Enorme vloot bezoekt Willemsoord Werfgoed

Voor de zomerreünie en de viering in Den Helder van het 40-jarig bestaan van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), kortweg het Historisch Bedrijfsvaartuig, hebben zich meer dan 170 varende monumenten aangemeld. Dit houdt in dat Museumhaven Willemsoord van 1 tot en met 3 augustus geheel gevuld zal zijn met historische schepen.

Het evenement wordt samen met de Stichting Museumhaven Willemsoord door de lokale leden van LVBHB, onder de noemer Willemsoord Werfgoed, in het hart van Den Helder georganiseerd. De museumhaven, ingericht in de grachten rond het Willemsoordcomplex, huisvest momenteel 30 nautische monumenten. Samen met de bezoekende schepen zullen hier in het eerste weekend van augustus ruim 200 schepen te zien zijn. Op donderdag 31 juli trekt via een aanbrengtocht een flottielje van 50 schepen van Alkmaar door het Noord-Hollandskanaal naar Den Helder. Het verenigingsschip van de LVBHB zal in de museumhaven afmeren naast ’t Schipperscafé, de in gebouw 73 gevestigde kantine van de Stichting Nautische Monumenten. Voor het afmeren van alle andere schepen is een ligplaatsplan opgesteld.

Excursie

Naast het bijwonen van de jaarvergadering en de jubileumviering hebben bijna 200 LVBHB-leden zich ook opgegeven voor een bezoek aan het Marinebedrijf. Zij krijgen hiermee de kans het ondershoudsbedrijf voor de schepen van de Koninklijke Marine van binnen te bekijken. Het evenement wordt verder opgeluisterd door straattheater, muziekoptredens, een nautisch markt en demonstraties van oude ambachten. Verder openen het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, die ook op het Willemsoordcomplex zijn gevestigd, gratis hun deuren voor de leden van de LVBHB. Tevens is het plan om met vletten een zogeheten accuboortollenrace te houden. (PAS)

 

Enorme vloot bezoekt Willemsoord Werfgoed | Schuttevaer.nl

Enorme vloot bezoekt Willemsoord Werfgoed

Voor de zomerreünie en de viering in Den Helder van het 40-jarig bestaan van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), kortweg het Historisch Bedrijfsvaartuig, hebben zich meer dan 170 varende monumenten aangemeld. Dit houdt in dat Museumhaven Willemsoord van 1 tot en met 3 augustus geheel gevuld zal zijn met historische schepen.

Het evenement wordt samen met de Stichting Museumhaven Willemsoord door de lokale leden van LVBHB, onder de noemer Willemsoord Werfgoed, in het hart van Den Helder georganiseerd. De museumhaven, ingericht in de grachten rond het Willemsoordcomplex, huisvest momenteel 30 nautische monumenten. Samen met de bezoekende schepen zullen hier in het eerste weekend van augustus ruim 200 schepen te zien zijn. Op donderdag 31 juli trekt via een aanbrengtocht een flottielje van 50 schepen van Alkmaar door het Noord-Hollandskanaal naar Den Helder. Het verenigingsschip van de LVBHB zal in de museumhaven afmeren naast ’t Schipperscafé, de in gebouw 73 gevestigde kantine van de Stichting Nautische Monumenten. Voor het afmeren van alle andere schepen is een ligplaatsplan opgesteld.

Excursie

Naast het bijwonen van de jaarvergadering en de jubileumviering hebben bijna 200 LVBHB-leden zich ook opgegeven voor een bezoek aan het Marinebedrijf. Zij krijgen hiermee de kans het ondershoudsbedrijf voor de schepen van de Koninklijke Marine van binnen te bekijken. Het evenement wordt verder opgeluisterd door straattheater, muziekoptredens, een nautisch markt en demonstraties van oude ambachten. Verder openen het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, die ook op het Willemsoordcomplex zijn gevestigd, gratis hun deuren voor de leden van de LVBHB. Tevens is het plan om met vletten een zogeheten accuboortollenrace te houden. (PAS)