Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Benelux-Unie onderzoekt roamingvrije Benelux

BRUSSEL

De Benelux-Unie wil voor Nederland, Belgiƫ en Luxemburg naar een gemeenschappelijke markt voor mobiele telefonie. Dat zou het bellen uit uitwisselen van elektronische data voor burgers en bedrijven met grensoverschrijdende contacten in de drie landen, zoals de binnenvaartvervoer, veel goedkoper maken.

Luc Willems, adjunct-secretaris-generaal van de Benelux-Unie zei vorige week vrijdag in het Vlaamse radioprogramma ‘Voor de ochtend’ dat verantwoordelijke ministers van de drie landen binnenkort de mogelijkheid bespreken om het verschil tussen binnenlandse tarieven en roaming op nul te zetten. Frankrijk en Duitsland zijn als telecommarkten veel groter, waardoor de Benelux een vergelijkbaar schaalvoordeel mist. Willems zegt dat de Benelux een proeftuin zou kunnen worden voor een EU-brede gemeenschappelijke interne markt voor mobiele telefonie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook