Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

AkzoNobel en Philips werken aan antifouling met UV-LED's

Rotterdam

AkzoNobel en Philips ontwikkelen een milieuvriendelijk antifouling-systeem voor de zeevaart op basis van UV-LED (Ultra Violet-Light Emitting Diodes) technologie. De ultraviolette straling van deze LED's voorkomt aangroei van plantaardige en dierlijke organismen op de scheepsromp. Het systeem werkt varend en stilliggend.

1 / 1
Plaat waarvan een deel is behandeld met de in ontwikkeling zijnde UV-LED coating van AkzoNobel en Philips. (Foto AkzoNobel)

Plaat waarvan een deel is behandeld met de in ontwikkeling zijnde UV-LED coating van AkzoNobel en Philips. (Foto AkzoNobel)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • G.M. Noldes

  energie zuinig????

  simpel reken sommetje:

  lengte maal breedte maal tweemaal de diepgang, kom ik bij een VLCC toch al gauw aan 350 a 400 KW. Zit ik toch al gauw aan een 100 ltr per uur en dat het hele jaar door.
  Over de duim kom ik aan 875 TON gasolie per jaar.
  Dat borstelen van die Belg lijkt me milieu technisch gezien wel wat gunstiger ;-).

  Maarja, het verhaal past weer prima bij alle andere milieu sprookjes die hier verteld worden, en de bevolking leefde niet zo erg lang meer en zeker niet gezond.

Lees ook