For Ever op 100% biobrandstof

Duurzame brandstoffen-pionier GoodFuels en partner Reinplus Fiwado Bunker hebben voor het eerst het Combined Cargo Terminals (CCT) binnenvaartschip For Ever volledig gebunkerd met 100% geavanceerde biobrandstof.

For Ever op 100% biobrandstof

Met deze levering wordt het gebruiksgemak van geavanceerde biobrandstoffen aangetoond en een aanmerkelijke CO2-besparing gerealiseerd. Doel is aan te tonen dat de uitstoot van de binnenvaart snel en eenvoudig kan worden verminderd zonder aanpassingen aan het schip of de motor. Er wordt tot 90% CO2-reductie behaald in vergelijking met fossiele brandstof. Daarnaast verminderen biobrandstoffen ook de uitstoot van lokale emissies. Tijdens het varen wordt er gemeten op kooldioxide (CO2), stikstof (NOx) en fijnstof (PM).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

For Ever op 100% biobrandstof | Schuttevaer.nl

For Ever op 100% biobrandstof

Duurzame brandstoffen-pionier GoodFuels en partner Reinplus Fiwado Bunker hebben voor het eerst het Combined Cargo Terminals (CCT) binnenvaartschip For Ever volledig gebunkerd met 100% geavanceerde biobrandstof.

For Ever op 100% biobrandstof

Met deze levering wordt het gebruiksgemak van geavanceerde biobrandstoffen aangetoond en een aanmerkelijke CO2-besparing gerealiseerd. Doel is aan te tonen dat de uitstoot van de binnenvaart snel en eenvoudig kan worden verminderd zonder aanpassingen aan het schip of de motor. Er wordt tot 90% CO2-reductie behaald in vergelijking met fossiele brandstof. Daarnaast verminderen biobrandstoffen ook de uitstoot van lokale emissies. Tijdens het varen wordt er gemeten op kooldioxide (CO2), stikstof (NOx) en fijnstof (PM).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer