Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Poedercoaten

ROTTERDAM

Op het water is het voorkomen van corrosie van het eerste belang. Er zijn dan ook nogal wat methodes uitgevonden om corrosie te beperken. Speciale metalen zoals roestvaststaal en ook aluminum kennen weinig corrosie maar zijn duur. Meestal wordt daarom nog steeds “gewoon” ijzer en staal gebruikt dat dan goed in de verf wordt gezet. Dat kan met de kwast gebeuren, maar er bestaan ook andere methoden, die milieuvriendelijker kunnen zijn.

1 / 1
Uithardovens worden in de industrie meestal op de maat van de gefabriceerde objecten en de seriegrootte gebouwd. Hier worden de ingepoederde objecten aan een rek de oven ingeschoven.  (Beeld Jeroen Bons)

Uithardovens worden in de industrie meestal op de maat van de gefabriceerde objecten en de seriegrootte gebouwd. Hier worden de ingepoederde objecten aan een rek de oven ingeschoven. (Beeld Jeroen Bons)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Ton Witlox

    Deze reactie wil ik graag geven over poedercoating is sterk en weer bestendig beste ook in de scheepvaart zowel binnen als buiten Heb zelf 11 jaar in de poedercoating voor o/a Schiphol gewerkt bij VanDerLande in Veghel heel mooi Gr Ton Witlox

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook