Prijsvechter biedt heel veel internationaal internet voor weinig

Wie internationaal vaart, kent het probleem: internet in het buitenland is duur. De roamingtarieven zijn al jaren de melkkoe van de mobiele providers, die via buitenlandse gebruikers op hun netwerken een fiks zakcentje bijverdienen bij hun binnenlandse omzet. Het Nederlandse merk Choozze werpt nu de knuppel in het hoenderhok, met heel veel internationaal internet voor weinig, blijkt uit onze test.

Prijsvechter biedt heel veel internationaal internet voor weinig

Door Bart Oosterveld
In de tijd dat Europa de toon aangeeft is het vreemd dat er zulke grote verschillen zijn in de tarieven voor binnen- en buitenlands mobiel bellen en internet. Want tenslotte zijn alle netwerken via internet gekoppeld, waardoor het kostentechnisch niet moet uitmaken of je vanuit Deventer naar Rotterdam belt of vanuit Dortmund of Dendermonde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer