Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Extreem gladde coating maakt verbrandingsmotor 5% zuiniger

Dresden

Onderzoekers van het Fraunhofer-Institut für Werkstoff- und Strahltechnik (IWS) in Dresden ontwikkelen een slijtvaste diamantachtige coating met een microscopische haaienhuidstructuur voor toepassing in verbrandingsmotoren.

1 / 2
De door IWS in Dresden ontwikkelde Diamor-coating, een diamantharde coating met een door lasers gestructureerd haaienhuidachtig hoonprofiel, kan bij verbrandingsmotoren het brandstofverbruik met 5% verminderen. De coating verlaagt de wrijving tussen cilindervoering en zuigerringen. (Foto Fraunhofer IWS)

De door IWS in Dresden ontwikkelde Diamor-coating, een diamantharde coating met een door lasers gestructureerd haaienhuidachtig hoonprofiel, kan bij verbrandingsmotoren het brandstofverbruik met 5% verminderen. De coating verlaagt de wrijving tussen cilindervoering en zuigerringen. (Foto Fraunhofer IWS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • j.hagens

    Hiermee wordt toegegeven dat een CCR 2 motor meer uitstoot heeft dan een CCR 0 motor, tenslotte verbruikt een CCR 2 motor meer brandstof.
    Maar dit wisten de meeste gebruikers van deze CCR 2 motoren allang, de oplossing blijft dus meten aan de Pijp, en niet doelloos oude motoren vernieuwen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook