Premierestitutie bij SON en Noord Nederland

De onderlinge schepenverzekeraars SON en Noord Nederland hebben het boekjaar 2013 positief afgesloten.

SON scheepsverzekeringen heeft de leden voor de vijfde keer op rij een premierestitutie in het vooruitzicht gesteld. Noord Nederland schepenverzekering doet hetzelfde, maar dan voor het eerst in haar bestaan. Beide verzekeraars maken deel uit van de Coöperatie TVM in Hoogeveen, wat volgens hen alleen maar voordelen oplevert. ‘De voordelen uit de binnenvaartsector binnen de Coöperatie TVM vloeien ook terug naar de leden in de binnenvaart’, meldt SON. Directeur Hendrik de Jonge van Noord Nederland constateert eveneens dat de Coöperatie TVM de leden van de afdeling binnenvaart laat profiteren van de behaalde resultaten.

Noord Nederland sloot zich een jaar geleden aan bij TVM, nadat SON dat al eerder deed. Hoewel de schadelast bij Noord Nederland afgelopen jaar hoger was dan in 2012, werd volgens de verzekeraar, mede dankzij de samenwerking met TVM, een goed resultaat gehaald. ‘Het is goed om te zien dat de samenwerking nu al tot resultaat heeft geleid’, zegt De Jonge. ‘Er werd aanzienlijk op diverse kosten bespaard en er was profijt van de gezamenlijke inkoop van producten.’

De premie voor de P&I-verzekeringen wordt bij zowel SON als Noord Nederland voor 2014 verlaagd. Zowel SON als Noord Nederland is in overleg met de leden bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten voor de toekomst.

Intussen zijn de voorbereidingen voor de fusie van de twee andere schepenverzekeraars, de onderlinges Oranje en EFM, in volle gang. Op 9 mei stemmen de leden over het fusievoorstel EFM Oranje Combinatie (EOC). (MdV)