Wim van Sluis nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land

De voormalig havenwethouder van Rotterdam en voormalig voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council beschikt over een groot maritiem netwerk en benodigde kennis over de sector die als ‘High Tech, Hands On’ bekend staat. Van Sluis heeft een trackrecord van 12 jaar in het maritieme veld. ‘Kijkend naar de successen van de sector, valt op dat Nederland op maritiem vlak internationaal voorop loopt en hoog aanzien geniet. Hier gaat mijn maritieme hart sneller van kloppen en het geeft mij energie om samen met de aangesloten brancheorganisaties en marktpartijen aan de slag te gaan’, zegt Van Sluis.

Kraaijeveld zal worden uitgezwaaid tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders in perscentrum Nieuwspoort op 14 januari. Dan is de sector ook in de gelegenheid om kennis te maken met Wim van Sluis.

Nederland Maritiem Land verbindt twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, watersportindustrie en visserij. Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 225.000 mensen, realiseert de sector een totale toegevoegde waarde van ruim 21 miljard euro.